reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Natkusiu Ania ma racje z tym imbirem,na prawde pomaga,przynajmniej mi pomagalo,swiezy imbir pokroic w plasterki,zalac woda troche przestudzona(jakies 10min po gotowaniu),dodac tez do smaku plasterek cytryny,troche cukru lub tez nie,jak kto lubi i pic pare razy dziennie.Ja kupilam tez herbatke z suszonego imbiru,jest super i tez pomagala,zwazywszy uwage na to,ze swieze korzenie imbiru w Polsce sa cholernie drogie,zreszta tu tanie tez nie sa.Dosc szybko Cie zlapaly te mdlosci bidulko :( wspolczuje Ci jak najbardziej,bo ja mialam je tez,ale dopiero pozniej i krotko.
Pomoga tez na mdlosci woda przegotowana tylko z plasterkami cytryny,mnie to wrecz stawialo na nogi,do tej pory robie sobie taka smakowa wode,bo nie wiem czemu,do normalnej czy gazowanej czy nie,mam wrecz wstret.

Aniu z tym kiedy mamie powiesz,zalezy tylko od Ciebie.Jesli podejrzewasz,ze moglaby mama sama sie dopatrzec,to chyba lepiej wczesniej jej o tym powiedziec,zeby nie byla rozczarowana,ze jako mama nie dowiedziala sie wczesniej,wiesz jakie mamy sa :)
Ja swoim rodzicom powiedzialam dopiero jak mialam druga wizyte i widzialam,ze fasolka jest i jest z nia wszystko w porzadku(bylo to w 7 tygodniu).Wczesniej nic nie mowilam,bo nigdy nic nie wiadomo.

A tak wogoleto jesli chodzi o bicie serduszka dziecka to ja sie jeszcze musze dlugo naczekac,moj lekarz robi to dopiero w 28tygodniu ciazy,jak juz dziecko jest calkiem rozwiniete i mu nic nie zagraza.

A taka ciekawostka dla Was o mnie :)

chyba nie mowilam Wam jeszcze,ze ja urodzilam sie w 7 miesiacu ciazy,czyli jestem wczesniaczkiem :) ale wszystko bylo ok,nawet waga 2,200 tylko w inkubatorze musialam polezec :)

Ok,my spadamy bo z glodu umieram,mam ogromna ochote na lody!!!takze lodziarnie tez trzeba dzis zaliczyc :-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Jejju ale się najadlam. Zrobiłam obiad taki normalnu (którego na codzień nine jemy) ziemniaki z sosem kalafior z bułką tartą na maśle i kotelty z kurczaka...PĘKAM!! Wiecie jaki ja mam spuchniętyt brzuch...jak tylko coś zjem to od razu go wywala...a zawsze miałam mały dość brzuchol...szok taki spuchnięty, że mąż krzyczy, że mam jeść mniej hahaha :) Ja też rzuciłam niedawno palenie i może dlatego tak tyje i jem więcej słodkiego;/ eghh naprawdę musze się wziąć za siebie z tym jedzeniem...bo tylkoo myśl o ciąży daje przyzwolenie na jedzenie a tak nie powinno być.:)

Dzięki dziewczyny za rady z tymi mdłościami! :* Jutro kupię i miejmy nadzieję ze pomoże :]
Jutro idę do pracy bo jest zakończenie szkolenia i otrzymam licencje ale zastanowiłam się i jutro będę z moją przełożoną rozmawiać i wezme sobie wolne do wizyty lekarza, nie będę ryzykować tym bardziej że mam te mdłości i czasami bóle w podbrzuszu.

Powiem Wam że mi też się zaokrąglił brzuszek i wyglądam jakbym była w 3-4 mcu :| brzuszek zawsze miałam ale teraz to nawet nie idzie go wciągnąć o lool .. też muszę wziąć sie za siebie - owoce, warzywa bo masakra.. :]

Dzisiaj mój mąż do mnie "a może napijemy się tego greckiego wina" (kupiliśmy go jak byliśmy w podróży poślubnej) - byście widziały mój wzrok :D na pociesze kupił mi Karmi :] słodki mój.

Aniu zgadzam się z Karwiczki, od Ciebie zależy kiedy powiesz mamie. Ja mam dobry kontakt z mamą więc powiedziałabym od razu. Chciałam jakoś w normalny sposób, niestety dowiedziała się od razu jak wróciłam od gina w piątek i właśnie ona pojechała ze mną do szpitala.. Więc powiedziałam jej w niefajny sposób. Ale teraz się cieszy i ciągle mi powtarza co mam jeść :] A z moimi teściami to nie wiem, mój G to od razu by chciał wszystkim powiedzieć jak to facet. Ja chyba będę chciała powiedzieć jak będzie już serduszko - tym bardziej że oni bardzo czekają na wnuka :))

Mama dzisiaj powiedziała żeby sobie zaczęła brać Falvit, podobno są to witaminki dla kobiet w ciąży.. Myślicie że samemu można?

Natkusia to Twoja decyzja z tymi witaminkami. Ja do wizyty u lekarza nie wezme nic. Jeszcze te 2 tygodnie się wstrzymam. Ja mam świetny kontakt z mamuśia i teściami więc baardzo się ucieszą. Teściom mąż chce powiedzieć w Święta i to szanuje :) A ja mamie chyba powie jak serduszko zobacze. Musze tylko wykminić jakiś fajny sposób:)

To ja chyba też się wstrzymam.. za tydzień się o wszystko wypytam :]
Właśnie najtrudniejszy jest wyczuć ten moment żeby powiedzieć.. Moja mama już wie więc zostają teściowie :) moja teściowa ma usg w oczach :D tzn dwóm kuzynkom od mojego G zobaczyła że są w ciąży, jedna to nawet sama nie wie działa jeszcze. Więc chyba ją sprawdzę czy u mnie też wyczuje :D

Ja mam jutro trudną rozmowę w pracy eh.. mam nadzieję że będzie ok..

hej dziewczyny

a my wczoraj dostalismy od kuzynki mojego meza lozeczko dla dziecka,takie ktore mozna przystawic do lozka rodzicow,wlasnie takie same chcialam kupic na poczatek,takze jeden wydatek juz z glowy :)

http://files.tradoria.de/2aa41c5701...tellbett-babybay-midi-holz-weiss-lackiert.jpg

ona ma dziewczynke 17 miesieczna i nie chce miec wiecej dzieci,bo cala ciaze miala problemy,pozniej pod koniec zakazenie ciazowe,ze tydzien przed terminem musieli mala przez cesarke wyciagac i jakby tego malo bylo dostala niezlej depresji poporodowej,ze nawet na mala patrzec nie mogla,chociaz tak sobie ja zyczyla,na szczescie kilkumiesieczna terapia hormonowa pozwolila powrocic jej do normalnego stanu i teraz wszystko jest w porzadku.

Co do preparatow witaminowych to moj lekarz akurat mi odradzil,bo powiedzial,ze jesli odzywiam sie dosc zdrowo,jem duzo warzyw i owocow to nie potrzebuje dodatkowej dawki,bo najczesciej jedna tabletka zawiera wszystko to co potrzebujemy w ciagu dnia,a jesli dodatkowo jeszcze wezmiemy do siebie cos z owocow i warzyw to moze byc za duzo dobrego.Takze lykam kwas i tran i jest ok.

A jak tam Wasze brzuszki?

Natkusiu powodzenia na rozmowie :-)

Ostatnia edycja:
Karwiczki to świetnie, że dostaliście łóżeczko:) Zawsze trochę pieniążków zaoszczędzonych.

Ja jak zwykle dziś bezobjawowo , choć trochę czuję się jakbym miała kaca;)

Buziole i miłego dnia

Hallo hallo Dziewczynki ;) Witam ;*
Ja tez mam problem ze spaniem a spioch jestem straszny. W nocy budze się kilka razy do ubikacji i nawet żeby zjeśc ;P no i rano o 5 też żeby coś zjeśc potem wracam do łózka i ide dalej spac i o 9 wstaje zjeśc apetyt mam duuuży non stop cos jem jakieś płatki sobie jem albo owoce i oczywiście śniadanie x2 obiad, i kolacje x2 nie obżeram sie ze az mi ciezko tylko w małych ilościach i czuje sie dobrze zdarzaja mi się dni kiedy nic nie jem ale to jest taki pojedynczy dzień kiedy jest mi naprzykład nie dobrze

reklama
NATKUSIU tak już mam przepowiedzianą córke ;)))) jesli chodzi o to co bym wolała nie mam pojęcia u mnie to się zawsze zmieniało raz był chłopczyk raz dziewczynka. A teraz mam silne uczucie że to bedzie córeczka nie dlatego ze wszyscy mi mówią ze córka poprostu takie mam przeczucie właściwie to na 99% jestem pewna ze będzie mała ksieżniczka ;))))

Do góry