My Infanrix Hexa (czyli 6w1) szczepiliśmy tylko za pierwszym razem, potem już Infanrix Ipv+Hib (5w1), dlatego teraz powtarzamy też 5w1 
Co do Prevenaru, to przyznam że opieram się na tym, co powiedziała pielęgniarka (nie chciało mi się sprawdzać
), czyli że nie wcześniej niż rok po ostatniej dawce.

Co do Prevenaru, to przyznam że opieram się na tym, co powiedziała pielęgniarka (nie chciało mi się sprawdzać
), czyli że nie wcześniej niż rok po ostatniej dawce.
Podobno dzieci często z przedszkola przynoszą sobie towarzystwo. Mam jej podać jednorazowo jakiś tam lek i od razu zmienić pościel i pidżamę. Potem przez 4 tygodnie ma łykać jakiś syrop na uregulowanie pracy jelit + zeżreć całe opakowanie Lacidofilu, a prócz tego zrobić USG brzucha. Jeśli po tym wszystkim nie przejdzie i USG nic nie wykaże, to dostaniemy skierowanie na badanie kału na lamblie, bo to jest jedyna rzecz na jaką ten lek "odrobaczający" nie działa. No i kurczę zapomniałam się spytać i nie wiem czy w przypadku czegoś takiego można ją zaszczepić normalnie czy nie.
(z resztą, nawet domowe zwierzęta - w tym te nie wychodzące - trzeba częściej odrobaczać, żeby nam dzieciaczków nie pozarażały)