aspekt
Fanka BB :)
Pewnie nadal mam wysoka, dawno nie badalam.czy nadal ma Pani problem z wysoką witamina b12? czy coś się wyjaśniło
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Pewnie nadal mam wysoka, dawno nie badalam.czy nadal ma Pani problem z wysoką witamina b12? czy coś się wyjaśniło
a robiłaś jakieś badania, żeby szukać przyczyn? dodałam swój temat i jestem przerażona po tym jak przeczytałam badania o nowotworachPewnie nadal mam wysoka, dawno nie badalam.
mam jeszcze pytanie, kiedy wykryłaś podwyższony poziom b12 u siebie?Pewnie nadal mam wysoka, dawno nie badalam.
W ciąży 6 lat temu. Jem dużo mięsa i jajek, mam polimorfizm mthfr,.może coś z tego jest winne. Pytałaś czy się badałam. Akurat po tamtej ciąży bardzo dużo chodziłam po różnych specjalistach, byłam potem jeszcze raz w ciąży, więc też pod dokładniejsza opieka. Ale jako takiego tematu tej B12 już nie drazylam, co najwyżej wahałam się czy brać bcomplex, w której jest jednym ze składników.mam jeszcze pytanie, kiedy wykryłaś podwyższony poziom b12 u siebie?
ja również jem dużo jajek, mięsa, ale czy to jest przyczyna. Jak wykryłaś polimorfizm mthfr? czujesz się teraz dobrze?W ciąży 6 lat temu. Jem dużo mięsa i jajek, mam polimorfizm mthfr,.może coś z tego jest winne. Pytałaś czy się badałam. Akurat po tamtej ciąży bardzo dużo chodziłam po różnych specjalistach, byłam potem jeszcze raz w ciąży, więc też pod dokładniejsza opieka. Ale jako takiego tematu tej B12 już nie drazylam, co najwyżej wahałam się czy brać bcomplex, w której jest jednym ze składników.
Robiłam badanie genetyczne na trombofilie, ponieważ miałam poronienia i powikłana ciaze. Akurat w pakiecie badań było mthfr. Robienie tego badania tylko w kontekście wit B12 jest trochę strata pieniędzy, bo nawet jak masz polimorfizm, to licza się wyniki badań krwi i ew. zmiany w diecie lub suplementacji.ja również jem dużo jajek, mięsa, ale czy to jest przyczyna. Jak wykryłaś polimorfizm mthfr? czujesz się teraz dobrze?
Witam, szukam informacji w tym temacie, u mojego 6 letniego syna też wyszło ponad normę, informacje w internecie na ten temat są niepokojące, czy coś udało się Pani wyjaśnić?Witam, czy ktoś miał problem z witamina b12 ponad normę u dziecka? Dziecko ma 5 lat a witamina b12 (mimo właściwej diety) już dwukrotnie przekroczyła normę. Lekarze są bezradni...
Jeśli pytasz o nadmiar B12 u matki, to był na ten temat inny wątek pt. 'nadmiar witaminy b12' https://www.babyboom.pl/forum/temat/nadmiar-witaminy-b12.130454/Dzien dobry wiem ze temat przedawniony ale czy mimo wysokiej wit b12 udało sie urodziny zdrowe dziecko?