galwaygirl
Mamusia Piotrusia
Ja jestem, jestem
z Piotrusiem tu zaglądamy i Was podczytujemy, no ale wiem, nie ładnie że nic nie piszemy. Piotruś rośnie, szaleje w brzuszku, oczywiście najlepiej rano i późnym wieczorem. Tatę po rękach też kopie (choć tato nazywa to piątką lub żółwikiem, ale żeby z nóżki...
). Dużo leżę, choć energia mnie rozpiera, ale szybko się męczę, zakupy to już żadna przyjemność, bo wracam zmęczona jak koń po westernie), no i mam zakaz gotowania, sprzątania, prasowania, więc leżę jak ta księżniczka i czekam aż książę przybędzie z pracy w zielonym rumaku. A od jutra ma wolne do poniedziałku więc będę miała i towarzystwo i pracusia w domu. Dziś dostałam paczkę wyprawkową z PL, ale się cieszę, powoli będzie można pakować torbę do szpitala bo przyszły podkłady, piżama i koszule do karmienia, pieluchy flanelowe i tetrowe, termometr, frida, pościel do łóżeczka, którą się muszę pochwalić: POŚCIEL DISNEY, HELLO KITTY 6 el, 120 x 90 cm (1952426639) - Aukcje internetowe Allegro, wzór6, śpiworek, torba, kołdra, przewijak, przewijak turystyczny: MATA TURYSTYCZNA - PRZEWIJAK PODRÓŻNY - DISNEY (1964862073) - Aukcje internetowe Allegro, maści, gaziki... ogólnie 30kg paczka :-):-):-)
Aneczka, a Tobie to tak pomaga ten "kompot ze śliwek"? Bo ja dwa razy dziennie to chyba tylko przy zatruciu pokarmowym ląduję w wc
a tak to cieszę się jak co 2-3dni mam wizytę
Karwiczki dostałaś już ubranka? Ja miałam mega bóle w okolicach 18tc +, tak mnie bolało, że przy wstawaniu zajęło mi trochę nim się rozprostowałam, raz jak wysiadałam z auta to prawie z minutę nim się wyprostowałam. Właśnie w okolicach pachwiny miałam takie bóle. To niby kości się rozchodzą i nie ma czym się martwić, ale zawsze lepiej z ginem się skonsultować. Mnie dodatkowo bolało koło kości ogonowej, tak w stronę lewego pośladka i nogi, w nocy przewracać się nie mogłam z boku na bok (na 4-5x to robiłam) to samo ze wstawaniem i od tego w 21tc poszłam na zwolnienie, ale fizjoterapeutka pomogła mi szybko. Miałam jakieś luzy w miednicy, coś ponaciskała (aż do łez) pokazała kilka ćwiczeń i przeszło po kilku dniach, a zwolnienie się przedłużyło przez ćwiczenia macicy
No a co do bóli w pachwinie, to później jest to samo, dzidzia się rozpycha, stawy się rozchodzą i boli trochę, ale przynajmniej wiadomo że organizm szykuje się do porodu.
U nas badanie na HIV to pierwsze z podstawowych badań które wykonują, obok toksoplazmozy, morfologii i czegoś jeszcze.
Malusiolka ja też zostałam chrzestną jak już chyba byłam w ciąży, to były pierwsze dni (lub godziny) więc nie wiedziałam, ale nie słyszałam o tym przesądzie więc i tak pewnie bym się zgodziła. Czasem lepiej nie wiedzieć
NATKUSIA gdzie jesteś!!!
). Dużo leżę, choć energia mnie rozpiera, ale szybko się męczę, zakupy to już żadna przyjemność, bo wracam zmęczona jak koń po westernie), no i mam zakaz gotowania, sprzątania, prasowania, więc leżę jak ta księżniczka i czekam aż książę przybędzie z pracy w zielonym rumaku. A od jutra ma wolne do poniedziałku więc będę miała i towarzystwo i pracusia w domu. Dziś dostałam paczkę wyprawkową z PL, ale się cieszę, powoli będzie można pakować torbę do szpitala bo przyszły podkłady, piżama i koszule do karmienia, pieluchy flanelowe i tetrowe, termometr, frida, pościel do łóżeczka, którą się muszę pochwalić: POŚCIEL DISNEY, HELLO KITTY 6 el, 120 x 90 cm (1952426639) - Aukcje internetowe Allegro, wzór6, śpiworek, torba, kołdra, przewijak, przewijak turystyczny: MATA TURYSTYCZNA - PRZEWIJAK PODRÓŻNY - DISNEY (1964862073) - Aukcje internetowe Allegro, maści, gaziki... ogólnie 30kg paczka :-):-):-) Aneczka, a Tobie to tak pomaga ten "kompot ze śliwek"? Bo ja dwa razy dziennie to chyba tylko przy zatruciu pokarmowym ląduję w wc
a tak to cieszę się jak co 2-3dni mam wizytę
Karwiczki dostałaś już ubranka? Ja miałam mega bóle w okolicach 18tc +, tak mnie bolało, że przy wstawaniu zajęło mi trochę nim się rozprostowałam, raz jak wysiadałam z auta to prawie z minutę nim się wyprostowałam. Właśnie w okolicach pachwiny miałam takie bóle. To niby kości się rozchodzą i nie ma czym się martwić, ale zawsze lepiej z ginem się skonsultować. Mnie dodatkowo bolało koło kości ogonowej, tak w stronę lewego pośladka i nogi, w nocy przewracać się nie mogłam z boku na bok (na 4-5x to robiłam) to samo ze wstawaniem i od tego w 21tc poszłam na zwolnienie, ale fizjoterapeutka pomogła mi szybko. Miałam jakieś luzy w miednicy, coś ponaciskała (aż do łez) pokazała kilka ćwiczeń i przeszło po kilku dniach, a zwolnienie się przedłużyło przez ćwiczenia macicy
No a co do bóli w pachwinie, to później jest to samo, dzidzia się rozpycha, stawy się rozchodzą i boli trochę, ale przynajmniej wiadomo że organizm szykuje się do porodu.U nas badanie na HIV to pierwsze z podstawowych badań które wykonują, obok toksoplazmozy, morfologii i czegoś jeszcze.
Malusiolka ja też zostałam chrzestną jak już chyba byłam w ciąży, to były pierwsze dni (lub godziny) więc nie wiedziałam, ale nie słyszałam o tym przesądzie więc i tak pewnie bym się zgodziła. Czasem lepiej nie wiedzieć

NATKUSIA gdzie jesteś!!!
no ale na szczęście wszystko udało się kupić