reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

My też margarynowi, a do tego dużo słodzący :confused: Chyba dwa największe grzechy jedzeniowe mamy na sumieniu :confused:

Sylwia, miałam dzwonic, ale nie dogadałyśmy się i jakos nie miałam śmiałości :-p Ja taaaaka nieśmiała :happy:

Kasiulla, wiem co przeżywasz. Karola przy trzydniówce właśnie miała taką wysoką gorączkę. Nie martw się. Dawaj jej dużo pić i jak tylko temperatura zaczyna wzrastać, dawaj czopka.
Z Karolą w czasie trzydniówki był tak cyrk, że nie chciała dac sobie zmierzyć temperatury. Teściowa kupiła taki termometr na czoło... :-)

u nas to samo z mierzeniem temperatury .... choc dzis juz troszke lepiej
ale myslimy o tym termometrze na czolo - sprawdza sie?? i jaki macie??

a po ilu dniach gorączka zanika tzn ile dni sie utzrymuje - dokladnie 3?? slyszalam ze ta wysypka po goraczce to nie regula:confused:

reklama
Kasia, ten termometr jest b. prost. Kosztował koło 5 zł i nie pokazuje dokładnej temperatury, tylko w określonych przedziałach. Działa po kilk sekundach :-)

A z temperaturą, to u Karoli trwała chyba z 5 dni :confused: A wysypka pojawiła się w czasie trwania:confused: gorączki

Kasia, ten termometr jest b. prost. Kosztował koło 5 zł i nie pokazuje dokładnej temperatury, tylko w określonych przedziałach. Działa po kilk sekundach :-)

A z temperaturą, to u Karoli trwała chyba z 5 dni :confused: A wysypka pojawiła się w czasie trwania:confused: gorączki

a nam lekarka kazala poczekac do jutra - bedzie to 3 doba i jesli bedzie temp podac anybiotyk :baffled: :confused: poniewaz nie mozna stwierdzic w tym momencie czy to 3dniowka bo to dopiero sie stwiedza wstecz czyli po wysypce a teraz u nas panuje jakis wirus ktory tylko objawia sie goraczka

mokkate ja maselkiem smaruje lub wcale-ale czasem smarze na margarynie-dodaje do wypiekow-ale nie smaruje bo mi smierdzi!

kasianka-widok produkcji margaryny mnie wystarczajaco zniechecil ze nie wnikam w szczegoly produkcji czegokolwiek-a margaryne widzialam od podszewki na wycieczce szkolnej:-p

kasiulla u kacpra przy trzydniowce goraczka byla przez dokladnie 3 dni i potem wysypka.lence zycze zdrowka

Słyszałam ostatnio, że receptą na udane małżeństwo jest KONSTRUKTYWNA kłótnia raz na trzy miesiące ;-)

Chyba musimy zacząć się kłócić, ale chyba nam to nie wyjdzie oboje nie uznajemy typowej kłótni i niejasne sytuacje rozwiązujemy na spokojnie.
A teraz ślubny przez 8 tygodni za wielką wodą się deleguje więc kłotnia odpada.

Mam pytanie do mam z USA jakie sklepy dzieciowe polecacie??
Najlepiej jakies z linkami do oferty, bo inaczej kolejnej kolejki z torami moge sie spodziewac dla Maja. ;-)

Mam pytanie do mam z USA jakie sklepy dzieciowe polecacie??
Najlepiej jakies z linkami do oferty, bo inaczej kolejnej kolejki z torami moge sie spodziewac dla Maja. ;-)

asioczek nie wiem o co konkretnie ci chodzi .......czy o typowo zabawkowe sklepy ...czy z ubrankami czy ogólnie dziecięce ????;-) ;-) .....podaję ci kilka takich i takich :tak: :-) ......jak sobie przypomnę więcej to ci napiszę;-)

Baby & Toddler Toys - Baby - Wal-Mart

Toys "R" Us - Toys

Baby Toys, Baby Bedding, Baby Furniture and Products - BabyCenter Store

Amazon.com Baby Store: Clothes, gifts, toys & bedding for babies, nursing & baby care supplies, baby shower presents & more

Babies "R" Us - Baby

KB Toys.com - Toys, Video Games, Collectibles, Software and More

The Children's Place: Clothing for Kids - Category - baby girl

Target : Baby

Gap.com: Shop Online for Men's, Women's, Maternity, Kids and Baby Clothes

z tym ze wal-mart....czy np target należą do tych tańszych raczej .i takich gdzie jest wszystkiego po trochu ......zresztą wszędzie mozesz trafić na promocjei wyprzedaze :):):)

kasiulla: u nas temp. trwala 4 dni. w granicach 38,5-39 stopni. wysypka byla juz 4-tego dnia. a i tak podalismy antybiotyk zeby za dlugo z ta goraczka nie walczyc samymi czopkami.
bartus jzu mial taki wstret do czopkow ze jak tylko musialam mu zmienic pieluche i poczul ze wycieram pupcie to darl sie okrponie-ze strachu pzred kolejnym czopkiem...
wysypka byla najpierw na brzuszku i pleckach, nastepnego dnia rozniosla sie tez na uda. i trzymala sie przez dwa dni.

Kasia- u nas 3 dniówka przebiegała tak że 3 doby była mega ogromna temp. ja daje Antkowi Ibufen w syropie na obniżenie gorączki....działa bardzo dobrze i szybko (z czopków nie korzystam) ...i u nas wysypki nie było...a lekarka dała lek przeciw wirusowy i było ok
Lenko wracaj do zdrówka.!!!!!!!!!!!:tak: :tak:

reklama
jaki dostaliscie lek przeciwirusowy??
my mamy Engystol homepartczny (swoja droga 5 ampulek prawie 50 zl:szok: )
i to jakos udaje mi sie podac bo mam jeszcze gipronosin ale to jest w tabletce do rozgniecenia i juz nie wchodzi.....
a co do lekow przeciwgoraczkowych to u nas najlepszy czopek bo mam pewnosc ze dostala bo ona pluje wszystkimi syropami:wściekła/y: :szok:

Do góry