reklama

Wątek PORODOWY :)

Dziewczyny wierzcie mi ze podczas porodu nie bedziecie myslaly o tym czy wam sie persi wydluza tylko by jak najszybciej minal bol i zobaczyc dziecko wszystko inne nie bedzie wazne czy koszula za krotka czy i cos wystaje ?? to naprawde wtedy jest nie istotne kazda z was bedzie myslec by jak najszybciej bylo po wszystkiemu!
Ja stanik mialam zdjety poniewaz od chwili przyjecia na izbie daja specjalna koszule do porodu (tak jest u nas)
Malena Co do przewijaka to sama zobaczysz jak dlugo w nim bedzie sie dziecko miescilo trudno okreslic wiek??

U mnie było tak samo - koszulę dostałam w szpitalu. Myślę, że stanik jest nie wskazany ze względu na pierwsze przystawienie do piersi.
A z przewijakiem, to zależy od dziecka. Faktycznie jest tak, że urodzone dziecko na prawdę jest mniejsze jak podają w wymiarach, bo się mierzy od czubka głowy po długości ciała, a nie wzrost, bo niunie są jeszcze przykurczone. Więc szybko nie wyrosną. Bardziej kwestia bezpieczeństwa, kiedy robią się ruchliwe i przekręcają na boki, to trzeba już uważać i wtedy podjąć decyzję, ale do tego jeszcze daleko :happy:

reklama
No wlasnie to boskie uczucie cialko do cialka takie cieplutkie malenstwo pamietam jak dzis!! :))
Moja Wika szybko zostala zabrana bo zaczela kichac :)) a malego wzieli na badania ale przez chwile ich mialam na brzusi SUPER UCZUCIE!!!

Wanilko niestety nie - dzidzuś raczej jest zabierany i po dwóch godzinach mamusia dostaje maluszka.
Moja sis tak miała.
Ale przecież można poprosić choć na chwilę aby położono.

Hmmmm to zalezy. Ja spotkałam sie juz z czyms takim ze dzidzia choc przez chwilke jest z mamusia Moze nie ciałko do ciałka. Bo jednak sa te kabelki chusty itp ale niby z boczku:tak:

Ale mi sie zebrało na wspomnienia:)))

Załączniki

• DSC00303.JPG
    DSC00303.JPG
    84,7 KB · Wyświetleń: 98
  • DSC00308.JPG
    DSC00308.JPG
    97,4 KB · Wyświetleń: 105
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama