Hej
Ja mam do Was Kochane pytanie. Jak byłam w piątek na wizycie to na USG był maluszek o wielkości 6,3 mm i USG wskazywało na tydzień później niż ja sobie to wyliczyłam czy tak może być? I czy dzieciaczek ma dobre rozmiary?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja ci powiem tak, póki nie masz 100% pewności co to tego kiedy była owulacja to wszystko może być w normie. Najważniejsze, żeby na następnej wizycie dzidzia urosła.HejJa mam do Was Kochane pytanie. Jak byłam w piątek na wizycie to na USG był maluszek o wielkości 6,3 mm i USG wskazywało na tydzień później niż ja sobie to wyliczyłam czy tak może być? I czy dzieciaczek ma dobre rozmiary?
Mi się wydaje, że nie jest za mały. Ja w 6tygodniu nie widziałam jeszcze zarodka, w 7tygodniu on ma już 7,5mm. Trzeba spokojne poczekać do następnej wizytyMój pęcherzyk w 5t6d miał 1,97 cm a zarodek 0,27 mm.Zarodek rozwija się właśnie w tym pęcherzyku.Te wymiary które podałaś to rozmiar Twojego maluszka,a nie pęcherzyka:-),pęcherzyk nie ma serduszka tylko ma je zarodek kochana:-)
A jeżeli chodzi o rozmiar Twojego maluszka 6,3mm wydaje mi się w sumie nie taki mały,ja się martwię że mój jest za mały:-(