reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek kulinarny

reklama
izka może ryba po grecku, u mnie jest zawsze na Wigilie. U nas w ogóle jest zawsze 12 potraw, ale nie mogę sobie wszystkich przypomnieć:sorry:, a o zrobieniu to już nie wspomnę:zawstydzona/y:

ale rybę po grecku robi się łatwo:
smażysz jakąś rybkę (filet), oddzielnie smażysz cebulę i starta marchewkę, dodajesz ziele angielskie i liść laurowy, pieprz + sół, trochę przecieru pomidorowego i na koniec jak wszystko jest juz miękie dodajesz rybe. Gotowe:-)

Toska-no wlasnie u mnie zawsze byla taka ryba po grecku ale moj maz nie lubi...:sorry: no wiec odpada. nie dosc ze moj repertuar jest ograniczony to jeszcze mi marudza. Ale musze sie wszystkim pochawalic-wlasnie zrobilam:

77 uszek!!! :cool2:

ja-sama :-):-):-):-):-) i morda mi sie cieszy jak cholera. Wrzucilam do zamrazarki, bo tak wyczytalam w internecie.

No Izka, gratuluję!!! Jedyną pewną rzeczą na tym świecie jest fakt, że mnie nigdy w życiu nie uda się zrobić żadnego pieroga ani uszka!!!:-D No nie umiem, nie mam cierpliwości i w ogóle nie!:-D Tak więc wielki szacun dla Ciebie.:tak:

U mnie za to pasztet się upiekł wczoraj, dziś lub jutro będę piec schab i boczek, a w środę będę robić sałatkę i śledzie. Reszta - czyli kapusta, karp, flaki, kaczka i nóżki należy do Teściówki.:-pA pierogi i ciasto mam zamówione.
Karpie pływają od wczoraj w wannie - dzieci i kot mają uciechę. Choinkę też już kupiliśmy i na razie na balkonie stoi. Ubieranie pewnie jutro lub w środę.

BABKA TEŚCIOWEJ :-D:-D:-D
1szklanka białek (ubic)
1szklanka cukru
2szklanki mąki
20dkg stopionego wystudzonego masła (margaryny)
1,5łyżeczki proszku do pieczenia
skórka lub sok z cytryny
Wszystkie składniki zmiksowac (ja dodaję po kolei jak w przepisie ;-))
Piec ok. 40min (190stopni)

Ja osobiście robię zawsze z 1,5 porcji, ale wtedy trzeba piec ok 1h ;-)

sałatka ciążowa;-):-D

składniki:
- ziemniaki
- ananas w puszce
- śledź w oleju
-majonez

przygotowanie:
ziemniaki ugotować, jak wystygna obrać i pokroić w kostkę, śledzie chwilę pomoczyć w wodzie, żeby nie były za słone. Pokroić. Ananasa pokroić, wszystko wymieszać, dodać troche pieprzu i majonezu i gotowe. Co do ilośći ja robię na oko, ale tak mniej więcej, żeby ananasa i ziemniaków było tyle samo i trochę mniej śledzia.
Bardzo smaczna

ps. smakowała mi tez jak nie byłam w ciąży;-):-D

No brzmi smakowicie i chyba sobie kiedyś zrobię.... jak Męża w domu nie będzie.:-DZa połączenie śledzia (którego uwielbia) z ananasem chyba by mnie zabił.:-D:-D:-D

reklama
Do góry