Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

no ale taka moja uroda w ciazy bo widze ze tym razem robi sie ze mna to samo
wiec witaj w klubie ulanych 
przynajmniej nie bede sama ;-)
:-( na wlasne zyczenie bo caly czas zarlam slodkie. Teraz tak nie chce
No ale co bedzie to bedzie. A do diety napewno wroce najpozniej 2 miesiaca po porodzie.100 % w ciąży się należy wg kodeksu pracy i tyle muszą bez zadnych problemów daćJa jestem ciekawa jak będzie wyglądało moje wynagrodzenie za ten miesiac
Nie wiem dokładnie jak to jest naliczane w ciąży...
Dziewczyny jakie sa Wasze plany ? Po tym l4 planujecie wrocic do pracy ? Czy dalej na l4 ?
Beata już kiedys pisałam na ten temat. To jest teoretyczne 100%. Mówie teoretyczne ponieważ jest to 100% średniej z ostatnich 12 miesięcy (nie tylko u twojego stałego pracodwacy ale również jak miałaś np jakieśumowy zlecenie itp). Ta średnia (100%) jest jednak pomniejszona o składkę zdrowotną... Czyli de facto dostaniecie nieco poniżej 100% średniej z ostatnich 12 miesięcy...Ja jestem ciekawa jak będzie wyglądało moje wynagrodzenie za ten miesiac
Nie wiem dokładnie jak to jest naliczane w ciąży...

Czy możesz ? Nawet musisz !
Dziewczyny , mam pytanie , czy to mozliwe że przez ciąże obnizyło mi się cisnienie krwi ?
Zawsze miałam około 130/90 , a teraz 100/60Wcześniej miałam problemy z cisnieniem powysiłkowym , czasem dobijało nawet do 210/ 170 po wejściu schodami na 2 , 3 pietro , czy po przebiegnięciu 50 m . dlatego byłam w szoku gdy wczoraj i dzis mierzyłam sobie ciśnienie .Okropnie niskie , pewnie dlatego jestem taka senna .
Wagą to Ty się tak nie przejmuj strasznie ,bedziesz miała czas potem się odchudzać. Byle dziecko było zdrowe.
Ja zawsze wazyłam jak kurczak, jednak po ślubie przybyło mi 9 kilo i w maju wzielam sie za siebie, przez maj zrzuciłam na stałe 3,5 kilo. Bez wysiłku. Bardoz fajną dietę miałam. i Wiem, ze po ciązy do niej wróbe, bo jest symaptyczna i do tego zdrowa. Koleaznka dalej na niej jest i już ma 7 kilo mniej. plusem jest ze chudnei sie regulrnie 0,5 kg tygodniowa, takze nie grozi jojo i nie jest droga. Minusem ,że dlugo trwa, ale przynajmniej jest skuteczna. Teraz jem normalnie a nie przytyłam.
Kejt jeśli praca Cię średnio interesuje to rzeczywiscie nie musisz sie spieszyc i spokojnie w Warszawie znajdziesz cos innego, ciekawszego...
A powiedz mi jeśli wiesz jeżeli np pracuje u danego pracodawcy 2 lata. Umowe mam : płaca zasadnicza (czysto teoretycznie - 1.500,00 zł) + premia uznaniowa (np 500,00 zł). W umowie nic nie ma nt tego, co jest brane do podstawy w ciazy. Wynagrodzenie netto na konto wpływało zawsze z premią i jest to średnio czysto teoretycznie 2.000,00 zł. To co jest brane pod uwage ? Te 1.500,00 zł ? Czy 2.000,00 zł ?