reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek kulinarny

Taycia dzisiaj robię Twoją piankę:-)
I jeszcze kupiłam fasolkę szparagową aby porobić słoiczki. Jak któraś będzie mieć ochotę to podaje prosty przepis:

fasolkę obrać, pokroić na mniejsze cząstki, zagotować (niech się chwilę pogotuje aby trochę zmiękła). Po zagotowaniu zakwasić odrobiną kwasku cytrynowego, zapakować do półlitrowych słoików. Pasteryzować od 2 do 3 razy po około 20 minut. Zimą podawać na ciepło z zasmażka albo ze skwarkami z boczku (ja preferuje skwarki). Mi smakuje tez taka prosto ze słoiczka:-)
 
reklama
OOo :-) koniecznie daj znać czy smakowała :-) jak będziesz dodawać te serki homogenizowane to dodaj też więcej żelatyny ( były 3 łyżki ,a daj 5,żeby dobrze się stężało). Ja właśnie kończę jeść tą co robiłam w weekend... mniam :-)
 
Karolinkaz ja uwielbiam chińszczyznę i z chęcią wypróbowałabym ten przepis, chociaz naleśniki kojarzą mi się głównie na słodko to uwielbiam eksperymentować- jestem ciekawa efektu:tak:
 
devi podaj jeszcze raz namiar na swojego bloga z przepisami, bo miałam w ulubionych, ale to przed tym jak mi komp padł, a Ty tam masz takie skarby, że hoho:tak:

Mniam to są ciepłe lody:laugh2::tak:
 
Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych zdolności i chęci kulinarnych, że ho ho.... Szkoda, że mi się nie chce robić żadnych przetworów :wściekła/y:
 
reklama
Do góry