reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Anthea Rydygiera odradzam.Jakl miałam, skierowanie do szpitala to myslałam ze tam pójde bo z domu mam rzut beretem,ale i położna i lekarz stanowczo mi to odradzili.Nawet kolezanka która tam pracuje radziła zebym tam nie rodziła!!A w Zeromskim tez cie przyjma z ulicy!Mój lekarz tam nie pracuje,położna tez nie ale jak tam byłam ostatnio to były dziewczyny,które miały lekarza z tamtąd ,a nie było żadnej różnicy w sposobie traktowania ich i pozostałych pacjetek.
Iza uważaj na siebie,stosuj sie do zalecen lekarza i wszystko będzie ok!!!:tak::-):-)

reklama
A to mój Adaś foty z 19.08.2009 - ma juz ponad 1,5 kg.

31%20tyg%202_1.jpg

hello :-)
my wlaśnie jesteśmy po wizycie..maluszek waży 2300..wszystko w porządku..główka w dole :-D dziś mogę znów góry przenosic..gdyby nie ta zgaga :baffled:
To tylko pogratulować. Duży już jest:-):-):-)
Melduję się po piątkowej wizycie. Eh nie będę marudziła. Podsumowując mam bardzo dużo wypoczywać - leżeć. Wyniki badań są troszkę lepsze, ale i tak kiepskie. Ciąża jest bardzo duża. Zobaczymy czy na cc się nie skończy. W dodatku mój gin poszedł na urlop i kolejną wizytę mam 15-tego. Sam powiedział, że trochę późno i jakby co mam od razu jechać na oddział...
A wiecie co jest najśmieszniejsze, że ja cały czas byłam przekonana, że będę mogła wrócić do pracy... no cóż starość nie radość ;-)
Zgadzam się z poprzedniczkami, wypoczywaj:tak::tak::tak:. Później już nie będziesz miała okazji:tak::tak::tak:
A to mój Adaś foty z 19.08.2009 - ma juz ponad 1,5 kg.
Ładniutki:-):-):-)

Ja dzisiaj idę do gina. Trzymajcie kciuki, żeby ok wszystko było/

Odpoczywam, odpoczywam. I tak nie mam siły na nic ...

Nie wiedziałam na którym wątku napisać, więc nasmaruje tutaj.

Mam pytanie, czy znacie może jakieś skuteczne metody na strasznie bolące stawy :-( W nocy myślałam, że oszaleję. Wszystkie kości mnie kręcą, kolana, kostki, nadgarstki :-( boli jak cholera. Maść naproxen odpada - nie wolno stosować. Sądzę, że inne też.
Czy pozostaje mi tylko apap? <załamka>

Mama powiedziała mi, żebym się kapustą poobkładała ...

dziewczyny...

ja jak się urodziłam miałam dokładnie 2470, a moja Niunia teraz w 31tc waży 1600.

Moja niunia w 31tc ważyła dokładnie tyle samo :tak::tak:

hello :-)
my wlaśnie jesteśmy po wizycie..maluszek waży 2300..wszystko w porządku..główka w dole :-D dziś mogę znów góry przenosic..gdyby nie ta zgaga :baffled:
duuży ;-) no gdyby nie ta zgaga można by wiele... Mój gin pozwolił mi ssać Rennie i jak na razie skutkuje, oczywiście wtedy gdy migdały już nie dają rady ;-)

Kurcze, od wizyty w szpitalu nie zaglądałam do żadnego wątku oprócz głównego, a tutaj tyle się działo :szok::szok::szok:
Cyniczna daj znać co u Ciebie, mam nadzieję że dajesz radę :*

Moja niunia na usg szpitalnym była ułożona pośladkowo, ale teraz chyba się odwróciła bo regularnie dostaję po żebrach... Następną wizytę u gina mam dopiero 8 września - dokładnie miesiąc przed terminem porodu, bez jednego dnia...
szok.

Izaa ciepłe okłady, albo kąpiele... No i rzeczywiście tylko apap. Ale najlepiej jak dopiero zaczyna się ból, bo potem nie ma już sensu... Mi gin powiedział że można wziąć do 4 tabletek na dobę... Mogłyby Ci pomóc też naświetlania bioptronem (http://www.bioptron-terapia.pl/) który można stosować w ciąży, ale trzeba też taką lampę mieć... Czasem w przychodniach rehabilitacyjnych można wypożyczyć...

Ostatnia edycja:
Odpoczywam, odpoczywam. I tak nie mam siły na nic ...

Nie wiedziałam na którym wątku napisać, więc nasmaruje tutaj.

Mam pytanie, czy znacie może jakieś skuteczne metody na strasznie bolące stawy :-( W nocy myślałam, że oszaleję. Wszystkie kości mnie kręcą, kolana, kostki, nadgarstki :-( boli jak cholera. Maść naproxen odpada - nie wolno stosować. Sądzę, że inne też.
Czy pozostaje mi tylko apap? <załamka>

Mama powiedziała mi, żebym się kapustą poobkładała ...

Możesz też posmarować bolące miejsca maścią kamforową, wiem, nie pachnie zbyt ładnie, ale mi np. pomogła.

poszlam do gina zrobil USG małymiał właśnie czkawkę winiki mam nie za ciekawe musze wykupić znów tabletki na niedokrwistość i aspargin lekarz zalecił mi przez caly tydzien mam jeść jak najwięcej owoców i zacząć więcej jeść bo nie zaciekawie to wszystko wygląda według miesiączki wychodzimu 13 Paździeri termin porodu ale mam do tyłu liczone tygodnie więc jestem 31 tygodnu ciąży ale gin dziś stwierdził że wcześniej urodzę niby dziecko waży 2500gram ale mi się wszystko nie zgadza bo jkak bylam robić USG 3/4D 10sierpna to dziecko ważyło 1400gr nie wiem czy tak szyko by nadrobiło tą wagę :confused:i wtedy też mi powiedziala że termin24październik a on mówił że wcześniej urodze skoro wie że jestem w 31 tygodniu :confused:dzieckobędzie mniejwięcej po urodzeniu długości 51cm
i \zaczełam się wszystkim martwić a brzuch naprawdę mi opadł :-(i znów są kłopoty z L4 wieć dziś musze iść na 17godzine do internisty żeby mi dala zwolnienie choć na tydzień nie wiem co z tego będzie a i lekarz chyba zapomniał mi dać skierowania na badania !!! a ja znow zapomniałam zarejestrować się na następny miesiąc do gina z teo wszystkiego :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Spróbuję ciepłych okładów, a maść kamformową można w ciąży? Bo chyba ja już wszystkiego się boję ...
Arlena dlaczego Ty masz problem ze zwolnieniem lekarskim. Czy to Twój lekarz nie może wystawiać?

Do góry