reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Ja po wczorajszej wizycie u lekarza nie mogłam dojść do ładu z moim netem ale dzisiaj się już mogę pochwalić:
Alex waży 601g, Max 628g. Nogi mają długaśne po mamie, ale stópy jak podolski złodziej. Chyba będą od razu pożyczać od taty buty :rofl2:. Obaj zadziwili lekarza, bo są nawet więksi niż pojedyncze dzieciaczki (a lekarz ten ma baaaardzo długą już praktykę). Tym razem Alex jest odrobinę mniejszy od Maxa ( o jakiś dzień do dwóch). Wszystkie narządy działają prawidłowo, widziałam nawet zastawki w serduszkach :-). Wszystko mają na miejscu. Tym razem już się nie wstydzili i ładnie pokazywali co mają między nóżkami. :tak:

reklama
Aaaa i zapomniałabym: przy glukozie 50-tce nie trzeba być na czczo, krew pobiera się tylko raz po godzinie od wypicia. Dopiero przy 75-ce trzeba być na czczo i pobierają 3 razy. Morfologię i mocz można po lekkim śniadanku robić. A mocz nie musi być ten pierwszy, pierwszy. U mnie zresztą by chyba było to niemożliwe, bo w nocy wstaję co 3 godziny mniej więcej, więc nie wiem, który to ten pierwszy ;-)

A ja juz po..
I powiem tak - jesli ktoras z Was bedzie szla na te glukoze, to jak najwczesniej. Ja trafilam tam dopiero o 11 ... bylam na czczo, i chyba myslalam, ze zwariuję. Mi tez kazano siedziec i sie nie ruszac. Jedno pobranie..godzina przerwy..drugie pobranie...kolejna godzina...i znow pobranie [75]. Prawie umarlam z glodu, a jak wyszlam szybko kupilam drozdzowke ktora po 5 min zaraz zwymiotowalam :(

Hemoglobina - 10,1 :cool:
Ph moczu - 8,0
:eek::eek::eek:
:-(

Jutro wizyta u Gina ... juz sie nie moge doczekac zeby zobaczyc mojego malucha.
No Ashearo hemoglobina słabizna... Dużo żelaza jest w naparze z pokrzywy... Zapytaj lekarza czy można pić w ciąży...
A Ph moczu się nie przejmuj - mi lekarka powiedziała że to zależy od diety - jeśli więcej nabiału to jest wyższe a jak więcej mięsa to jest niższe. Dobrze jest zakwaszać mocz bo wtedy jest mniejsze ryzyko infekcji, ale ogólnie to spoks.

Gemelo nadrabiasz sisiakami przy tym wysypie dziureczek :-D:-D:-D

wszystkim szczęśliwym mamom, które znają już płeć swoich dzieciaczków gratuluję!

Hej!!!
A ja dziś miałam wizytę u gina.Wyniki morfologii i moczu mam dobre,hemoglobina-11,8,także gin i ja zadowoleni:-):-):-).Serduszka posłauchałam i wszystko jest o.k:tak::tak::tak:
Dalej siedzę na L4,teraz do 7 lipca.A w poniedziałek 22 czerwca mamy połówkowe i już się nie możemy doczekać z M i córcią:-D:rofl2::-D:rofl2::-D

Aha!!!
I gratuluję serdecznie córeczek i synków Dziewczynom ,których Dzieciaczki się ujawniły.Mam nadzieję,że nasz Maluszek się ujawni w przyszłym tygodniu:-D:-D:-D

Hej dziewczyny, wpadam zaledlowac się po połowkowym. Nasza laska ma 19,93 cm i 550 gram. Wszystko na swoim miejscu :-) Byliśmy z Zuzą i młoda była zachwycona, ze może podejrzeć siostrę :-)
Coś czuję, że rośnie kolejny gagatek :-)
Super:-)

dziewczynki jak badałyście cukier z tą glukozą to jak to wyglądało?
Widzę, że o glukozie była mowa.
Wczoraj byłam u ginki i powiedziała, że nie trzeba być na czczo.
Można zjeść lekkie śniadanko 2 godziny przed badaniem.

Z Natalia (tak, bedzie 2 corcia :-) ) jest wszystko ok, tzn wazy ok 500 gr i ma ok 25 cm.
Gratuluję córci.:-)

witam wszystkie Mamusie!!!
jestem po spóźnionym połówkowym. z dzidziulkiem wszystko ok. waży 531gr od pupy do główki ponad18cm, rączki nóżki wszystkie narządy na swoim miejscu...serduszko w porządku, mózg też. generalnie bez zastrzeżeń.
a propos narządów:-) BĘDĘ MIAŁA DZIEWCZYNKĘ!!!!!!!!!!!!!!
jestem chyba bezkrytyczną matką, bo ONA jest taka śliczna, kochana i MOJA.:-)
Kolejna dziewczynka, gratuluję :-D:-D

Ja po wczorajszej wizycie u lekarza nie mogłam dojść do ładu z moim netem ale dzisiaj się już mogę pochwalić:
Alex waży 601g, Max 628g. Nogi mają długaśne po mamie, ale stópy jak podolski złodziej.
Porządne chłopaki :-):-):-)

Ja i dzidziuś już pow wizycie:-). Wszystko jest w jak najlepszym porządku, dzidziuś zdrowy i silny:-), ciśnienie w porządku, żadnych infekcji nerek i pęcherza:-), wymiary dzidziusia zgodne z tygodniem ciąży.

Pani doktor mówi, że wyglądam bardzo dobrze, nie mam żadnego tłuszczyku, w sumie tylko 6 kg przytyłam

Asieńka ja przytyłam tyle samo :-D:-D:-D:-D:-D:-D

A z tą glukozą to już w ogóle nic nie wiadomo, na czczo, czy nie? Jedni mówią tak a inni inaczej i bądź tu mądra...:eek:

reklama
Do góry