reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Ja na suwaczku mam termin wg OM, bo taki mam w książeczce, wiadomo, że te wg USG będą jeździć nie chce mi się zmieniać ciągle, w końcu to i tak nic nie znaczy. Tak naprawdę dziecię urodzi się kiedy będzie chciało, a donoszone dziecko jest 3 tygodnie przed OM i 2 tygodnie po, to jest aż 5 tygodni (ponad miesiąc) dlatego to jakie mamy terminy ma małe znaczenie, potem się może okazać, że jedna osoba z terminem na połowę października urodzi we wrześniu a druga w listopadzie. Ja tak miałam za pierwszym razem, miałyśmy z koleżanką prawie ten sam termin i ja urodziłam 21.04 a ona 28.05 :-).

reklama
picture6241.jpg

wczorajsze USG:)

Śliczne zdjęcie!!!! :-)
ja też wczoraj byłam podejrzeć moje Dzieciątko, ale zdjęcia nie mam. Sprawdzalismy z Ginem jak bije serduszko i ogólnie te wszystkie tam paramerty. Wszystko jest ok. Wczoraj miałam pierwszy raz USG robione przez brzuch.:-) teraz wizyta za miesiąc a w czerwcu połówkowe :-)

śliczna fotka! Ja wczoraj zobaczyłam maleństwo ma 55mm i długie nóżki-pewnie po mamie:-) zdjęcie z usg wkleje wieczorkiem jak wróci mąż ,bo zabrał do pracy pochwalić się wszystkim

Ja ostatnio zastawiałam się czego bardziej nie mogę się doczekać czy pierwszych ruchów maluszka czy może poznania płci. Za 3 tygodnie 8maja mam wyznaczoną wizytę na badania genetyczne wiec mam nadzieje ze maluszek nie będzie wstydliwy i pokaże mamusi co ma miedzy nóżkami ;-)

reklama
Ja co prawda październikówką nie jestem ale moją żonka szanowna jak najbardziej zalicza się do tego grona :-) Jako, że ostatnio coś mocno zabiegana to ja postanowiłem napisać trzy zdania na forum, które oboje czytujemy.

Tak się zdarzyło, że nasze maleństwo miało już kilka okazji do sesji zdjęciowych.

Z mniej więcej około 8 tc mamy taką pamiątkę:

8week.jpg

Następne zdjęcie do albumu mamy z przełomu 10-11tc (to lubimy szczególnie):

10week.jpg

No i ostatnio pod koniec 13tc mieliśmy kolejne usg (m.in. na potrzeby badania przezierności) i naszym oczom ukazała się już całkiem duża dzidzia z długaśnymi nóźkami:

13week.jpg

13week.2.jpg

Następne zapewne dopiero w okolicach 22tc lecz my już nie możemy się doczekać :-)

Pozdrawiamy

Do góry