reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

karolinusia wiesz kiedyś czytałam że jeśli kobieta w połogu przestaje krwawić a za moment znowu zaczyna to znaczy że trzeba się bezwarunkowo zgłośić na kontrolę do gina.

dzwoniłam, najprawdopodobniej to @. Dziś już jest delikatne plamienie. Także najprawdopodobniej zaliczyłam pierwszą @ po ciąży.

reklama
Moje plamienie ustalo:tak:ale blizna po szyciu nadal opuchnieta..Za kazdym razem jak zalatwiam "sprawe" w wc - tak jakby rozpierdziela sie na nowo kolo O - swedzi i piecze..juz kurka nie wiem co robic..:no::zawstydzona/y::-(

Moje plamienie ustalo:tak:ale blizna po szyciu nadal opuchnieta..Za kazdym razem jak zalatwiam "sprawe" w wc - tak jakby rozpierdziela sie na nowo kolo O - swedzi i piecze..juz kurka nie wiem co robic..:no::zawstydzona/y::-(

ja bym spróbowała kupić maść o nazwie Tribiotic. To maść na szybsze gojenie się ran. Na pewno nie będzie piekło a szybciej się pogoi i może już nie będzie bolało. Ona jest w takich malutkich saszetkach po 2-3 zł. Ja tego używam jak mi pękają kąciki ust a zdarza mi się to bardzo często. Nic innego nawet to co dermatolodzy mi przepisywali nie działało na mnie tylko te saszetki.

Dzieki Catedra. Musze poszukac czy w UK maja:-p
Rozmawialam z lekarzem w tej sprawie to dal mi antybiotyk (penicylina z dodatkami),bo bakterie ktore mam w moczu ponoc opoznialy gojenie a potem zalecil zastosowac Clotrimazol globulke i krem.. (wnioski wysnul na podstawie probki moczu,bez zadnego badania - ot,przez telefon..).Antybiotyk skonczylam - poprawy nie ma,co do globulki 4 tyg po porodzie przekonania nie mam,tym bardziej ze raczej sluzy ona na inne dolegliwosci..Lekarze w UK:no:

ja tak miałam po pierwszym porodzie i bralam antybiotyk i maść bo jakies zakażenie miałam

a ja nadal plamie ale wiem ze okres do stane po 8tyg to jeszcze 4 tyg mi zostaly

Dzieki Catedra. Musze poszukac czy w UK maja:-p
Rozmawialam z lekarzem w tej sprawie to dal mi antybiotyk (penicylina z dodatkami),bo bakterie ktore mam w moczu ponoc opoznialy gojenie a potem zalecil zastosowac Clotrimazol globulke i krem.. (wnioski wysnul na podstawie probki moczu,bez zadnego badania - ot,przez telefon..).Antybiotyk skonczylam - poprawy nie ma,co do globulki 4 tyg po porodzie przekonania nie mam,tym bardziej ze raczej sluzy ona na inne dolegliwosci..Lekarze w UK:no:

moga mieć. A jak nie będą mieć to podaj adres na pw to Ci wyślę:tak:

Dziewczyny, które miały CC... Jak powinna wyglądać blizna po cc? Bo u mnie jest tak, że z jednej strony jest tylko linia płaska, a z drugiej taka wypukła, różowa linia i taka twarda... hmmm... i nie wiem czy czasem coś tam się nie dzieje...;/

Miałam jeszcze tak do niedawna. Pomógł mi octenisept. Bardzo ładnie się wszystko zagoiło i prawie śladu nie ma teraz. Żadnych zaczerwienień, bliznowców ani innych problemów. Ale przyznam, że w pewnym momencie jak ją troszkę zaniedbałam, to zaczęła mi się paprać

Bozqowa - moja jest podobna,z tym że z prawej str,tam gdzie blizna była grubsza,powolutku zmniejsza się - odkąd regularnie smaruję ją Contatrubexem. Ale tak jak pisze Gemelo,jak o niej zapomniałam,to była nieładna.

reklama
Do góry