reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Wiesz co moja kumpela miałą in vitro. I co dziwne do końca mówili, że będzie miała dwóch chłopców. No i poród, cesarka i wyjmują ...dziewczynka. No mówi że zgupiała, więc myśli to mam dwie dziewczynki?? wujmują z brzusia drugie dziecie i co ...chłopiec. No niesamowity szok)Teraz jej dzieciaki mają po 5 lat, nie sa jakoś maga podobne do siebie bo to dwujajowe bliżnięta, ale podono fajnie się dogadują, choć kłótni i bijatyk jest całe mnóstwo codzień to jedno za drugie by w ogień skoczyło.

reklama
Mojej koleżance w dwóch ciążach lekarz na każdym USG mówił, że chłopak będzie - a są dwie dziewuszki :-D

EDIT: Właśnie gin mi odpisał - termin wizyty na 6.11. No to przede mną wielkie wyczekiwanie ;)

Ostatnia edycja:
Dzis rano beta 1444 (dwa dni temu 510...) Ale progesteron zaledwie 8...

Nie wiem czy juz po wszystkim, czy.co...

Pojechalam z M na bombach do szpitala. Czekam od 3 godzin na cokolwiek... W miedzyczasie bylam u internisty ale odeslal spowrotem na dyzur ginekologiczny, na ktorym dosc niechetnie mnie przyjeto.

Gdyby nie podejrzenie pozamacicznej to juz bym spala... A tak czekam na kolejny wynik beta hcg...

Alex_WA trzymam kciuki za WAS!
Co do płci to u Młodego w 16 tygodniu było widać jak na dłoni siurka - tak się dzieciątko okrakiem usiadło na USG, że nawet ja nie miałam wątpliwości. :blink:

reklama
Och... uspokajam Was - już ok.

Więc tak... zrobili mi betę... 1750 około było ok. 22:00 (jutro zerknę ile dokładnie). Miła, młoda p. doktor zabrała mnie na USG (już pomijam całą historię z czekaniem... bo w Bielańskim jest to epickie...). Na usg... z jajnikami ok - jest ciałko żółte, jest torbielka o której pisał lekarz we wtorek - Z TYM, ŻE NA PRZECIWLEGŁYM JAJNIKU!!! W ZATOCE DOUGLASA ANI ŚLADU PŁYNU....

I co najważniejsze - jest pęcherzyk w jamie macicy :) Na samym środku piękna kropka :D

Nie mam niestety zdjęcia, bo to był dyżur i nie było możliwości dodrukowania (są rozliczani z papieru??), ale za tydzień idę na wizytę właściwą, normalną.

Przepisano mi Duphaston i spokój...
Ponoć tylko spokój mnie uratuje :)

Ogólnie wszystko jest ok, i lekarka powiedziała, że na wyrost się przejmuję. Ale jak tu się nie przejmować... Spanikowałam i wyszliśmy przed czasem z rodzinnego spotkania...

A... i jeden internista powiedział mi, że "ON NIE WIE CO ROBIĆ, BO SIĘ NA TYM NIE ZNA". Super...

Ale najważniejsze, że Kropek jest cały i zdrów i w dobrym miejscu :)

Do góry