reklama

30 tc dolegliwości

reklama
Cześć i jak tam? :) dziś mnie coś blokuję z wzięciem głębszego oddechu. Aż czuje taki ból/dyskomfort w plecach przy wdechu. :) ehh 9dni i zaczynam 8 miesiąc ciąży 💪💪💪 :) czy teraz do końca ciąży będę czuła ten ból w plecach przy wdechu oraz nie będę mogła wziąć głębokiego oddechu swobodnie czy tylko na siłę? Bo nie powiem niepokoi mnie to :)

Cześć i jak tam? :) dziś mnie coś blokuję z wzięciem głębszego oddechu. Aż czuje taki ból/dyskomfort w plecach przy wdechu. :) ehh 9dni i zaczynam 8 miesiąc ciąży 💪💪💪 :) czy teraz do końca ciąży będę czuła ten ból w plecach przy wdechu oraz nie będę mogła wziąć głębokiego oddechu swobodnie czy tylko na siłę? Bo nie powiem niepokoi mnie to :)
Hejo !
Mdłości miewam czasem wieczorami ale wydaje mi się że to dlatego że mała bombarduje kopniakami żołądek 🙂
Bólu przy oddychaniu nie mam ale od początku ciąży takie wrażenie jakbym miała za mało powietrza. Tak ciężko się oddycha.
Kilka razy w nocy złapał mnie okropny ból w okolicach nerek, tak przykregoslupowo, aż musiałam spać na siedząco. Byliśmy z chłopem w szkole rodzenia i pokazała położna różne ćwiczenia relaksacyjne i oddechowe dla ciężarówek i serio pomagają na wszystkie dolegliwość. No i nauczyła starego jak mnie masować więc go wykorzystuje 😁 poszukaj sobie na YouTube takich ćwiczeń może i Tobie pomoże :) a może coś z ciśnieniem ? Mierzysz sobie ?
Zgarnelam dziś od siostry osiem pudeł z ubrankami na 0-6miesiescy więc czeka mnie po weekendzie przebieranie tego i prasowanie 🙆
W piątek robiłam krzywa cukrowa 🤢 i USG. I po raz kolejny mała sobie ssała stopę 😁 no i przez to prezentowała wyraźnie swoja cipcioche więc 100 procent baba :D
U Ciebie już wiadomo kogo nosisz w brzuszku ? 🙂

Hejo !
Mdłości miewam czasem wieczorami ale wydaje mi się że to dlatego że mała bombarduje kopniakami żołądek 🙂
Bólu przy oddychaniu nie mam ale od początku ciąży takie wrażenie jakbym miała za mało powietrza. Tak ciężko się oddycha.
Kilka razy w nocy złapał mnie okropny ból w okolicach nerek, tak przykregoslupowo, aż musiałam spać na siedząco. Byliśmy z chłopem w szkole rodzenia i pokazała położna różne ćwiczenia relaksacyjne i oddechowe dla ciężarówek i serio pomagają na wszystkie dolegliwość. No i nauczyła starego jak mnie masować więc go wykorzystuje 😁 poszukaj sobie na YouTube takich ćwiczeń może i Tobie pomoże :) a może coś z ciśnieniem ? Mierzysz sobie ?
Zgarnelam dziś od siostry osiem pudeł z ubrankami na 0-6miesiescy więc czeka mnie po weekendzie przebieranie tego i prasowanie 🙆
W piątek robiłam krzywa cukrowa 🤢 i USG. I po raz kolejny mała sobie ssała stopę 😁 no i przez to prezentowała wyraźnie swoja cipcioche więc 100 procent baba :D
U Ciebie już wiadomo kogo nosisz w brzuszku ? 🙂
No to super będziesz miała co robić i czas ci z leci szybciej przy przebieraniu ciuszków 😁 przesunęli mi wizytę na piątek za tydzień 😒 mam nadzieję że moja dzidzia też się pokaże jakoś tam :) bo teraz to tylko czuje ze to chłopiec i w miarę na połówkowym było widać niby jąderka ale nie wiadome jednak lekarz mówił bo czasami wyglądają jak wargi sromowe gdy są rozpulchnione. Dopadła mnie dziwna dolegliwość. Pamiętam że na m początku ciąży miałam wrażenie ciała obcego w gardle lekarz mówił że to przez to że przełyk się rozluźnia i teraz znowu czuje ale nie tyle co w przełyku ale tak jakby na końcu gardła i trochę od zatok jakby ciało obce odchrzakuje i nic.. Się zastanawiam czy to może nie przez to że dziecko teraz uciska przeponę i żołądek a to z kolei zweza przełyk przecież.. Hmm co o tym sądzisz? Spotkałaś się z tym? Pamiętam jak kiedyś koleżanka mi mówiła że czuję ciało obce w gardle ale było to wlabsie tylko w 1 trymetrze a ja w 3 teraz to trochę panikuje, przez to czuje zatkany nos jakby.. Ale nie chce ciągle do laryngologa chodzić byłam 3 lub 4 razy w ciągu 3 miesięcy i wszystk obyło ok nie chce iść znowu bo se pomyślą że jakaś wariatka 😁😁

Tak! Takie uczucie że coś stoi w gardle. Zwłaszcza jak się położę Już przywykłam do tego. :)
To trzymam kciuki żeby w końcu zaprezentowała dzidzia swoje wdzięki 😁
Ja za to mam strasznie sny codziennie. I to takie mega głupoty w dodatku .

Tak! Takie uczucie że coś stoi w gardle. Zwłaszcza jak się położę Już przywykłam do tego. :)
To trzymam kciuki żeby w końcu zaprezentowała dzidzia swoje wdzięki 😁
Ja za to mam strasznie sny codziennie. I to takie mega głupoty w dodatku .
No fajnie byłoby gdyby się pokazało :) od rana mam ucisk w klatce piersiowej...

Pewnie sprubuj ale nie jest to łatwe. W tej ciąży doznałam to co są wzdęcia i miewam je codziennie akurat puki co dziś nie ale jak je mam to nawet wstać z łóżka ciężko jest.. A co dopiero jakieś ćwiczenia oddechowe robić :)

Ja miałam problemy z oddychaniem tylko jak leżałam na plecach takto nie bylo zle, ale często np. Robiło mi sie slabo i ciemno przed oczami, musialam usiąść i pooddychać głębiej

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry