• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Galwaygirl ja jak wczoraj przetrzepalam wszystkie ubranka,ktore juz mam,to jednak jest w nich malo na 50,takze starczy nawet jesli Carmelo mialby maly sie urodzic,rozmiary sa tez na 56 i 62 i to dosc sporo,takze na jakies 3 miesiace jestem zaopatrzona.
Wozek kupilismy ten,nad ktorym sie juz wczesniej zastanawialam,mialam okazje go wiele razy przetestowac i bylam pewna,ze taki w przyszlosci zakupimy,jedyna przeszkoda byla cena,ale udalo nam sie troche taniej zakupic Google-Ergebnis für http://www.babyprofi.de/cosmoshop/default/pix/a/n/cameleon_sand.2.jpg,do niego jest jeszcze parasolka ktora mozna przymocowac z jednej i z drugiej strony,i spacerowke i ta czesc dla noworodka mozna przekrecac,mam na mysli tak,by dziecko patrzylo na mame lub w kierunku spaceru,przyda sie to na pewno jesli wiatr bedzie dosc silny,kola duze i male moga sie znajdowac z przodu lub tylu,wystarczy po srodku nacisnac i przestawia sie raczka do prowadzenia wozka nad duze lub nad male kola,to znowu przyda sie np.jesli snieg lezy i zeby lepiej sie prowadzilo potrzebne beda duze kola z przodu.Wozek jest naprawde swietny do prowadzenia i przede wszystkim bardzo leciutki(wazy zaledwie 9,3 kg) choc stabilny,bedzie na pewno sluzyl nam na pare lat i wszystkie nasze dzieci na pewno z niego skorzystaja :-) W spacerowce mozna przestawic siedzenie na trzy rozne pozycje,a kola sa napelnianie powietrzem,nie plastikowe.

Ja sie zabieram do prasowania,lenia mam dzis wielkiego,ale jutro maz ma wolne to nie chce w ten dzien niczego robic.

Wieczorkiem zagladne tu,mam nadzieje,ze i inne mamuski sie odezwa :-) Tunia i Myrsini,dajcie o sobie znac dziewuchy!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny :)

Oj nie było mnie tu trochę bo miałam masakre - zaraz Wam opowiem ;-)

Karwiczki Ja jestem w szoku :szok: Jestem strasznie ciekawa ile Carmelek będzie miał jak się urodzi :-) ale super, że wszystko ok :* co do porodu Galwaygirl, to my kiedyś wymieniłyśmy się nr tel i ma napisać mi smsa więc myślę, że szybko się dowiemy :-)

Ania Ja też jestem w gorącej wodzie kąpana ale Ty.. :szok: zakręcona jesteś z tą wyprawką :-D spokojnie, starczy czasu jeszcze ponad 4 msce ;-)Ja tak od marca będę kompletować, z tym że ja ubranka już wszystkie mam i koleżanki mają mi jeszcze dać więc najgorsze za mną :-) Popytaj mamy.. Moja mama i siostry dużo mi doradzają jeżeli chodzi o wyprawkę także mniej więcej wiem co i jak.

Gwalwygirl a Ty jak tam z Piotrusiem? Dzieje się coś? Buziaki dla Was :*

A teraz trochę o mnie.. Ja miałam odpuścić mieszkanie w poniedziałek (jutro) no i spoko, a w czwartek popołudniu dzwoni do mnie kobieta że do piątku do 16 :crazy: a my w czarnej dupie.. Piątek to był masakryczny od 7 do 20 pełno roboty czyli pakowanie, sprzątnie potem rozpakowywanie.. Czułam się jak w transie a brzuch twardy przez pół dnia ale nic nie mogłam zrobić :angry: Na szczęście nie miałam żadnych bóli i plamień uff ale siły mi wszystkie odeszły ale już jest ok. U nas w docelowym domu jest jeszcze remont więc wprowadziłam się do mojej mamy na tydzień "nie ma jak u mamy" :-) i jest super!

Co do ciąży to czuję się super, Maleństwo czasami się rusza ale nadal nieregularnie ale że jest 20t to nie przejmuje się tym :-) w każdym bądź razie ciągle czuję już jego obecność i to jest piękne :laugh2: a biodro-noga masakra.. boli przez cały czas ale tylko przy siadaniu i podniesieniu nogą, już jestem zmęczona tym eh.. Gdyby nie ta noga to czuję się rewelacyjnie.. We wtorek idę do gina to go popytam i może pójdę do rehabilitantki. Mam koleżankę bardzo dobrą więc jak ktoś mi ma pomóc to tylko ona, tylko lekarz musi pozwolić.. :tak:

To tyle.. ;-) Buziaki dla Was i dla brzuszków :*:*

HEj Dziewczyny!
Już od kilku dni zastanawiam się czy jestem w ciąży:) pierwszy dzien cyklu mialam 22 stycznia, a 4 i 5 lutego były przytulanki:))) cykle mam 28 dniowe. kupiłam już test, ale myślę, że jeszcze za wcześnie, żeby go zrobić. Następną @ mam dostać 19.02.... czy myślicie, że moogę być w ciąży? Dzisiaj rano robiłam test, bo nie mogłam już wytrzymać:), al wyszedł negatywny:( myślicie, że to jeszcze za wcześnie??

Ja tu się tyle naprodukowałam a tu żadnej nie ma :sorry2:

Jagoda test robi się najwcześniej w dniu spodziewanej @ a najlepiej kilka dni po. Chcesz mieć pewność to idź na bete. Wybacz ale ja Ci nie powiem czy jesteś w ciąży czy nie - 50% szans :-)

hej dziewuchy,zaniedbujecie ostatnio forum!!!:wink:

Jagoda
z testem poczekaj chocby do pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki,wczesniej moim zdaniem nie ma sensu,chyba ze jak Natkusia juz wspominala zrobisz bete,ona powinna wykazac ciaze,choc i zdazaly sie juz takie przypadki,ze beta mowila,ze ciazy brak,a jednak fasolka juz byla,ja osobiscie robilam test w pierwszym dniu spodziewanej miesiaczki i od razu wyszly dwie krechy,a test byl najtanszym z najtanszych i sie nie mylil,zycze Tobie powodzenia i daj znac co i jak!:-)

Natkusiu
w niedziele to ja dosc rzadko zagladam,chyba ze moj jeszcze spi to z rana popatrze czy cos sie dzieje,a tak to to staramy sie cos razem zrobic,bo jest to jedyny wolny jego dzien i nawet sapanie z nim na kanapie jest juz dla mnie luksusem :) Moj kochany pracuje jako kelner w restauracji wloskiej i jest od 10 do 23.30 poza domem,znaczy przychodzi przed 16 jak ma przerwe i potem od 18 znowu spada,takze w tygodniu a szczegolnie wieczorami jestem wtedy na forum :-)
A co do Carmelo,to mysle ze teraz takiego kopa dostal a pozniej zwolni,znaczy mam taka nadzieje,bo nie chce rodzic zbyt duzego dziecka ;-)lepiej niech przystopuje z tym rosnieciem :)
Kochana wiem,ze masz przeprowadzke ale wez Ty przystopuj z tym pakowaniem,rozloz sobie lepiej na wiecj dni,bo jak Ci brzuszek twardnieje to jest niezbyt dobrze jak sie tak wysilasz kochaniutka!Dziecko teraz jest najwazniejsze i nawet jak Cie nic nie boli to i tak przyhamuj,pomysl rowniez o sobie.:happy: Z tym biodrem to Ci szczerze wspolczuje,mam nadziueje ze wkrotce Ci to przejdzie kochaniutka.
A tak wogole to gratuluje polowkowego!!!!Jak to szybko zlecialo :-)

Ja dzis mam wolne i sie obijam,od wczoraj boli mnie z jednej strony w podbrzuszu,znaczy da sie wytrzymac ale tak "ciagnie" mnie az do lewej nogi i to prawie do kolana,nie wiem co to moze byc,jak jutro sie sytuacja nie zmieni to lece do lekarki i spytam czy to normalne,bo jak mnie ostatnio bolalo to ona powiedziala,ze poprostu dziecko rosnie i uciska czasem tu i tam i ze tak z tygodnia na tydzien zaczna sie male problemy z plecami itp.
Teraz na badaniu Carmelek glowa prawie w tylku mi siedzial i cisnie ostatnio na pecherz,ze latam jak szalona do kibelka,a tam zaledwie pare kropli poleci.
Ruchy juz sa calkiem widoczne i brzuch mi faluje :-) Meza to oczywiscie bardzo cieszy :-)
Faza na slodkie juz calkiem przeszla,znow odzywiam sie normalnie i nawet waga w miejscu stoi,mam teraz dokladnie 8,7 na plusie ale szczerze nie wiem gdzie te kilosy bo tylek,uda i ramiona nadal wygladaja jak wczesniej,za to brzuch wybilo jak cholera,maz mowi ze waga zepsuta,jasne ...:-D

Dobra,nudze juz,czekam teraz na Wasze posty!

Tuniu,Myrsyni,Agagu,Aneczko odezwijscie sie!!!!

A Galway jak u Ciebie??????????????????dzieje juz sie cos???

Ostatnia edycja:
HEj Dziewczyny!
Już od kilku dni zastanawiam się czy jestem w ciąży:) pierwszy dzien cyklu mialam 22 stycznia, a 4 i 5 lutego były przytulanki:))) cykle mam 28 dniowe. kupiłam już test, ale myślę, że jeszcze za wcześnie, żeby go zrobić. Następną @ mam dostać 19.02.... czy myślicie, że moogę być w ciąży? Dzisiaj rano robiłam test, bo nie mogłam już wytrzymać:), al wyszedł negatywny:( myślicie, że to jeszcze za wcześnie??

7 dni od zapłodnienia test może już wykazać ciąże (u mnie za pierwszym razem wykazał po 5 dniach) Podnosi się stężenie hormonów i nie ma zmiłuj...
Natomiast dziewczyny mają rację,poprostu powtórz test kole 19.02.Jeżeli wyjdzie nagatywny to najprawdopodobniej nie jesteś w ciąży,a jak Ci wyjdzie pozytywny to cóż...będziemy gratulować :)

Nasze forum jest bardzo zaniedbywane :-p

Karwiczki spoko maroko.. Stopujemy ;-) ogólnie bardzo dobrze się czuję, jedynie to głupie biodro :angry: ale jutro lekarz więc mam nadzieję, że mi coś doradzi :tak: a Ty odpoczywaj sobie.. ja też to robię ciągle :zawstydzona/y: chociaż pomału mi się nudzi siedzenie w domu hihi.. no i tęsknie za mężem :-( ja mieszkam u mojej mamy a moj Grzegorz u teściów bo tam robią ten remont no i stwierdziliśmy, że się rozstaniemy na kilka dni.. Ale codziennie wieczorem wpada pocałować i pogłaskać brzuszek :-)

Jutro są walentynki i u Nas w Bieruniu jest odpust ponieważ mamy zabytkowy kościółek św. Walentego i ludzie zjeżdżają się z całej Polski - takie duże święto w naszym miasteczku. Przed chwilą byłam w tym zabytkowym kościółku na błogosławieństwie kobiet oczekujących potomstwa bo jestem bardzo wierząca.. Na kazaniu płakałam bo ksiądz pięknie mówił, że ciąża to największy dar i ciągle mówił że nosimy cud pod sercem ahh :-D a na koniec każda kobieta podchodziła do księdza, on kładł ręce na głowie i błogosławił a potem kładł ręce na brzuszku i dzieciątko błogosławił żeby było zdrowe i żeby szczęśliwie pojawiło się na świecie.. Potem całowało się relikwie św. Walentego :-) Po tym czuję się rewelacyjnie i taka spokojna :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki:-)
Jestem jestem nie za zcesto tu ale codziennie jestem tam u siebie w marcoweczkach:-)
Ostatnio mialam skurcze naszczescie tylko przepowiadajace:-)
U nas w marcu mamy juz 4 maluszki:-D
A jak tam u Was brzuszki rosna??:-)

Witajcie po weekendowo :) nadrobiłam Wam :)
Nas wczoraj cały dzień nie było bo byliśmy w Ikei trochę pokupować:) Ale zbyt dużego jak dla Nas wyboru dla niemowlaków nie ma :) Za to jak będziemy urządzać pokój małej w domku to będzie w czym wybierać. Wróciliśmy późno i nie miałam siły już pisać.
W Sobotę też poza domem cały dzień , w kinie z teśćiową:) I dzś z rana też byłyśmy w kinie :) Teraz korzystam póki się czuje super i dużo czasu spędzam aktywnie:) Dlatego rzadko zaglądam:) Ale ciesze się, że u Was wszystko dobrze. Ja czuje delikatnie ruchy Emilki :)
Karwiczki fajnie, ze już Ci brzuszek faluje, nie moge się doczekać) Jednak jak dziecko zaczyna dawać o sobie znac to komfort psychiczny jest dużo większy niż czekanie od wizyty do wizyty z wielka niewiadomą:) Choć i tak już nie mogę się jej doczekać:)
Całuje każdą z osobna.
Ciekawe jak Nasza Glawaygirl:)
Tunia u CIebie też niedługo dzidzia będzie na Świecie !!! POZAZDROŚCIĆ!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry