reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wieczorna zgaga

Miasto
woj. świetokrzyskie
witam przyszłe mamy :)
mam pytanie czy was tez meczy zgaga ?? najcześciej w porach wieczornych. Moja mama powtarza ze pozniej to by bylo oznaka ze dzidziusiowi rosną włoski :) ale jak narazie jest na to zawczesnie :) ma ktos moze jakis sposób na zlikwidowanie owej przypadłosci :d

Ostatnia edycja:
reklama
Izabela co prawda moje dziecko ma już 8 miesiecy ale uczucie zgagi pamiętam doskonale. Dzień w dzień mnie dopadała. Najlepiej w moim przypadku sprawdzały się migdały :) Ponoć też pomaga mleko ale nie próbowałam bo nie znoszę. A i ciekawostka Młoda urodziła się łysa jak kolano. A wszyscy sobie żartowali, że włosy to pewnie do kolan będzie miała :)

ja własnie tez mleka nie znosze :) a migdały wypróbuje napewno dziekuje ci bardzo za odp :) bo mnie tez dopada to cholerstwo dzien w dzien:) no własnie to pewnie nie ma reguły o tych włoskach ale do mnie tez kazdy tez tak mowi tym bardziej ze ja mam gąszcz na głowie :D

Jak ktoś wcześniej wspomniał kefir/zsiadłe mleko/maślanka - warunek, żeby nie miało odtłuszczonego mleka w proszku
I IMBIR, letnia herbatka, albo porzuć trochę, ale może palić wtedy lepiej rozrzedzić

Witaj,

ja jestem w 40 tyg ciąży, teraz zgaga jest już mniejsza, ale był moment, w którym dawała się we znaki ! Mleko pomagało - do czasu. Lekarz prowadzący polecił rennie i takim sposobem jeśli tylko zgaga się zaczynała wzięłam jedną pastylkę i miałam spokój. Polecam - jest na pewno bezpieczne w ciąży.

reklama
Do góry