reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wątek TYLKO dla chwalipięt!!!

reklama
Powiem tylko wow! :-) i gratulacje za wszystkie zdolne dzieciaczki :-)

My daleko w lesie: siedzi, ale nie siada, turla się brzuch-plecy i nic poza tym :-)

Gratuluje maluszkom :D

U nas na razie brak przelomowych postępów. Siedzi ale nie siada, nie raczkuje, czasem jej pokazuje jak to robić i tak z moją pomocą się przemieszcza. Rwię się dostania ale sama nie wstaję, chociaż dziś był przełom bo złapała się łóżeczka i próbowała podnieść tyłek ale jeszcze bez efektów. No ale dobry początek :D No i poza tym duzo gada ostatnio zaczyna mówić mamamama :D:D Także mamusia happy :D

Oliwia raczkuje, czasem jak chce szybciej gdzieś dotrzeć to jednak pełza ale ogólnie to już na 4rech :) sama siada, robi pa pa pa i macha ręką i boi się kuli vtecha, jak jej włączę to uciaka do mnie i przytula się mocno :/

Mamy nową umiejętność którą nie wiem jak powstrzymać - Melania wywala język i nim hmm no tak pierdzioszkuje. :/ też mi szpana ;)

Wczoraj do firmy ja zabralam w porze obiadu i dyrektor się zachwycał jak pięknie siedzi na stole i sama otwiera buzię po kolejne lyzeczki z jedzeniem. Hehe niewiele trzeba żeby mama była dumna :)

Dzisiaj Szymek kończy 8 miesięcy. Od ostatniego sprawozdania chwalić się nie ma czym, nowych umiejętności niby brak, ale posiadane są stale udoskonalane. Może to i lepiej bo z możliwości mobilnych to już tylko chodzenie zostało.
Siada, siedzi, raczkuje, staje, ze stania siada, stojąc chodzi jeśli ma się czego trzymać. Czasem zapomina o trzymaniu;)
Ostatnio odkrył że mama jest super obiektem do wspinania. Wystarczy, ze przy nim stanę to wspina mi się po nodze, zaraz stoi przy mnie i wyciąga rękę żeby go złapać.
Co do jedzenia rozszerzanie wychodzi nam jak Szymek zdecyduje, je ile chce i kiedy chce, a mleko nadal jest najlepsze.

Dziś jesteśmy po testach. Dzisiaj tylko pokarmowe, za tydzień wziewne. Dzisiejsze wyszły czyste czyli potwierdziły to co podejrzewam.
Tyle u nas, nuda, nuda, nuda;)

Adas jutro konczy 8 miesiecy

Siada, siedzi, raczkuje, kleczy trzymajac sie kogos lub czegos, staje przy czyms lub przy kims, robi kroczki przy kanapie, raz wszedl na bujak przy mojej asekuracji.

Gada tata, dada i jakies dzidziowe sylaby. Smieje sie, ze mowi ide i gdzie, ale to oczywiscie nierealne :D

Cieszy sie gdy idzie na spacer

Duzo sie smieje i jeczy :D

Zjada sloiki, kaszke, surowego banana i jablko, chlebek, jajo i moje wypociny ;)

Niekapek jest niewygodny. Kupie mniejszy ;)

Witus już 7 miesięcy [emoji173]

Z nowości to syn mój zawzięcie ćwiczy jogę, a jego ulubiona pozycja to pies z głową w dół. Swoją techniką zawstydza mamę [emoji6]

Do perfekcji opanował chwyt szczypcowy i ćwiczy go zawzięcie wynajdując najmniejsze okruszki na podłodze.

Świetnie odnalazł się w blw, wybrał już m.in. ziemię z doniczki, moją kanapkę, awokado z kanapki ojca i kocie ogony [emoji12]

Od kilku dni strasznie kaszle, tzn symuluje kaszel i widzi w tym niezłą zabawę [emoji6]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry