reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Natkusiu kciukasy za wizytę !!!

Tak my już mamy dla Świętego spokoju a gwarancji nie mamy podbitej:D dopiero pod koniec Czerwca Nam podbiją (mężuś załatwił) bo też byłoby Nam żal tych 3 m-cy. No a co do wózka to był ostatni wózeczek (są z limitowanej edycji z tą eko skórką) i dlatego go wzięliśmy. Oczywiście pewnie można zamówić nowy, ale długo się czeka jednak nie o to tu chodziło:)
I owszem mamy już całą wyprawkę z czego jesteśmy mega mega zadowoleni:) I finansowo zmieściliśmy się w przedziale więc już w ogóle.
A teraz uciekam do banku i zapłacić 700 zł za nieszczęsną energię:(
Buziaki :)

reklama
Jestem i ja. Piotruś powoli się przebudza, jakiś dziś marudny, wczoraj za to był mega grzeczny, pewnie za wczoraj i dziś ;) Jak On już się do nas uśmiecha, to szok. Nogi miękną i serce się rozpływa.
Powodzenia na wizytach.
Aneczka, granat to super wybór, ten kremowy co chwila byłby brudny, bo przecież będziesz go targała na 4 piętro, to i na klatce może się pobrudzić, albo przy wkładaniu do bagażnika bo przecież samochód się brudzi, no i jak już Emilka będzie większa i będzie jadła w wózeczku to wszystko by od razu było widać. Ja mam granat z turkusem właśnie z tego powodu.
IMAG0139-1.jpg A to sobotni Piotruś, ale zdjęcie komórką zrobione, właściwych jeszcze nie mamy.

hej dziewczyny,witam po swietach i po wizycie :)))

U nas wszystko w nalezytym porzadku,moj maly Carmelo rozwija sie prawidlowo:-):-):-):-):-):-)wazy 2150g i mierzy juz 46 cm!no nie wiem po kim on tak rosnie!!!!:-) Po 30 min ktg wszystko rowniez ok,serduszko bije prawidlowo,a ja nie mam przedwczesnych skurczy,przeplyw krwi w pepowinie tez ok,szyjka super,macica w dobrej pozycji.Carmelek dalej lezy glowka do dolu i juz tez raczej tak zostanie.U mnie krew i mocz ok,a waga stoi w miejscu od 3 tygodni,ale tak czy siak mam na plusie dokladnie 14kilo,lekarka twierdzi,ze to tez nie za duzo,ale wedlug mnie moglo by byc mniej;-)Przede mna jeszcze od jutra tylko 7 tygodni,no chyba ze przedluzy sie do 42 tygodni to 9 :-) Ogolnie jestem szczesliwa,Carmelek ma sie dobrze,czego wiecej potrzeba!!!!:-):-):-)

Natkusiu Tobie rowniez powodzenia,sle buziaczki i czekam na relacje z wizyty :tak:
Aniu wozeczek naprawde ladniutki,bardzo mi sie podoba,kolor rowniez praktyczny:tak:
Galway Piotrus juz niezle Ci podrosl,naprawde masz ladna pocieche!slodki,ze tylko go calowac :)))

Ja zmykam robic schabowe,bede pozniej wieczorkiem!!!!

Aha,u mnie ta brazowa wydzielina nadal z sutka wyplywa,ale juz calkiem minimalnie(jak nacisne),spytalam lekarki co to jest i tak jak ktoras z Was juz mi pisala,to jest to siara,ale przestarzala i poprostu taki zapych sie robi w jednym z kanalikow w sutku,w kazdym badz razie nic powaznego :))))

Ostatnia edycja:
Galway duży cmOk dla Piotrusia :* matulu.. jaki on jest kochany :-):-) jejq .. jak patrze na niego to się rozmarzam.. Ślicznego macie syna! :*

Dziewczyny macie laktatory? Tzn ja i tak kupuję (rozmawiałam ze znajomymi i ciotką, każdy mówi żeby kupić), mi i tak będzie potrzebny bo od września szkoła i prawdopodobnie staż więc postanowione, poza tym laktator jest na liście rzeczy potrzebnych do szpitala. Chcę kupić z Avent ale są dwa i nie wiem który
1. LAKTATOR PHILIPS AVENT VIA + POJEMNIKI *BPA FREE* (2243884166) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
2. LAKTATOR RĘCZNY PHILIPS AVENT ISIS 0% BPA +BUTELKA (2243884059) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wiecie coś na ich temat? Pomóżcie ;-)

Ja zbieram się do lekarza :-) buziole

EDIT:
Karwiczki Gratuluję udanej wizyty! Super! Ale jestem w szoku, że Carmelek jest taki duży :szok: szOK! Ale bardzo dobrze, rośnie jak na drożdżach.

