reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Aniu !

widac na zdjeciach i to bardzo dobrze!!!!super,ze przed Wigilia takie wiesci dobre od lekarza dostalas,ciesze sie razem z Toba!
Natrafiliscie na badaniu na dobry moment z tym paluszkiem w buzi,tak jak i u mnie ostatnio:-) Ciesze sie,ze dzidzia dobrze sie rozwija i ze Ty juz mozesz spac spokojnie :) zasmialam sie jak napisalas,ze niepotrzebne byly te nerwy,a ze pewnie za dwa dni i tak znow sie bedziesz martwic,ja mam tak samo,hehe,ale to pewnie normalne,kazda znas ma leki ale wierze,ze wszystko bedzie ok :)

Jak u Ciebie wogole z objawami Aniu?
Caluje przedswiatecznie w brzuszek :)))

reklama
Karwiczki bo to jest tak, że 24 godziny po badaniu czujemy się super, na luzie, bez nerwów i w ogóle :) A później obawy znowu się pojawiają, czy wszystko dobrze itd itp:) Kochana ja czuje się doskonale, mam niskie ciśnienie 80-50 więc dziś zawroty głowy, ale odkąd się wypróżniam czuje się naprawdę lepiej;) Różnie bywa ze snem a poza tym wszystko ok;)Apetytu nadal nie mam na mięso i białko , ale owoce jem i orzechy;) Jakoś to chyba do mnie nie dociera, że zostaniemy rodzicami:) Ja sama duże dziecko, pieszczoch i w ogóle:) Że mnie takie szczęście spotkało:) Tylko musze przestać myśleć o chłopcu bo nie sądziłam , że to może źle podziałac...musze przestawić myślenie , że to Nasz cud i obojętnie jaka płeć:) a jak u Ciebie?

hej Aniu :)

dziekuje,u mnie dobrze,az za dobrze,hehe ale ponoc drugi trymestr jest najlepszy!Tobie przy okazji gratuluje wejscia w ten drugi :))) Kiedy ten czas tak szybko zlecial?:-) Co do bycia mama to tez jakos nie moge sobie wyobrazic,ze za dobre 5miesiecy nia bede,ja pomimo moich prawie 30lat nadal czuje sie jak dzieciak,troche ze mnie wariatka,zreszta maz tez nie nalezy do spokojnych hehe,moje siostry juz sie nie moga doczekac i mowia "Ciekawe co wy tam zmajstrowaliscie":-) My lubimy dzieci,dzieci moich siostr nie raz powiedzialy,ze jestem ich ulubiona ciocia,az milo :-)

Cisnienie masz naprawde niskie,ja mialam czesto takie przed ciaza,ostatnio mialam 145/85 takze dosc wysokie nawet.
A nie mysl o chlopcu bo mowilam przeciez,ze bedziesz miala core ;-) Nie wazne na koncu co,tylko najwazniejsze zeby bylo zdrowe.

Oh,jak fajnie,dzis juz Wigilia,jakos spac nie moglam i wstalam o 6,ale wyspana jestem na maksa,dzis nie spedzamy swieta w domu,ale tak czy siak bede robila pierogi z kapusta i grzybami,grzybki z Polski bo rodzice wlasnie przywiezli:-) Robie tez typowo swiateczne ciasto wloskie,Panettone sie zwie,jest to ciasto drozdzowe ze skorkami pomaranczy i rodzynkami,ale cala procedura trwa 4 dni,dlatego inaczej smakuje,mam nadzieje,ze efekt koncowy bedzie jak z obrazka,bo testowac ja beda rodowici Wlosi,a ja ja robie pierwszy raz,takze trzymajcie kciuki!!!:)))http://bbitalien.files.wordpress.com/2009/12/panettone011.jpg

Ostatnia edycja:
Ha to ja jestem lepsza, wstałam o 5 !!!! Ale nie mogłam spać bo jestem przeziębiona i katar mnie męczył. Czuje się fatalnie i już oczywiście płakałam z byle powodu a dziś Wigiilia:( Tak na nią czekałam. Ale zaraz wezme się w garść, po prostu jestem zmęczona i bolą mnie mięśnie i ledwo stoje:)

