reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Juz jestem..Elisabeth widze ze i ja robilam blad w nicku Lanselotki,hihi:tak:
A wiesci " z placu boju" sa takie: po mojej ostatniej wizycie chyba kilka poloznych sie troche poklocilo;-)i okazalo sie ze jednak ta "moja" przynajmniej jesli chodzi o pomiar malenstwa nie popelnila bledu. Dzisiaj miala nawet do towarzystwa dodatkowa konsultantke,ktora dokonala go po niej zeby sie upewnic. Wiec szacuja mojego syneczka na ok..40cm (od glowki do posladkow) co odpowiada 39tc (a jestem 36t4d) tak wiec w srode rano mam sie zglosic do szpitala na USG i jesli wymiary sie potwierdza podobno moge juz tam zostac..rowniez ze wzgl na paciorka.Chyba nawet bym sie ucieszyla;-)tylko ciekawe czy w takim wypadku nie zaoferuja mi cesarki..:confused: Moje dzisiejsze cisnienie 130/80,a to co ostatnio pojawia sie na mojej bieliznie to ponoc kawalki czopa,maluszek ulozony prawidlowo do porodu i bardzo nisko..:-D:tak::-D Polozna sie smiala, bo w nastepny piatek mam miec SzR a tu moge nie doczekac w dwupaku;-)
Koniec raportu,hihi:-p

Tzn powiedziala ze po USG stwierdza co ze mna zrobic:dry:, moze beda chcieli mnie juz zatrzymac w szpitalu,m.in dlatego ze przy "paciorku" lepiej jesli przed odejsciem wod bede na miejscu.. a potem ten zart ,ze w przyszly piatek juz nie pojde na SzR..:confused:Nie zmartwilabym sie-jesli dla dzidzi to lepiej,moga wywolac,ale jakos CC do tej pory nie rozwazalam:sorry2:zobaczymy..Jak zwykle po wizycie mam metlik w glowie:rofl2:

A ja odebrałam wyniku posiewu na paciorkowca i też go mam :-:)-( we wtorek mam wizytę u ginekologa i zapytam co dalej... :dry:
Jakoś tak wolałabym żeby zaczął mnie leczyć wcześniej niż tylko ten antybiotyk przed samym porodem, czułabym się bezpieczniej...

Ostatnia edycja:
Amelkowa, mój ginekolog powiedział,że jak wyjdzie mi wynik pozytywny na paciorkowca to mam do niego od razu dzwonic, bo bedę musiała brać antybiotyk natychmiast, po to żeby dziecko nie urodziło sie z jakąś choroba płuc.

A ja odebrałam wyniku posiewu na paciorkowca i też go mam :-:)-( we wtorek mam wizytę u ginekologa i zapytam co dalej... :dry:
Jakoś tak wolałabym żeby zaczął mnie leczyć wcześniej niż tylko ten antybiotyk przed samym porodem, czułabym się bezpieczniej...

O, Amelkowa, widzę, że możemy sobie przybić piątkę z dzisiejszymi wynikami z posiewu... Ja wizytę mam jutro na 12:00. Antybiotyk już w zasadzie brałam i nie pomogło. Ciekawe co teraz...:baffled::baffled::baffled:

Ooo...I nawet dopiero teraz zauważyłam, że termin porodu mamy na ten sam dzień ;-)

reklama
Ja jestem prawie pewna że mój powie że nic nie szkodzi, bo w szpitalu podadzą antybiotyk mi i dzidziusiowi... To samo mówiły położne na szkole rodzenia...

Boozqowa ho na piwo... Bezalkoholowe oczywiście... ;-)

Do góry