reklama
Ale Wy dzisiaj piszecie, normalnie nadprodukcja 
Kejt co do brzuszka to kazda kobieta ma inny. Ja w pierwszej ciazy nie mialam uroczej pileczki z przodu tylko cala bylam taka jakby rozlana, wygladalo to jakbym poprostu przytyla
no ale taka moja uroda w ciazy bo widze ze tym razem robi sie ze mna to samo
wiec witaj w klubie ulanych 
przynajmniej nie bede sama ;-)
A ja od stycznia do maja zrzucilam 22 kg. I w koncu czulam sie super. 1 maja rzucilam fajki. Pojechalismy na wakacje do Egiptu i zaczelsimy od razu staranka. Wyszlo juz za pierwszym razem. Ale waga narazie stoi dosc w miejscu. Mam taka okolo 0,5kg na plusie ale to przez to ze teraz jem wszystko. Ale nei chce przytyc zbyt duzo bo w pierwszej ciazy przytylam duzo powyzej 20 kg
:-( na wlasne zyczenie bo caly czas zarlam slodkie. Teraz tak nie chce
No ale co bedzie to bedzie. A do diety napewno wroce najpozniej 2 miesiaca po porodzie.

Kejt co do brzuszka to kazda kobieta ma inny. Ja w pierwszej ciazy nie mialam uroczej pileczki z przodu tylko cala bylam taka jakby rozlana, wygladalo to jakbym poprostu przytyla

A ja od stycznia do maja zrzucilam 22 kg. I w koncu czulam sie super. 1 maja rzucilam fajki. Pojechalismy na wakacje do Egiptu i zaczelsimy od razu staranka. Wyszlo juz za pierwszym razem. Ale waga narazie stoi dosc w miejscu. Mam taka okolo 0,5kg na plusie ale to przez to ze teraz jem wszystko. Ale nei chce przytyc zbyt duzo bo w pierwszej ciazy przytylam duzo powyzej 20 kg

100 % w ciąży się należy wg kodeksu pracy i tyle muszą bez zadnych problemów daćJa jestem ciekawa jak będzie wyglądało moje wynagrodzenie za ten miesiac
Nie wiem dokładnie jak to jest naliczane w ciąży...
Dziewczyny jakie sa Wasze plany ? Po tym l4 planujecie wrocic do pracy ? Czy dalej na l4 ?
Ja teraz mam 2 tygodnie l4 a potem planuje od września iśc już na stałe... A po macierzynskim nie chcę wracać od razu do pracy. Jeżeli już to pewnie poszukam czegoś innego - pracuje w korporacji i trochę utknęłam w czymś co średnio mnie interesuje...
Beata już kiedys pisałam na ten temat. To jest teoretyczne 100%. Mówie teoretyczne ponieważ jest to 100% średniej z ostatnich 12 miesięcy (nie tylko u twojego stałego pracodwacy ale również jak miałaś np jakieśumowy zlecenie itp). Ta średnia (100%) jest jednak pomniejszona o składkę zdrowotną... Czyli de facto dostaniecie nieco poniżej 100% średniej z ostatnich 12 miesięcy...Ja jestem ciekawa jak będzie wyglądało moje wynagrodzenie za ten miesiac
Nie wiem dokładnie jak to jest naliczane w ciąży...
Ufff mam nadzieję że nie zakręciłam za bardzo

Julisia
Fanka BB :)
Beata23- cieszę się że już jest lepiej, trzymaj się dziewczyno :-)
Najeli, Marga 82 -witamy, witamy, czym nas więcej tym raźniej - życzę spokojnej ciąży :-)
też mi lekaż powiedział że to normalne, że w ciąży ma się trochę niższe ciśnienie zwłaszcza w I trymescie, ja tez tak mam
a cóż to za dietka? mój mąż szuka czegoś dla siebie jak nie mam tam dużego wysiłku to pewnie by się zdecydował
Najeli, Marga 82 -witamy, witamy, czym nas więcej tym raźniej - życzę spokojnej ciąży :-)
Czy możesz ? Nawet musisz !
Dziewczyny , mam pytanie , czy to mozliwe że przez ciąże obnizyło mi się cisnienie krwi ?
Zawsze miałam około 130/90 , a teraz 100/60Wcześniej miałam problemy z cisnieniem powysiłkowym , czasem dobijało nawet do 210/ 170 po wejściu schodami na 2 , 3 pietro , czy po przebiegnięciu 50 m . dlatego byłam w szoku gdy wczoraj i dzis mierzyłam sobie ciśnienie .Okropnie niskie , pewnie dlatego jestem taka senna .
też mi lekaż powiedział że to normalne, że w ciąży ma się trochę niższe ciśnienie zwłaszcza w I trymescie, ja tez tak mam
Wagą to Ty się tak nie przejmuj strasznie ,bedziesz miała czas potem się odchudzać. Byle dziecko było zdrowe.
Ja zawsze wazyłam jak kurczak, jednak po ślubie przybyło mi 9 kilo i w maju wzielam sie za siebie, przez maj zrzuciłam na stałe 3,5 kilo. Bez wysiłku. Bardoz fajną dietę miałam. i Wiem, ze po ciązy do niej wróbe, bo jest symaptyczna i do tego zdrowa. Koleaznka dalej na niej jest i już ma 7 kilo mniej. plusem jest ze chudnei sie regulrnie 0,5 kg tygodniowa, takze nie grozi jojo i nie jest droga. Minusem ,że dlugo trwa, ale przynajmniej jest skuteczna. Teraz jem normalnie a nie przytyłam.
a cóż to za dietka? mój mąż szuka czegoś dla siebie jak nie mam tam dużego wysiłku to pewnie by się zdecydował
Kejt jeśli praca Cię średnio interesuje to rzeczywiscie nie musisz sie spieszyc i spokojnie w Warszawie znajdziesz cos innego, ciekawszego...
A powiedz mi jeśli wiesz jeżeli np pracuje u danego pracodawcy 2 lata. Umowe mam : płaca zasadnicza (czysto teoretycznie - 1.500,00 zł) + premia uznaniowa (np 500,00 zł). W umowie nic nie ma nt tego, co jest brane do podstawy w ciazy. Wynagrodzenie netto na konto wpływało zawsze z premią i jest to średnio czysto teoretycznie 2.000,00 zł. To co jest brane pod uwage ? Te 1.500,00 zł ? Czy 2.000,00 zł ?
A powiedz mi jeśli wiesz jeżeli np pracuje u danego pracodawcy 2 lata. Umowe mam : płaca zasadnicza (czysto teoretycznie - 1.500,00 zł) + premia uznaniowa (np 500,00 zł). W umowie nic nie ma nt tego, co jest brane do podstawy w ciazy. Wynagrodzenie netto na konto wpływało zawsze z premią i jest to średnio czysto teoretycznie 2.000,00 zł. To co jest brane pod uwage ? Te 1.500,00 zł ? Czy 2.000,00 zł ?
Kejt jeśli praca Cię średnio interesuje to rzeczywiscie nie musisz sie spieszyc i spokojnie w Warszawie znajdziesz cos innego, ciekawszego...
Beata tu musisz się dowiedzieć u pracodawcy... ale od lipca (chyba) zeszłego roku wszystkie premie są wliczane do podstawy zasiłku chorobowego. Więc, ponieważ od czasu wprowadzenia tej ustawy minął już rok to powinno liczyć się 2000
reklama