Kochane moje forumowiczki ja dziś robię sobie przerwe od forum więc SPokojnych Świąt i pyysznnego jedzonka!!

hej dziewczyny,

jak po swietach?ja tyle jadlam,ze chyba z kilo mi przybylo :) ale dzis znow do pracy,szkoda,ze to tylko trzy dni relaksu
:-( tak wogole to plecy bardzo mnie bola,jak przy wigilii siedzielismy,to az mnie ciagnelo po calych plecach od gory do dolu,nie wiem czy to ma zwiazek z ciaza,czy moze przez te przygotowania wigilijne,ale w sumie duzo nie robilam,bo maz prawie wszystko zrobil,wczoraj wieczorem tez tak samo,bolaly,ze musialam sie polozyc i to nie w dole tylko cale plecy,isc z tym do lekarza czy poczekac az samo przejdzie?sama nie wiem,mam nadzieje,ze bedzie dzis dobrze bo w pracy nie mam mozliwosci sie polozyc.

buziaczki i piszcie jak tylko znajdziecie wolny czas :)))

Cześć dziewczyny :)
Święta, święta i po świętach :]
Ale był to fajne święta, jedne z najlepszych może przez świadomość że Maleństwo jest ;)
Ojj ja się najadłam na święta i stwierdziłam że na razie nie staje na wagę :D waga nie szła mi w górę i jakoś się trzymałam ale po świętach oj oj.. ;)
Ja na szczęście zrobiłam sobie wolne i wracam dopiero 3 stycznia do pracy :) nie chciałoby mi się dzisiaj jechać..

Karwiczki hmmm mnie boli często w krzyżu i w miednicy i lekarz powiedział że to całkowicie normalne, wszystko się rozchodzi itd.. Ale całe plecy? Może śpisz niewygodnie albo coś.. Wydaje mi się że to nic strasznego ale jak Cię coś nie pokoi to oczywiście skonsultuj się z lekarze. Trzymaj się kochana i oszczędzaj się w pracy :*

Trzymajcie się dziewczyny, przez tydzień będę zaglądać do Was :)

A pojutrze prenatalne aj aj.. Idę do takiej dr Agaty że podobno robi tak wszystko szczegółowo że siedzi się u niej godzinę 8O .. mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :)

Witam was moje Kochane Mamusie ;)))
Przepraszam że nie zaglądałam ale net mi padł i wogóle u mnie wszystko ok ;))) Mała rosnie jak na drożdżach ;))) a i ja czuję sie duuużo lepiej mdłosci mijają powoli ;))).

KARWICZKI Kochana mnie też bolą plecy mój A. mi je duzo masuje, ale nie bolą mnie w dzień przeważnie w nocy staram się spać na lewym boku i do tego opieram się o mojego A. to baaardzo wygodne i mięśnie nie są cały czas napięte więc polecam masaże i jak śpisz to staraj sie opierać o męża mi pomaga i mam nadzieję że tobie to tez pomoże ;)))

Jeśli chodzi o toxo to też sie tego boję wiem ze to niebezpieczne dla dzidziusia ja badana na to bede miała robione najprawdopodobniej po nowym roku ponieważ ja mam skierowanie do Śląskich Labolatoriów Analitycznych i tylko tam mogę robić jakiekolwiek badania i nie płacić za to.

Aniu każda z nas sie martwi idzie do lekarza zobaczy dzidziusia wie że jest ok ale nie mijaja dwa dni i zmartwienia powracają moja mała w 12tyg. też miała 5,5cm ;) i wyszło na usg ze dziewczynka także gratuluję Ci z całego serduszka Kochana i całuję małą dzidzie.

