reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Na razie musi wystarczyć, zmierzyłam się - 90 cm na wysokości pępka. O Boże, a gdzie moje 70 cm !?!?!?!?!?

Izaa ja tez dzis mierzyłam brzuch na wysokości pępka i mam 80 cm, chociaż to było po sniadaniu... bo rano to prawie nic nie widac.
Dzis jak byłam u gina i czekałam w poczekalni, tak popatrzyłam na brzuszki innych ciężarnych i na swój:baffled:, to się zastanawiałam czy ja tam coś w ogóle mam, miedzy innymi dlatego zdecydowałam się, zapłacić za dodatkowe usg, bo dzis nie miałam mieć planowego. I nie żałuję, bo przynajmiej wiem, ze jest wsio oki, jestem spokojniejsza, a dzidzia podrosła przez oststanie 3 tygodnie...

To ja mam spory brzuszek, 106cm w obwodzie w tej chwili, a jak się najjem to czasami robi się jeszcze większy.

Po wczorajszym USG wielkość dzidzi odpowiada wiekowi ciąży mniej więcej, nie mierzył już całych rozmiarów bo się nie da, średnica główki 4cm, obwód brzuszka ponad 11cm.
Waga z pomiarów wyszła 210,2g. Synek miał mniejszą wagę w tym okresie ciąży, chyba się niezły klopsik zapowiada :-). Do tego bardzo ruchliwy człowieczek :-), nieźle wywija w brzuszku i kciuka umie ssać :-).
Co do płci to hehe mamy teraz 50 do 50, bo na USG genetycznym w 12tc radiolog powiedział, że wygląda na dziewczynkę, wczoraj w 17tc lekarz powiedział, że głowy sobie uciąć nie da ale chyba chłopak.
Tak więc czekamy na USG połówkowe, które powinno roztrzygnąć zagadkę :-).

A mi dzidzi nie mierzył dokładnie. Zawsze tylko długość podaje... czy może mieć kijowy sprzęt?

Izaa hmm. wiesz to zależy ile Twój maluszek miał ostatnio, mój już się nie mieści cały w ekranie więc trudno jest go zmierzyć w długości jak się nie mieści ;-). We wcześniejszych USG mierzono długość od głowy do pupy bo się mieścił.

Izaa to na następnym już się nie dowiesz ile ma długości raczej tylko na podstawie właśnie wymiarów poszczególnych części zostanie określony wiek ciąży i jaka waga.

qrcze, jak ja się nie mogę doczekać do 16 maja... chyba cały dzień wtedy będę jajko znosić, bo wizyta dopiero o 18:30...:dry:

reklama
Do góry