reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

aa ,bo Ciebie Kinia nie ma w Polsce? No ja też jestem z dala od rodzinnego domu,bo ok.600km,też nie będę na grobie taty w tym roku.Za to moja mama przyjeżdża tu do mnie na W.Świętych bo z kolei ona ma tu swojego tatę pochowanego.Bo to było tak,że moi rodzice urodzili sie i wychowali tutaj,a potem wyjechali i ja urodziłam się i wychowałam w Wałbrzychu,potem jednak za sprawą męża,którego poznałam tutaj u babci na wakacjach,wróciłam do korzeni i zamieszkałam tu :).Część mojej rodziny jest tu-babcie,ciocie,a część tam,mama,bracia i ciocie,bo w tamtych czasach ludzie emigrowali na Śląsk i Dolny Ślask za pracą i niektórzy tam zostali.Ja mam groby bliskich w Wałbrzychu i tutaj.
No i nieuchronnie powoli zaczyna się temat Święta Zmarlych,taki sentymentalny...

reklama
My również się witamy po weekendzie. Niezaglądałam w weekend bo internet tak wolno nam chodził że strona startowa się chyba wieczność otwierała ale teraz jest o wiele lepiej. U nas chłodno ale nie pada, syn teraz śpi, za to dał w nocy popalić i to już drugą noc, co zasnął to znowu się budził i dopiero koło 1 usnął.
Wiecie co,wyszłam z Michałkiem po południu na spacerek i zanim doszłam do bramy wyjazdowej-rozpadało się :( .Potem pojechałam na zakupy,w pobliskim miasteczku nigdzie nie znalazłam Miśkoptów,a mój Misiu tak je uwielbia,jutro musze pojechać do innego miateczka,bo pamiętam,że raz tam kupiłam.Wogóle nie ma takiego konkretnego sklepu w pobliżu,gdzie można by było kupić urozmaicone produkty dla dzieci i niemowląt-spożywcze,tylko tak w jednym jest to,w drugim tamto w innym coś tam jest,a jeszcze czegoś brakuje,w biedronce naszej-maleńki wybór.Dobrze by było gdyby ktoś o tym pomyslał-sklep ,w którym by można było kupić kaszki,obiadki,deserki ,różne mleka modyfikowane itd.
Tymczasem idę ,bo mały marudzi
Zgadzam się z tobą przydał by się taki sklep, tam gdzie ja mieszkam też są sklepy w których jest bardzo mała oferta dla maluszków i trzeba jeździć od sklepu do sklepu.

Kame mam to samo, buuuuuuu:(

ALe dzis w koncu doczekalismy sie pierwszego zabka u Tomusia:) Juz czuc pod palcem ostra dolna, prawa jedyneczke:) i tak ladnie stuka o lyzeczke, hih:)
Gratulacje:tak:

witam:)

Mnie niestety tez nie bedzie na grobach na Wszystkich Swietych:( Teskno mi juz za domciem:(

Ja dzis cala dzien jakas senna chodze, ale widze ze nie tylko ja, bo tu tez prawie nikt nie zagladal. Moze jutro cos sie ruszy.

Dobranoc dziewczynki:)

widzę że mały ruch dzisiaj, zimno nie przyjemnie aż chciałoby się leżeć cały dzień w łóżku:sorry:

Kinia gratuluje ząbków! :-D

sto lat dla miesięczniaków! :)

dobranoc :)

A ja sobie myslalam, ze niema ruchu bo cieplo...U nas slicznie dzisiaj bylo wiec spacerek dluuuugi zaliczylysmy i zakupy itp...Jutro kolezanka przyjezdza ze swoja coreczka(5mcy) :)) Juz sie ciesze:))
Jakies ciacho trzeba upiec (pewnie bedzie murzynek)...
Dobrejnocki:*

A ja wczoraj po południu byłam z Mają na kontroli u pediatry. Okazało się że Pszczółka ładnie wyszła z choroby i jeszcze tylko jedno uszko trzeba doleczyć i mamy przedłużony antybiotyk ale tylko o jeden dzień. To uszko było bardziej chore. Reszta super i możemy wychodzić już na spacerki:-D
Nocka super, ale jak może być inaczej jak się chodzi spać k/o 24.00:realmad::crazy: to nie ma czasu na pobudki:-D

Wogóle ostatnio mam doła:baffled:

Agapciu a czemu to masz doła? nie smutaj się kochana....
ja dzisiaj iałam nockę koszmar, zresztą jak poprzednią, nie wiem czy to przez ząbki czy po prostu mojemu maleństwu się coś w główce poprzewracało ale co dwie godziny robił pobudkę, a o 4 wstał i chciał się bawic...:( ja już wysiadłam i dałam go M bo mnie za przeproszeniem k....wica strzelała:p
lece dzisiaj na rozmowę kwalifikacyjną ( coprawda mam zatrudnienie, i jestem na wychowawczym, ale jak mówiłam mamy problemy z kaską, więc muszę dorobic.....) - trzymajcie kciuki

remont nadal trwa... dzisiaj kończymy kuchnie.... jutro przyjadą meble..... i od piątku łazienka..... pierdzielnik jest nie z tej ziemi......okazało się że musieliśmy wylewac podłogi.... więc w ogóle paranoja bo w domu prócz nas to jeszcze dwa koty i pies....

musze uciekac bo Mateusz jest jakis niespokojny, zasnąc nie może i się drze:p

buuuziaki kochane miłego dnia

reklama
Czesc mamuski :-)

U nas dzis nocka srednia mały obudził sie z płaczem o 4 i juz nie chciał spac w łóżeczku i tylko wzielismy go do nas to odrazu zasnał - moze mu sie nie podobało bo mu wczoraj obnizylismy łóżeczko na sam doł :-) a ze nie usypiał w nim to ni widział zmainay :-) bo raczej bardzo zadko bierzemy go do siebie do łóżeczka :-)

MEGANE niestety tak to bywa ze sie nie da przewidziec kosztu emontu bo zwsze w trakcie cos wyjdzie nieplanowanego a niestety w warszawie sa kosmiczne ceny wszystkiego :-(

Moj maluch spi wiec lece cos ogarnac mialismy dzis odwiedzic kolezanke ale poszła do pracy a za 3 tygodnie rodzi :-) podziwiam ja bo ja bym juz nie pracowała :-)

buziaki dla wszystkich :-) cmok cmok

Do góry