galwaygirl
Mamusia Piotrusia
Ja jestem, jestem
z Piotrusiem tu zaglądamy i Was podczytujemy, no ale wiem, nie ładnie że nic nie piszemy. Piotruś rośnie, szaleje w brzuszku, oczywiście najlepiej rano i późnym wieczorem. Tatę po rękach też kopie (choć tato nazywa to piątką lub żółwikiem, ale żeby z nóżki...
). Dużo leżę, choć energia mnie rozpiera, ale szybko się męczę, zakupy to już żadna przyjemność, bo wracam zmęczona jak koń po westernie), no i mam zakaz gotowania, sprzątania, prasowania, więc leżę jak ta księżniczka i czekam aż książę przybędzie z pracy w zielonym rumaku. A od jutra ma wolne do poniedziałku więc będę miała i towarzystwo i pracusia w domu. Dziś dostałam paczkę wyprawkową z PL, ale się cieszę, powoli będzie można pakować torbę do szpitala bo przyszły podkłady, piżama i koszule do karmienia, pieluchy flanelowe i tetrowe, termometr, frida, pościel do łóżeczka, którą się muszę pochwalić: POŚCIEL DISNEY, HELLO KITTY 6 el, 120 x 90 cm (1952426639) - Aukcje internetowe Allegro, wzór6, śpiworek, torba, kołdra, przewijak, przewijak turystyczny: MATA TURYSTYCZNA - PRZEWIJAK PODRÓŻNY - DISNEY (1964862073) - Aukcje internetowe Allegro, maści, gaziki... ogólnie 30kg paczka :-):-):-)
Aneczka, a Tobie to tak pomaga ten "kompot ze śliwek"? Bo ja dwa razy dziennie to chyba tylko przy zatruciu pokarmowym ląduję w wc
a tak to cieszę się jak co 2-3dni mam wizytę
Karwiczki dostałaś już ubranka? Ja miałam mega bóle w okolicach 18tc +, tak mnie bolało, że przy wstawaniu zajęło mi trochę nim się rozprostowałam, raz jak wysiadałam z auta to prawie z minutę nim się wyprostowałam. Właśnie w okolicach pachwiny miałam takie bóle. To niby kości się rozchodzą i nie ma czym się martwić, ale zawsze lepiej z ginem się skonsultować. Mnie dodatkowo bolało koło kości ogonowej, tak w stronę lewego pośladka i nogi, w nocy przewracać się nie mogłam z boku na bok (na 4-5x to robiłam) to samo ze wstawaniem i od tego w 21tc poszłam na zwolnienie, ale fizjoterapeutka pomogła mi szybko. Miałam jakieś luzy w miednicy, coś ponaciskała (aż do łez) pokazała kilka ćwiczeń i przeszło po kilku dniach, a zwolnienie się przedłużyło przez ćwiczenia macicy
No a co do bóli w pachwinie, to później jest to samo, dzidzia się rozpycha, stawy się rozchodzą i boli trochę, ale przynajmniej wiadomo że organizm szykuje się do porodu.
U nas badanie na HIV to pierwsze z podstawowych badań które wykonują, obok toksoplazmozy, morfologii i czegoś jeszcze.
Malusiolka ja też zostałam chrzestną jak już chyba byłam w ciąży, to były pierwsze dni (lub godziny) więc nie wiedziałam, ale nie słyszałam o tym przesądzie więc i tak pewnie bym się zgodziła. Czasem lepiej nie wiedzieć
NATKUSIA gdzie jesteś!!!

Aneczka, a Tobie to tak pomaga ten "kompot ze śliwek"? Bo ja dwa razy dziennie to chyba tylko przy zatruciu pokarmowym ląduję w wc

Karwiczki dostałaś już ubranka? Ja miałam mega bóle w okolicach 18tc +, tak mnie bolało, że przy wstawaniu zajęło mi trochę nim się rozprostowałam, raz jak wysiadałam z auta to prawie z minutę nim się wyprostowałam. Właśnie w okolicach pachwiny miałam takie bóle. To niby kości się rozchodzą i nie ma czym się martwić, ale zawsze lepiej z ginem się skonsultować. Mnie dodatkowo bolało koło kości ogonowej, tak w stronę lewego pośladka i nogi, w nocy przewracać się nie mogłam z boku na bok (na 4-5x to robiłam) to samo ze wstawaniem i od tego w 21tc poszłam na zwolnienie, ale fizjoterapeutka pomogła mi szybko. Miałam jakieś luzy w miednicy, coś ponaciskała (aż do łez) pokazała kilka ćwiczeń i przeszło po kilku dniach, a zwolnienie się przedłużyło przez ćwiczenia macicy

U nas badanie na HIV to pierwsze z podstawowych badań które wykonują, obok toksoplazmozy, morfologii i czegoś jeszcze.
Malusiolka ja też zostałam chrzestną jak już chyba byłam w ciąży, to były pierwsze dni (lub godziny) więc nie wiedziałam, ale nie słyszałam o tym przesądzie więc i tak pewnie bym się zgodziła. Czasem lepiej nie wiedzieć

NATKUSIA gdzie jesteś!!!