reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Witam Was dziewczynki.

Przepraszam że tak żadko tutaj do Was kochane zaglądam ale mała daje mi nieźle popalić , w dzień śpi tylko raz i to przez godzinkę i pod warunkiem że leżę obok,dziś miała dzień typu " A dzisiaj będę ciągle siedziała u mamy na kolanach i będę się trzymała mocno za szyję " ... więc gdy ona idzie juz wieczorem spać ja padam razem z nią. A właśnie , tydzień temu mój szkrab odważył się i przeszedł sam przez cały pokój do pieska:)).

Poza tym u mnie wszystko ok, druga dzidzia zdrowo rośnie w brzuszku, na 80% będzie synuś :).
Obiecuję że gdy tylko wypocznę to szybciutko się do Was odezwę.

Pozdrawiam

GosiaLew - Kubuś niebiański :)
Aga34 - super, że się odezwałaś i cieszę się, że wszystko ok. Ciesz się tymi tygodniami z Glorią, za chwilę będziesz dzielić uwagę, daj Jej tyle uwagi ile potrzebuje, dzieci są mądre, Gloria wie/czuje, że za chwilkę nie będzie sama :)

Dzien dobry.

Lili Julia potrafi zjesc i to naprawde niezle...Mysle,ze wszystko ''spala'' jak przez caly dzien jest w ruchu.

Ciezko za nia nadazyc i ostatnio to pies ma najwiecej przechlapane bo za nim podaza i chce sie ciagle z nim bawic-hihi

Gosiu Kubus sama slodycz:-)

Aga34 ostatnio o Tobie myslalam,ze tak milczysz.

Super,ze z dzieciatkiem brzuszku wszystko ok.

Buziaki dla Glori:-)

Milej niedzieli

Dziewczyny ratujcie bo już nie wiem co robić. Zaczynam mieć depresję a karmienie staje się koszmarem.

Jak wiecie w szpitalu mała spadała na wadze, więc ją dokarmiali, w sumie jeden dzień dokarmili ją na maksa że przez dobę przybrała 90 gr. Ja miałam i mam mało pokarmu, ale położne kazały karmić tylko piersią. Z dnia na dzień jest coraz gorzej. mam wrażenie że mała w dzień zrobiła sobie z cycka usypiacza albo smoczka. Doi 5 min i zasypia, pośpi chwilę głównie na rękach i wstaje i zaraz płacz i znowu uspokaja się tylko przy cycku. mam wrażenie że je tylko po kąpieli i w nocy. O dziwo noc przesypia bez problemów, jak zaśnie to potrafi przespać non stop 6 godzin.
Zaczęliśmy ją dokarmiać, ale też nie bardzo wiem ile i jak, skoro ona cały czas na cycu wisi, żeby też nie przesadzić na ten jej mały żołądeczek.

Czy któraś z Was dokarmia swoje pociechy?Od jakiej dawki zaczynałyście???

wiolu - ja dokarmialam na początku małą i odstawała 20 co 3 godziny, po 5 dobie 30. Potem pewnie już leci popatrz na mleczku.
Gosiu - Kubuś słodziak
Aga - patrzę na oba twoje suwaczki. I muszę powiedzieć że wielki szacun dla ciebie, że zdecydowaliście sie tak szybko na kolejną dzidzie. Jak widze jaki Pola jest teraz wulkan energii i że jak zacznie chodzić pewnie lepiej nie będzie i mialabym do tego dodadac Pole sprzed kilku miesięcy to wysiadam. Szacun na prawde

Wiola, wg mnie za dlugie masz przerwy w nocy i w dzień masz za mało pokarmu na jej potrzeby. jak chcesz karmić dalej piersią to nie zaczynaj dokarmiać, tylko zacznij w nocy karnić co 4 godz max, a w dzień wspomagaj się herbatkami laktacyjnymi, zeby rozbujać laktację, mnie się udało, to nie jest takie trudne. No i budź śpiocha jak ci zaśnie przy karmieniu, ja szczypię po policzku.
Gosia, ale słodki Kubuś.

Ostatnia edycja:
Ewitko - super, że mała już po zabiegu! kciuki nadal zaciśnięte!

Aga - gratuluję synka !!

Wiola - u mnie problemy z cycowaniem zaczęły się, jak zaczęłam karmić małą rzadziej niż co 4 godz ... od ur starałam się ją karmić na żądanie, ale nie rzadziej niż co 4 godz... więc bywało, że bardzo często ją budziłam... potem jak mała miała 5 tyg i leżała w szpitalu, to pielęgniarki powiedziały, że jak chce spać to nich śpi, bo jak zgłodnieje, to sama się obudzi... zaczęła mi wtedy przesypiać 7-8godz w nocy, ale u mnie z mlekiem było chyba słabiej... niby ilość podobna, ale młoda nie przybierała na wadze...

twoja mała ma dopiero 2 tyg, więc może jednak trzeba ją karmić częściej? wtedy pokarm zrobi się taki, jak trzeba i młoda będzie się najadać??

ja cały czas żałuję, że moje cycowanie potoczyło się tak, jak się potoczyło :confused2::confused2:
to już miesiąc odkąd przestałam karmić piersią, a nadal baaaaardzo mi brakuje małej przy cycu :-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
co do cycowania ja oczywisacie doję się bo maly zjadl butle.
wiolu co do dokarmiania ja zaluje ze dokarmiam ale nie bardzo mam wyjsie.probowalabym jednak cycem .a jesli juz musisz to cyc i potem butla dopiero ok 20ml mysle nie wiecej.Julek nadal je ok 50ml 100 rzadko.zdarzylo sie kilka razy i to od niedawna

ewitko Agniesia słodka,odpoczywa biedactwo.juz najgorsze za wami.teraz bedzie ok:)

lili fajnie ze weekend taki udany:)

gosiu
fajniutki ten twój niunio:)

my wczoraj ból brzuszka mielismy:( musialam przytulac na stojaco bo inaczej płacz.albo szpinak(ktory juz jadlam i bylo ok) albo ser plesniowy o ktorym nigdy nie pomyslalam,a byc moze pare dni temu przez to byl placz
wklejam fote w tej bluzie co Gosia chciala kupic...a ja ściągnęłam pomysł:)
buziaki

wiedzialam,ze o kims zapomnialam:(
Aga34 ale suwak ci pomknął dopiero mówiłaś o ciąży.gratuluje synusia.super,ze Glorcia będzie miała braciszka:)

Załączniki

• DSCN5463.jpg
    DSCN5463.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
reklama
Dzien Dobry dziewczynki.

U nas cieplo,ale bez slonca:-(

Mala spi i jak wstanie pojdziemy sie po zakupy.

Ewitko,ale mala slodko spi...Tak jak pisala Ola teraz juz bedzie wszystko dobrze:-)

Olus,ale z Julka przesliczny kawaler.Super wglada w tych ciuszkach:-)

Ach,kiedy to Julia byla taka mala...

Milego dnia.Buziole

Do góry