reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

MOTYLKO a co sie dzieje z uszkami malego ??? ja chyba cos przeoczylam i nie wiem w czym rzecz :sorry:

TYGRYNKO to mialas dzien pelen wrazen,az jestem pelna podziwu dla Sebusia

ze tak ladnie chodzi za raczke,ja jak puszcze malego bez wozka,to

zrobi pare krokow i chce na rece albo ucieka mi w druga strone :-p

ANN to super ze badana wyszly w normie,i tak cos zauwazylam ze nasza ANNE

zmobilizowala nas wszystkie do zrobienia cytologii,a swoja droga czy ktoras

z Was ma kontakt z ANNE ??? Bo cos ostatnio malo tu bywa ...:eek:

Milej nocy i kolorowych snow...do jutra papapa

reklama
Witam. Ja już zaliczyłam spacerek z moją dwójką, gdyby nie ten wiatr to nawet by było całkiem przyjemnie na dworze, ale jak wiatr zawieje to jest wtedy bardzo zimno. Dzieciaki śpią, W pojechał z E do makro a ja siedzę na bb.
Cześć!
Motylla, a co z tymi uszami, bo coś przeoczyłam? Co się dzieje?
An

MOTYLKO a co sie dzieje z uszkami malego ??? ja chyba cos przeoczylam i nie wiem w czym rzecz
Noworodki mają przeprowadzane badanie słuchu po urodzeniu i u Radka wyszła kontrola na dwa uszka, więc jest podejrzenie że może mieć niedosłuch.

Witajcie.
U mnie narazie ok. W poniedziałek jedziemy z wiką na kolejną zmianę opatrunku i zdjęcie pozostałych szwów, we wtorek z Mają do ortopedy i ja mam ostatnią wizytę u gina. Jestem ciekawa co mi powie.

Dobry wieczor :-p

MOTYLKO a moze podczas badanka maly sie ruszal ? bo mi polozne mowily ze jesli dziecko poruszy sie podczas badanka

nawet minimalnie to pozniej wyniki wychodza bledne ,mniejmy nadzieje ze z Radzia uszkami wszystko bedzie dobrze :tak:

AGAPKO a Tobie do terminu zostaly nieco ponad 2 tyg :szok: jak ja sie nie moge doczekac kiedy pochwalisz sie nam

syneczkiem :tak: no i nadal trzymam kciuki za Wiktorie ...

A ja dzisiaj zalogowalam sie chyba 2 razy i mialam cos napisac ale w obu wypadkach, musialm szybko uciekac

bo cos mi przeszkodzilo i dlatego dopiero teraz pisze :zawstydzona/y:

A wiec dzisiaj mialam udany dzien cala rodzinka wstalismy ok 8:30 (bo o tej godz wstal Natan ) zjedlismy

sniadanko,oczywiscie wypilismy kawke i pojechalismy do Ikei,kupilismy nowa podusie i zmiane poscieli dla malego,i do naszej

sypialni,spodobaly nam sie fotele wiec maz odstawil nas do domku i wrocil po nie bo inaczej nie byloby miejsca

aby je zabrac ze soba,no i jak siedzialam juz w domku wypatrujac meza jak niespodziewanie zadzwonila kolezanka ze wpanie na kawke,

wiec po paru minutach uczynila to , troszke poplotkowalysmy i nie wiadomo kiedy zrobil sie wieczor....kolezanka pojechala do domku

a ja wykapalam malego,maz poszedl spac bo wstaje o 1:00 bo na 2:00 do pracy nie mam co robic,wiec tak siedze

przed lapkiem i stukam w klawiature bo wszyscy domownicy juz spia :-)

Dobranoc i milej nocki

Witam. W. pojechał z Krystkiem do swoich rodziców a ja z Radkiem zostałam w domu, jakoś nie miałam weny tam jechać i muszę przyznać, że pierwszy raz puściłam Krystka samego z tatusiem, nie licząc mojego pobytu w szpitalu.
Witajcie.
U mnie narazie ok. W poniedziałek jedziemy z wiką na kolejną zmianę opatrunku i zdjęcie pozostałych szwów, we wtorek z Mają do ortopedy i ja mam ostatnią wizytę u gina. Jestem ciekawa co mi powie.
Trzymam kciuki za wizyty:tak:

Dobry wieczor :-p

MOTYLKO a moze podczas badanka maly sie ruszal ? bo mi polozne mowily ze jesli dziecko poruszy sie podczas badanka

nawet minimalnie to pozniej wyniki wychodza bledne ,mniejmy nadzieje ze z Radzia uszkami wszystko bedzie dobrze :tak:
Trochę się ruszał, jakiś nerwowy był przy tym badaniu.

Witajcie:-)
Ja ostatnio mam postanowilam tez zmobilizowac sie isc do lekarza.Pobolewalo mnie cos tam w brzuchu.No i wkoncu poszlam.Wyniki wyszly dobre i usg dobre wiec lekarz uznal ze symuluje:wściekła/y:Ja mu mowie ze boli mnie nerka z tylu,ze mialam kilka lat temu kamienie itp.To on mi na to ze nic usg nie wykazalo ze to pewnie mnie boli........żołądek:szok:.Przepisal leki i tyle.
Wykupilam i czytam ulotke a tam napisano ze to jest lek od reumatyzmu i taki przeciwbolowy na stawy.Myslalam ze cos na tez zoladek da bo tlumaczyl mi o nadkwasocie.Wiec wracam sie do niego i pytam czy to taki lek ma byc bo mi cos tu nie pasuje.Ja nie mam reumatyzmu.A on mi na to ze jestem chipochondryk i tyle.:szok:

Biore to coś ale nera nadal boli a moze żołądek,juz sama nie wiem co mi jest:-(

A moja corcia tez grzeczna jest na podworku.Ładnie za rączke chodzi i nie wyrywa sie.Nawet w sklepie nie łapie nic tylko lubi podotykac.:tak:

Natomiast mam nadal problem nocnikowy.Zaczelam puszczac ja po mieszkaniu bez pieluszki.To jej sie tak spodobalo ze za nic w swiecie nie pozwala zalozyc sobie pieluchy.Tyle krzyku i wrzasku jest przy tym jakbym maltretowala dzieciaka.Nawet jak idziemy na podworko to chce bez pieluchy.A jeszcze nie potrafi robic do nocnika.

Witam sie weekendowo:-)

An
juz wkoncu wiem co to znaczy "osupem" kurcze przylapalam ja wkoncu. Wiec znaczy to "esban" ---Straßebahn. Taki, hmmm... pociag miedzymiastowy rzeklabym. Kiedys jechalismy do mojej kumpeli i mowilam malej, ze pojedziemy do Amelii esbanem i dlatego ona jak wklada buty czapke to mowi "idzie papa" i pyta "osupem?" czyli chce wiedziec, czy jedziemy wlasnie tym pociagiem ufff:-D:-D
Motylku fajnie, ze jestes. Oby sie badania powiodly. Moja mala tez miala pare razy robione bo wlasnie niespala ale wyszlo "w praniu", ze jest ok ;)
Tygri usmialam sie :-D Moja na siebie mowi Misia tak ja w domu wolamy.
Rosi to jakis konowal ten lekarz:crazy: Ty moze lepiej niebierz tych lekow...
Agapa powodzenia u lekarzy:tak:

U nas ok. Ktos pytal o reakcje dziecka na "wolanie go" wiec moja zaraz reaguje, niema z tym problemow i oby sie to niezmienilo:-D Wolam: Misia!!!??? a ona: Cioooo??? ja: gdzie jestes? a ona wskazuje na siebie paluszkiem i mowi: tutaaaaj:-)
Nie, no musze przyznac, ze mam naprawde kontaktowe dziecko;-)
Milego popoludnia:*

Hej

A ja wkoncu usiadlam uffff przyjechali znajomi tylko na kawke a zostali na obiadek :-) i tak latalam z kuchni do salonu bo

jakby nie bylo,dwie porcje wiecej trzeba bylo naszykowac...ale dalam rade znajomi pojechali,Natan spi juz 2-ga godzine

wiec pewnie niedlugo sie obudzi.

ROSI wspolczuje bolu nerek,ja kiedys mialam podobnie i pomagal mi jedynie jeden lek a mianowicie FURAGIN mozna go kupic

tylko na recepte,moze popros lekarza o recepte...ja tez mialam kamienie a ze mam przewod moczowy skrecony to i nie

mialam jak urodzic kamieni a bol przy tym byl potworny :errr:

MONIKASIU tylko zazdroscic takiej usluchanej panienki ;-)

MOTYLKO to w takim razie nie masz sie co martwic o malego,tak jak pisalam pewnie badanko wyszlo zle bo maly sie ruszal

:tak: buzka *

No ja tez wiem co to za bol.Kilka lat temu znalazlam sie w szpitalu przez kamien i boje sie powtorki:(
tez furagin pomagal ale on nie przepisze bo mocz i usg wyszl ook.I twierdzi ze jestem zdrowa.Byc moze to piasek wiec na usg nie widac.Nie wiem.Albo zeczywiscie zoladek a wydaje mi sie ze to z tylu.

A moja ewcia mimo ze nie mowi jeszcze ale tez jak ją wolam to zaraz biegnie do mnie gdziekolwiek sie znajduje.I patrzy prosto w oczki i sie cieszy ze przyszla.
A jak mowie cos do niej powtorz slowko ewa.To spuszcza glowe w dół i mowi tylko -nie.Szkoda bo juz nie moge doczekac sie jak zacznie mowic.

reklama
Edytko dziekuje. Jednak mam nadzieje, ze moj post niewyszedl jak przechwalka:zawstydzona/y::eek:...
Rosi na nerki to tylko;-)propolis. W aptece mozna kupic albo u pszczelarza. Naprawde dziala.
Zobaczysz juz niedlugo jak Ewcia zacznie gadulic to sie nieopedzisz:-)

Milej nocki Kochane:*:*

Do góry