reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Lil suwak Ci mknie jak szalony :-)
i co zrobisz z tym szczepieniem bedziesz szczepic zeby dali C spokoj czy ejszcze sie wstrzymasz???
ja czekam na 2 wezwanie ;-)

reklama
Alicja - wezwań mam już 7, ostatnie na czerwono i drukowanymi :-p As76 podpowiedziała by zadzwonić do sanepidu i tak uczynię, jakoś w tym tygodniu jeszcze.

Lili- dzwoń dzwon niech cie w pupa ugryzą:-D Może się czegoś dowiesz nowego ,że np nie umiesz czytać:)

Lil a moge wiedziec o co chcesz spytac??
bo ja ostatnio tez dzownilam do sanepidu czy sa kary to mi tylko powiedziala ze jest postepowanie administracyjne a ja czy sa kary finansowe a ona ze jets postepowanie wiec odlozylam sluchawke bo jakas ponda mi sie trafila
7 wezwan :szok:

Alicja - ano 7, na wioskach się nudzą, a przypuszczam, że jestem jedyna "inna" :tak: Kazali donieść zaświadczenie od lekarza, że szczepienie jest odwlekane z jakiegoś powodu, potem, że mam napisać oświadczenie, że nie szczepię. Ani jednej prośby ani drugiej nie spełniłam. Póki co myślę co dalej.

Sanepid ma mi udzielić informacji o karach finansowych i jak już wiem od Ciebie o jakimś postępowaniu to z jakiego paragrafu to idzie?

Aniolki, Annas - które szczepienia macie opóźnione?

Ewelinka ja używam stiremar dla dzieci.

Just, Lili pamiętajcie, że latem jak dzieć jest posmarowany fitrem to one blokują dostawanie się promieni do skóry i produkcję wit. d. Ja podaję cebion multi a dokładniej przemycam w pokarmie, bo mój to anty lekowy jest.

Kuba w końcu zaczął jeść więcej mleka jednorazowo, nawet ze 180 wody już.

Lili juz nadrabiamy te szczepienia bo zyc nie daja :baffled: ale i tak jestem zadowolona bo poslizgi byly duze ;-) my 2x 5w1 +1 zoltaczka,14.lutego na 3 dawke 5w1 idziemy....( nie liczac szczepien poporodowych)
ewelinko ja tak jak Ola** disneMar polecam-->super mgielka a nie mocny "psik" ,takeze maluszek na poczatku (do ok 3 mies zycia :-p )nie ucieka ;-)

Ostatnia edycja:
Lili, a może prościej byłoby to oświadczenie napisać, a nie tak stawać uparcie dęba ;-) Wtedy pewnie się odczepią, bo będą mieli podkładkę, że w razie choróbska to matka ponosi odpowiedzialność bo ona zdecydowała nie szczepić, z tego samego powodu ślą pisma i wezwania, żeby w razie czego móc powiedzieć - my chcieliśmy zaszczepić i to bardzo - 7 wezwań wysłaliśmy ;-)

reklama
Just, Lili pamiętajcie, że latem jak dzieć jest posmarowany fitrem to one blokują dostawanie się promieni do skóry i produkcję wit. d. Ja podaję cebion multi a dokładniej przemycam w pokarmie, bo mój to anty lekowy jest.
Pamiętacie. Od dzisiaj dorzucam wit. D ekstra. Ada też antylekowa. :sorry2: Just to ma dobrze z Sz. ;-)
Lili juz nadrabiamy te szczepienia bo zyc nie daja :baffled: ale i tak jestem zadowolona bo poslizgi byly duze ;-) my 2x 5w1 +1 zoltaczka,14.lutego na 3 dawke 5w1 idziemy....( nie liczac szczepien poporodowych)
No my też nie mamy 5w1 i WZWB i priorixu. Chyba, że coś jeszcze po drodze było, a nie zarejestrowałam.
my chcieliśmy zaszczepić i to bardzo - 7 wezwań wysłaliśmy ;-)
Plus taki, że żadne poleconym. :-p Minus taki, że na ostatniej wizycie lekarz się tego doczepił i zrobił stosowną notatkę w książeczce tej ichnej lekarskiej.

Ludziska jak to jest z WZWB ktosik wie? Może któryś lekarz się rozgadał na ten temat? Gadałam z As76, ale potrzebuję więcej informacji. Może ktoś jeszcze zorientowany. Muszą zacząć więcej czytać/dowiadywac się. :dry:
A. gdzieś wyczytał, że jak WZWB nie jest zrobione w określonym czasie, te 3 razy w przeciągu 6 m-cy to trzecia dawka nie ma sensu, bo już nie zadziała.
As76 mi powiedziała i mam nadzieję, że czegoś nie przekręciłam, że człowiek może złapać przeciwciała już po pierwszej dawce, a może się zdarzyć, że nie złapie nawet i po trzech.

U nas biało za oknem, Adzik rano oburzona, że coś Jej się do butów klei. :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry