reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Czesc Dziewczynki,

Poczytalam sobie o napisalyscie dzis na temat seksu i sie troche wystraszylam, czy my przypadkiem nie robimy czegos co moze zaszkodzic Malenstwu. Na samym poczatku jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy to bylo zero przytulanek bo oboje sie bardzo balismy zeby dzidziusiowi nic sie nie stalo. Potem jak poszlam do mojej gin i dostalam progesteron w globulkach to tez mielismy zakaz przez kolejne 2 tyg ale teraz juz biore duphaston w tabletkach i przytulanki w mniejszych ilosciach ale wrocily. Musze zapytac moja gin w przyszlym tyg czy na pewno mozemy.

Co do obaw o to czy dam rade zajmowac sie maluszkiem to mam je caly czas. U mnie w rodzinie od dawna zadnych bobaskow nie bylo i ja jestem 'zielona'w opiece nad niemowletami. Mam nadzieje, ze ta SR cos pomoze :-(.

Mam do Was jeszcze pytanie Dziewczynki czy ktoras z Was brala moze magnez przez cala ciaze? Czy on moze maluszkowi zaszkodzic? Mam juz od dawna (zanim zaszlam w ciaze) problemy ze skurczami w lydkach i uczuciem ciezkosci w nogach. Magnez mi pomagal i bralam sobie po jednej tabletce dziennie. Powiedzialam o tym mojej gin podczas wizyty w 7 tc i nie mowila, ze musze przestac. Ale jak podczas wizyty w szpitalu wypytywali jakie leki biore to dostalam od lekarki reprymende za branie magnezu (i duphastonu tez zreszta bo to bezpodstawny wymysl polskich lekarzy :baffled:) i kazala mi natychmiast przestac. Nie biore wiec magnezu od tygodnia i znowu zaczyna sie nieprzyjemne uczucie w nogach kiedy sie budze wiec boje sie, ze za chwile wroca tez skurcze. Boje sie teraz wziac na nowo magnez tak sama z siebie. Moze mozecie mi cos doradzic?

Pozdrowienia dla wszystkich :-)

reklama
Witam

Wiolka
i jak tam u Ciebie? Poród się zapowiada czy jeszcze nie?

Cati co do seksu, to myśmy na początku mieli zakaz, do około 15 tc a potem lekar zezwolił jeśli nie odczuwam dyskomfortu, więc sporadyczny seksik był, bez szaleństw, ale był. Co do magnezu to ja łykałam całą ciążę i to po kilka tabletek dziennie nawet, ja brałam akurat magneb6, bo bez tego to skurcze były nie do wytrzymania. Poza tym magnez działa też na skurcze macicy, żeby ich nie było, wiec nie wiem co ta lekarka w szpitalu wymyśla.

Dziewczyny uwierzcie, że rozstępy, brzuszek, który nie chce szybko spaść to pikuś, Maluszek i tak będzie kochał całym sercem i dla Niego mamusia jest najważaniejsza :) A tatuś, hmmm tu jest gorzej :p

Cati ja tez biore magnez b6 od samiuskiego poczatku ciazy z reszta biore gojuz kilka lat a dodatkowo ginek kazal brac aspargin na moje skurcze bo mam masakryczne i bez magnezu to ja bym nie funkcjonowala sam ginek kazal mi brac magnez z reszta nie tylko ten moj ale i inna Pani dr u ktorej bylam
a co do seksu to ja tez nie wiem co to jest :-D
Jankesowa spokojnie nie zamartwiaj sie tymi roztepami

Ostatnia edycja:
hej

gosialew
- nic się póki co nie szykuje...

cati
- ja brałam magnez gdzieś od połowy ciąży po 3 tabletki dziennie, brałam magnefar. Teraz już nie biorę.

Agatka - jak miło Cię widzieć:)

A mój K chyba się boi bardziej porodu jak ja:) Bo wczoraj jak mówiłam o przytulankach, to tak się wystraszył, i pytał a jak się w nocy zacznie itp:)
ogólnie to miał dużo pracy wczoraj i zasnęłam zanim się położył i tyle było z molestowania...

Wczoraj też nieoficjalnie dowiedzieliśmy się że bratowa mojego K jest w ciąży:)

A mała wczoraj wieczorem tak czadu dawała,że myślałam że dziurę głową wierci...teraz pokręciła się trochę i śpi chyba..

Dziewczyny jak ja już bym chciała ją mieć przy sobie...to czekanie mnie dobija!

buziaki

Witajcie,

Aneczka
, my dostaliśmy pozwolenie całkiem niedawno...najpierw był krwiak - zakaz, później rozwarcie szyjki - zakaz....a teraz zakaz, ale nałożony chyba przez moją łepetynę ;-)

Agatka, miło Cię widzieć, ucałowania dla Alicji*

Dziewuszki, my wczoraj wróciliśmy ze szpitala, byliśmy na konsultacji, bo mnie złapały baaaaaaaaaaaaardzo silne bóle, że nie mogłam ustać. Okazało, się, że mam powiększony jajnik, czy, któraś tak miała może??????????????? :|

witam
Ja w jednej i drugiej ciązy brałam magnez ale tak od 6 miesiąca ciąży bo tak mnie zaczeły dopadac skurcze.
Wiola- no a ty już na porodówke:)
Ewelina28-a co mówią lekarze na ten powiększony jajnik?no ja ci nie pomoge bo nie miałam z tym doczynienia.
Trzymam kciuki będzie dobrze.

reklama
Do góry