Moje kochane nie miałam okazji zajrzeć przed swietami ale mam nadzieję ze mineły wam w spokoju i dobrej rodzinnenj i pełnej miłosci atmosferze. Od siebie życze wam oczywiscie dużo zdrówka i miłości i by małe dzidziusie rosły zdrowo i szcześliwie przyszły na swiat bo to jest najważniejsze miłość i zdrowie wasze i maluchów ;))))

Całuję was moooocniutko dbajcie o siebie i do nastepnego razu :*:*:*:*:*

Witam Dziewczynki po świętach. Nic nie pisałam, bo siły nie miałam, a to z przemęczenia a to z przejedzenia, ale dziś już wszystko wróciło do normy. Wreszcie cały dzień w łóżeczku i powiem szczerze że stęskniłam się za nim.
Wczoraj był ruchliwy poranek, bo u nas to dzień wyprzedaży i mimo że mam tyle ubranek używanych od koleżanek to pojechaliśmy do next zobaczyć czy uda się coś kupić w okazyjnej cenie, byliśmy o 8.30 i już połowa wieszaków była pusta, a sklep otworzyli o 6. Oczywiście kupiliśmy trochę ubranek, ale bardziej na 6-9, 9-12 i 12-18 m-cy więc w miarę rozsądnie na 0-3 tylko spodenki bawełniane a na 3-6 kurteczkę przeciwdeszczową, body po 6E po które specjalnie pojechaliśmy w nadziei że jeszcze będą NEXT Koszula - body -

reklama
hej :-)

u mnie z bolem plecow juz lepiej,tzn.bola ale juz tylko czasami w okolicach miednicy,te bole calych plecow zganiam na wigilijne porzadki i przygotowania,chodzilam tez dwa dni bez stanika i byc moze piersi za bardzo mi ciazyly,mam normalnie dwa kamienie z przodu,nosze teraz D i nawet z tego juz mi wychodza,maz mowi ze jedna piers z 3 kilo wazy,no ale przesadzil troszke;-)

Agagu dzieki za rade,ale nie moglam sie jakos do niej dostosowac,ja tak sie rozpycham i wierce,ze jest wrecz niemozliwe spanie tylko na lewym boku :) Mam tez pytanie,czujesz juz ruchy dziecka,bo ja nadal jeszcze nie,koncentruje sie,ale nic z tego,dzis zaczal sie 19 tydzien byc moze to jeszcze za wczesnie.

Galwaygirl

Ty juz konczysz 32 tydzien!na ktorego masz termin,bo przepraszam zapomnialam,a nie masz napisane.Ciuszki te wieksze i tak Ci sie przydadza,takze super,ze udalo Ci sie kupic cos tanszego.Jak sie czujesz wogole i jak wyglada u Ciebie sprawa ze spaniem,masz moze ta taka specjalna poduszke dla ciezarnej?http://www.babyshop-24.org/img/lage...n-250-cm-lang-muster-lila-blumen_5869_500.jpg ona sie potem tez ssprawdza przy karmieniu,ja chyba taka kupie.dostalam wkoncu ciuszki,sa bardzo ladne i nie widac,ze uzywane :-) na razie wyladowaly w piwnicy,ale jak juz blizej terminu bede,wypiore wszystko i przygotuje dla maluszka :)

Natkusiu
fajnie,ze juz jutro masz badania,nagraj je jak masz mozliwosc,bedzie pamiatka :) ja mam taki zamiar na nastepnej wizycie,bo tez bedzie szczegolowa i dluga,maz bedzie ze mna to ma nagrywac :)

Dzis mam wolne i odwiedza mnie brat ze swoja coreczka,ktora ma 4,5 miesiaca i juz od 3 tygodni ma zabka :) jest bardzo grzeczniutka i szybko sie rozwija :) To wlasnie moja chrzesnica :) zrobie zdjecia i wstawie potem,jest piekniutka!

pozdrawiam Was kochane serdecznie i czekam na posty od Malusiolki i Aneczki!

a dziewczyny,jeszcze jedno,mam na piersiach od jakiegos czasu czerwone swedzace plamki,co to moze byc,ma ktoras z WAS tez takie cos?mam ich na razie trzy tylko,ale swedza i sa bardzo czerwone,do wizyty mam jeszcze nie cale dwa tygodnie,dlatego pytam tu,bo moze wiecie od czego to jest,nie ropieja albo cos i nie wygladaja jak pryszcze.

Ostatnia edycja:
Do góry