Mujer
Fanka BB :)
7 tygodni przerwy?Mnie prywatny lekarz zalozyl kartę ciąży w 7w1d, natomiast lekarz na NFZ stwierdzil, ze założymy na nastepnej wizycie i to będzie 14w1d :/
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
7 tygodni przerwy?Mnie prywatny lekarz zalozyl kartę ciąży w 7w1d, natomiast lekarz na NFZ stwierdzil, ze założymy na nastepnej wizycie i to będzie 14w1d :/
6 tygodni przerwy, bo na NFZ bylam tydzien pozniej, czyli w 8w1d. Chore.7 tygodni przerwy?
Tak mam kartę ciązy, mi założył na 1 wizycie, było to 6+1od Ostatniej mieaiaczki. Serduszko Juz biło.A powiedzcie mi jeszcze czy któraś ma już wypisaną kartę ciąży??![]()
Myślę że nie masz się co martwić każdy lekarz inaczej mierzy ma inny sprzęt a to robi dużo szczególnie przy milimetrowych sprawach. Ja miałam przypadek że przez 3 dni.mi się dziecko skórczyło więc nie stresuj się tym... napewno urosło dobrze tylko któryś lekarz niedokładnie zmierzył.U mnie nadal ciąża zywa, pani doktor mowila ze mam na razie byc spokojna, choc tętno 122 to tak w granicach normy. A przed 8 dni dzidzi uroslo tylko 4 mm, z tym ze poprzednie bylo na innym sprzecie. Nie wiem, może inaczej się ustawilo... sama nie wiem co o tym myśleć. Ma ktoras podobne doświadczenia?
Dziękuje za pocieszenieMyślę że nie masz się co martwić każdy lekarz inaczej mierzy ma inny sprzęt a to robi dużo szczególnie przy milimetrowych sprawach. Ja miałam przypadek że przez 3 dni.mi się dziecko skórczyło więc nie stresuj się tym... napewno urosło dobrze tylko któryś lekarz niedokładnie zmierzył.
Napewno jest ok. Ja miałam USG ok 16tc i dzieci niby ważyły ok 150g każde po 3 dniach wylądował w szpitalu i na USG dzieci miały po 120g więc sporo mi schudły przez te 3dni i to światecznego obżarstwa. Musi być dokładny lekarz by ładnie to wszystko wymierzył. A czasem robią USG na zasadzie jest ok...serce bije dziecko ma około... Więc nie martw się na zapas.Dziękuje za pocieszeniew sumie to jest jedyne czego mi teraz trzeba, bo i tak nie mam wplywu na to co bedzie dalej.