reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

wiek ciazy wedlug usg

Wiec u mnie chyba usg samo wyznaczylo taka date miesiaczki jakby bardziej realna:) bo zaplodnienie wg mnie bylo ok 23.07. A na pierwszym usg bylam 25.08. I to byl wg usg. 6 t 1 d(crl 4,7 mm)

reklama
No nie u mnie tez nie bo mialam różne cykle;)
Pamiętam jak poszłam na usg 6 tydzień od om myslalam ze cos zobaczę ba bylam pewna a tam czarno wyszłam z płaczem poszlam za dwa tygodnie i juz byla dzidzia i bilo serduszko bo to nie byl 6 tylko 4 wtedy jak poszlam:p
Bo owulacja mnie w ciula zrobila:p
Hehe
I test wyszedł za 3 razem dopiero :p
A dzisiaj juz 37:)
Teraz juz mm sie nie wpisuje tylko wagę:p do którego tygodnia tylko w cm podają:)
A później to juz kazde dziecko inaczej rośnie i przybiera:p :)
Wiec jak bylas na usg 25 i byl 6 tydzień czyli 4 od poczęcia wiec odejmij od 25 cztery tygodnie i będziesz miala mniej więcej przybliżona date zapłodnienia:p

No tak u mnie tez usg wyznaczyło datę miesiączki realna:p
Tzn mialam naprawdę 19 lutego a usg pokazało ta różnice i wyszło ze na usg miesiączka byla 10 marca:p

Olcia a w ktorym tyg poznalas plec? Jak pojde w przyszlym tyg do innego lekarza to myslisz ze cos bedzie wiadomo? cos i tak ta dzidzia jest " do tylu" w stosunku do daty zaplodnienia o jakies 5 dni no ale tym sie juz nie martwie bo zaplodnienie moglo byc troszke pozniej niz ststosunek a poza tym jeszcze usg nigdy nie poda co do dnia tylko +/- iles dni:)

Kochana spokojnie poznasz:)
Ja poznałam w 16 tyg siusiaka pokazał:) a inne jeszcze wcześniej:)
Tzn jak bylam na prenatalnym w 12 tyg to lekarz mówił ze w 12 jeszcze za wcześnie bo dopiero w tym tygodniu narządy sie tworzą i bedzie zgadywanka i na następnej wyzycie w 16 tylko włączył usg odrazu siusiak:D
Hm lekarze liczą skończone tygodnie ale spokojnie możesz patrzec na 18 bo 17 juz Ci się kończy ja tez tak robie :)

reklama
Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, czuje sie spokojniejsza i w koncu w pelni uswiasomiona w temacie liczenia tych nieszczesnych tygodni:) Olcia, a Tobie zycze szczesliwego rozwiazania i oby szybko poszlo:) Pozdrawiam!!

Do góry