reklama

Wątek PORODOWY :)

reklama
Wiadomo że to tylko orientacyjna. Ale zawsze daje jakiś pogląd.
Ale jaki pogląd????? rozumiem 100 albo 200g pomyłki ale prawie 1kg!!!!!!! To zaden poglad tylko trafie nietrafie. Oni to robia bo musza:tak::tak::tak:
A w sumie to nie wiem jak u was ale moja ginka przez całą ciaze nie robi pomiarów wagowych tylko dopiero na koniec jeden i skad ona ma wiedziec czy dany maluszek dobrze przybiera?????? skoro nie ma odniesienia jak było ostatnim razem????? Normalnie jak teraz mi cos powie. to chyba pojde gdzies na jeszcze inne USG dla porównania:-p

Mój mi mierzył za każdym razem. No niby tak ale jeżeli wychodzi że " maluch" ma 6 czy 7 kilo to przynajmniej wiadomo że trzeba cesarkę bo inaczej nie przejdzie. A znam takie malutkie dzieciaczki :-)

Moja bratowa ur 60cm długi i 4500 waga SN a u nas w szpitalu CC od 4400 robia!!!! Tylko ze wlasnie pani dr na USG dzien przed terminem stwierdził ze maluch ma góra 3700:baffled: dlatego musiała sie meczyc przez ta maszyne

A te "malutkie" dzieciaczki po 6 kg to dla mnie szok nie doopisania:szok:

Ale jaki pogląd????? rozumiem 100 albo 200g pomyłki ale prawie 1kg!!!!!!! To zaden poglad tylko trafie nietrafie. Oni to robia bo musza:tak::tak::tak:
A w sumie to nie wiem jak u was ale moja ginka przez całą ciaze nie robi pomiarów wagowych tylko dopiero na koniec jeden i skad ona ma wiedziec czy dany maluszek dobrze przybiera?????? skoro nie ma odniesienia jak było ostatnim razem????? Normalnie jak teraz mi cos powie. to chyba pojde gdzies na jeszcze inne USG dla porównania:-p
Ja miałam dwa USG w czasie ciąży. Pierwsze stwierdzało , czy jestem w ciąży. A drugie, czy Maluch się dobrze rozwija, i ile waży. Ciekawe, czy mi przed porodem jeszcze zrobią???
Czarna, rzeczywiście żadne porównanie, a tym bardziej książkowe centyle...

dokładnie, Jaki pogląd?? 1kg różnicy to nie jest waga orientacyjna przy takim małym ciałku dziecka to ogromna różnica. Mi ten "orientacyjny" kilogram przepowiedzieli 1 dzień przed porodem i sory, ale dla mnie to paranoja i jak nie potrafią przewidzieć tego z pomyłką do np 200g to niech nie pitolą głupot bo tylko ciśnienie podnoszą matkom.
Jasne, waga dziecka jest bardzo ważna- ale ta prawdziwa, nie ta "strzelana".

reklama
Czarna u mnie tak samo, raz dostałam wydruk o wielkości maluszka i to też dlatego, że poprosiłam, a to było w 22 tygodniu chyba i od tej pory żadnych pomiarów, tylko badanie i macanie brzucha ;-) więc też nie ma odniesienia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry