reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witajcie kochane .

Przepraszam,że się nie udzielam,ale czawsu brak na wszystko a zwłaszcza na internet i fora....
U nas jest super !!!!
Mała praktycznie przesypia calutkie noce.Wyjątkiem jest jak zrobi mamie niespodziankę "big kupkę " :-D:-D:-D:-D
Bo wtedy się wybudza i drze się wniebogłosy :szok::szok::szok::-D:-D:-D
Po przewinięciu dla ukojenia dostaje cyca i spokojnie zasypia.:tak::tak::tak:
Także mamy nieraz niespodziewaną 1 pobudkę nocną ,więc wsio na luzie.
Mała tylko na piersi a najada się na full ,więc ja też mam luksus psychiczny z tego powodu.

Ze mną też już nieco lepiej .
Cały tydzień odbierałam sama młodego ze szkoły,wróciłam już do jazdy autem,a wczoraj odważyłam się nawet pójść do kościoła z malutką.
Muszę napisać ,że bardzo powolutku ,ale wszystko wraca do normy.:tak::tak:
Bóle brzucha nadal mam i na razie nie pozostaje nic innego jak przyzwyczaić się do tego bólu i tyle .:baffled::baffled::rofl2::rofl2:
Pozdrawiam i uciekam do malutkiej.

reklama
ilona1990- oj bidulek.kurcze skad zapalenie pluc u takiego malucha??
ale dobrze ze juz lepiej.wracajcie do zdrowka.
as- kochana ciesze sie ze u ciebie wszystko po malu wraca do normy.tylko uwazaj jeszcze na siebie zebys sie nie przesilala.
no prosze to masz malego zarloka no i jak ladnie juz przesypia nocki
super.
a u nas upaly strasznie goroco
wiec mala spedza czas na kapieli w basenie i bardzo sie cieszy jak moze pochlapac.
ona uwielbia wode.
coraz wiecej gada
jak cos chce to wola :da
lata w chodziku juz wszedzie i robi porzadki.na stole jak cos jest to musmy klasc na srodek bo wszytsko sciaga o serwecie mozemy zapomniec
a tak to pomalutku
jutro rodzice z tymkiem jada do gdanska po ciocie na lotnisko
i zostaje sama z mala ma przyjechac kolezanka to soie pogadamy a juto ma byc jeszcze cieplej
pozdrawiam

Dzięki AGALA a powiedz mi nie ma takiej bez owoców?? Bo niby czytałam że najlepiej kupić słoiczek zupki jarzynowej i ugotować na wodzie kaszę mannę i i zacząć tak wprowadzać gluten i powiedz mi kochana kiedy zaczęłaś dawać tą kaszkę??

nie widziałam innej wersji tej kaszki, a z tą kaszą manną, to szczerze mówiąc, nie chciało mi się...;) elenka od 2 m-ca życia jada oprócz piersi MM na dobranoc, więc po prostu dodaję jej tą kaszkę do butli i już, a zaczęłam wprowadzać, jak miała gdzieś 4,5 m-ca, może ciut wcześniej

Witam moje kochane mamuśki
Najpierw pytanie gdzie jest LILI,Aniołki Ewcia, kasikz itp
U nas ok, mały diabełek szaleje obdziera kolana, krzyczy i biega, jest wszedzie.Kurcze dalej wstaje co 5 h do jedzenia zjada po 200 ml mleka już nie wiem co robić.W dziń jade 5 posiłków i co chwilkę coś przekąsi.
Ilonko boziu z taki biedaczek jak sie czujecie???
As cieszę sie że już lepiej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Carri - Magdalena cudowna i taka radosna, no i bardzo podobna do Ciebie. :tak:
As76 - to dobrze, że wszystko wraca powolutku do normy, a Karolina śliczna czarnulka :tak:

hej!
nie odzywałam się, bo dopiero dziś wyszlismy ze szpitala... mały miał w końcu zapalenie płuc... i ciekawe skąd... ehh życie;/
niby już wszystko ok, lekarze powiedzieli że już jutro możemy wyjść na dwór na spacer 2 godzinny.... ale czy tak od razu po zapaleniu??
Jak ja byłam z Adą na oskrzela to mi powiedzieli, że najlepsze co może być dla takich dzieci to zastrzyk świeżego powietrza, nie jest zimno (no przynajmniej w Wlkp.), więc 2h to nie jest dużo czasu, zawsze możesz to rozłożyć na 2 spacery po 1h. I wietrz w domu, byleby bez przeciągów. :tak: Powodzenia i zdrówka!

Najpierw pytanie gdzie jest LILI,Aniołki Ewcia, kasikz itp
Jestem, odpoczywałam :laugh2:

kaira tez jestem ;-) czytam ale nie mam o czym pisac...albo jak zaczne to mlody sie budzi....albo laptopa okupje :baffled:
ogolnie u nas ok...mlody ma katar ale to zeby...4x4 prawie przebite calkowicie....
buziaki :*

Hej
Grzeczne dziewczynki już całej reszty nie wywoluje bo tak zero odezwu wiem wiem nie ma czasu:)
U nas ok Lenie z nochala dalej leje ale 4 górne zęby w natarciu

skąd zapalenie płuc?? sama bym chciała wiedzieć.......
mnie wydaję się, że przy porodzie zachorował... się zaraził to znaczy... nie wiem jak to działa... słyszałam że maluchy do 5 tyg jak mają zapalenie płuc to od porodu... mnie wody odeszły o 4 rano a urodziłam o 15.22.. więc czasu trochę minęło.... być może to dlatego..... tak czy siak mały bidulek i tyle!
na dworze byliśmy.... codziennie wychodzimy.
u małego się utrzymuje non stop 37 temp.. mówią że u dziecka norma jest do 37.5 więc to nie jest stan podgorączkowy.......
poza tym mały ma sapke... bardzo go męczy, do noska daję mu maść i odciagam fridą... wietrze pokoje, ale wiecie jak to w blokach na ostatnim piętrze od dachu....... masakra!!

ilonka sapke tez mielismy i nawet nie wiemy kiedy zniknela :) a dzieci maja wyzsza temp nie maja 36.6 moj Gracjan mial jako niemowlak malusi non stopa 37.2 i to byla norma u niego a nie choroba..... siostrzeniec byl za dlugo przetrzymany w brzusiu i tez mial zapalenie płuc ale to zaraz w 3 dobie dostal w szpitalu jeszcze.

reklama
właśnie jankesowa mnie sie wydaje ze tez w szpitalu już miał zapalenie... wypuscili nas w 2 dobie, a w 3 już coś się działo..to zapalenie śródmiąższowe czyli nie słychać nic osłuchowo tylko na rtg...

ta sapka mnie denerwuje i temp też... wiem, że to normalne, ale ja bym chciała zeby nic mu nie dolegało.. jak każda mama:tak:

Do góry