Ja lecę pooglądać tego mojego szkraba. Bye

Karwiczki, ale SUPER !!!! ŚWIETNIE :) Mały się tak cudnie rozwija, pięknie rośnie :) Gratulacje i oby tak dalej:) Ciesze się:) Jejku już 34 tydzień za chwilkę:)REWELACJA!! Już się nie mogę doczekać zdjęć Karmelka :)

Natkusiu każdy laktator Aventu jest polecany:) Także Twój wybór. Ja go zakupie dopiero po porodzie. Kosztuje 100 zł w naszej hurtowni więc nie chce wydawać niepotrzebnie. Jak się okaże, ze jest mleczko to maż w razie co przeszkolony hihi :)

A ja jestem po lekarzu.. Nie miałam robionego USG bo za 2 tyg idę na szczegółowe badanie i echo Michasia, poza tym Mały się wierci więc jestem spokojna. Mam przedwczesne skurcze i mam brać Mg i nospę i oczywiście dużo odpoczywać.. Szyjka jest długo twarda i zamknięta także wszystko ok :biggrin2: Aaa i muszę iść do diabetologa. W jednym wyniku mam cukrzyce a w drugim nie ale lekarz kazał iść na konsultacje i powiedział, że pewnie będę musiała przez jakiś czas sobie kontrolować cukier bez diety - lepiej dmuchać na zimne :tak:

natkusiu to dziwne,ze jeden test pokazal cukier,a drugi nie,ale jak mowisz lepiej uwazac:tak:dobrze,ze z szyjka w porzadku ale dziewczynko oszczedzaj sie i nie rob za duzo,bo czasami tez wariujesz i za duzo na siebie zwalasz :tak:co do tych laktatorow to mam zamiar kupic ale sama nie wiem jeszcze jaki,nie informowalam sie jeszcze w tym kierunku takze niestety nie moge nic polecic,choc te z aventu sa znane i na pewno tez dobre,sa tez elektryczne ale duzo drozsze.

Wczoraj moj maz zlozyl komode i przyszlo takze lozeczko dla Carmelka!!!!:-):-):-)Tez juz jest zlozone,dzis pranie rzeczy,ktore leza jeszcze w piwnicy,musze spisac na karteczce co juz posiadam i ile ciuszkow na jaki rozmiar,wczoraj buszowalam w ebayu i kupilam pare ciuszkow uzywanych,wygladaja na zdjeciu bardzo dobrze,mam nadzijeje,ze na zywo tez :)

Galwaygirl jak bylas na ostatnim usg przed porodem i mierzono Ci Piotrusia to ile mial cm,a ile potem przy porodzie?w jakim stopniu pomiary sie zgadzaly?bo wiesz,ja mam jeszcze 7 lub 9 tygodni przede mna,a Carmelo juz teraz ma 46,nie wiem czy te pomiary sa wiarygodne,ile i jakich ciuszkow potrzebuje?Jestem w kropce,bo jesli on naprawde teraz juz taki duzy to na 50 chyba zadnych ciuszkow nie bede potrzebowala,wez mi tu pomoz prosze w tej sprawie!:rofl2:

No właśnie to jest mój problem, że czasami zapominam o ciąży :confused2: a jestem też taka, że muszę wszystko mieć zrobione.. I najlepiej przeze mnie :cool2: Grzegorz już nie umie wytrzymać ze mną i czasami krzyczy.. Już jest po świętach, teraz już nic nie ma tak więc już odpoczywam i koniec :tak:
My dzisiaj jedziemy pooglądać komody dla Małego, ale się cieszę :-)

Karwiczki ja powiem Ci, że nie mam pojęcia ale wydaje mi się, że Carmelek będzie dużym dzieckiem bo rośnie w szalonym tempie.. Ale czy obraz z badania przełoży się na rzeczywistość? Niewiadomo.. Najlepiej ubezpiecz się w jakieś małe ilości ciuszków 56 :-)

reklama
no Natkusiu ja tez nie wiem czy w te pomiary wierzyc,chyba ze teraz przystopuje i nie bedzie jednak taki duzy,moja bratanica miala przy porodzie 49cm,a urodzila sie w 38 tc,zobaczymy.Mam ciuszkow na 50-56 troche i chyba wiecej dokupywac nie bede,w razie czego mozna przeciez tez dokupic potem,najwazniejsze zeby na start juz cos bylo.W Polsce tez sa komody takie drogie?My kupilismy normalna komode z Ikei i na to dokupimy drewiany przebierak,ktory montuje sie do mebli,no i na to cos w tym stylu zeby miekko byloMY SWEET BABY WICKELAUFLAGE WICKELUNTERLAGE BÄRCHEN MIT SCHLEIFE BAUMWOLLE TOP | eBay

Do góry