reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Ja po wizycie, wszystko ok, maluch sobie powoli rośnie, nie zapowiada się na olbrzyma i teraz w 32tc ma 1882g. Po za tym wszystkie pomiary są zgodne z wiekiem ciąży i średnia wyszła dokładnie 32tc (czyli dokładnie z terminem z OM).
Lekarz poraz chyba 4 potwierdził chłopca a tętno było 140.
Trochę nie wyraźne nie wiem czy coś zobaczycie, przedstawiam naszego szkraba (pierwszy raz pokazał buźkę na USG, jak to ujął lekarz, jakby spał na podusi):
dsc01486zav.jpg

:-)
rzeczywiście jakby lulał , ja tam wszystko widzę

reklama
Trzecią noc nie śpię... Lewa nerka dogorywa... aż mnie połowa pleców boli. Dodatkowo Dzidziuch się przekręcił i mi co jakiś czas w okolice tej nerki kopniaka sprzedaje. Matko, dawno mnie tak nic nie bolało. Wnioskuję, że jutrzejsze wyniki z moczu będą marne... Ledwo po domu chodzę. I mam wrażenie dziwne, że wysikuję znacznie mniej, niż piję. Wczoraj zmusiłam się do wypicia 3l wody mineralnej i byłam na siusiu może z 5 razy... I to nie był bynajmniej obfity sik... Martwi mnie to...

biedaku... trzymaj się dzielnie...

ja mam od dłuższego czasu ten problem...

Cyniczna trzymaj się dzielnie... jutro bedziesz wiedziałą na czym stoisz...

Dziś miałam wizytę, położna bada tętno płodu i mówi, że wskazuje ono na chłopca:szok:... ja nie chce:no:;-)
no i odnośnie tego mam pytanko do mam, które wiedzą na 100% ,że nosza pod serduszkiem dziewczynkę... jakie tetno mają Wasze małe? moja między 140-150... a położna mówi, że dziewczynki mają zazwyczaj niższe, że u chłopców jest tendencja do wyższego tętna...

z tym tętnem to i prawda.... aczkolwiek głupotą jest odnoszenie tego tak ściśle do płci... moja mała ma zazwyczaj 145...

Witam Mamuski!!!

pokazuję moją Biankę usg z wczoraj!!!!

UROCZA:-D:-D:-D Piękna dziewuszka:happy:

mi się zdaża

Dziś miałam wizytę, położna bada tętno płodu i mówi, że wskazuje ono na chłopca:szok:... ja nie chce:no:;-)
no i odnośnie tego mam pytanko do mam, które wiedzą na 100% ,że nosza pod serduszkiem dziewczynkę... jakie tetno mają Wasze małe? moja między 140-150... a położna mówi, że dziewczynki mają zazwyczaj niższe, że u chłopców jest tendencja do wyższego tętna...

u mnie wczoraj 3 lekarz potwierdził dziewczynkę a tętno było 158. moja małą jeszcze ani razu nie miała mniej niż 146.

Niestety nie dostałam wczoraj zdjęcia.:-( Papier w usg się skończył, a mała tak dobrze leżała, że ślicznie buzię było widać. Ma pulchniutkie policzki, no i bułeczkę nawet wystawiła ;-) A waży 2180 g - 33,5 tc. Termin porodu dalej zbliżony do ustalonego wg miesiączki i wcześniejszych usg tj 3-4 październik. No, a pozatym Pani doktor powiedziała że mam przyjść jeszcze raz to zrobi mi zdjęcie małej już bez płacenia :-)

reklama
mi się zdaża

u mnie wczoraj 3 lekarz potwierdził dziewczynkę a tętno było 158. moja małą jeszcze ani razu nie miała mniej niż 146.

Niestety nie dostałam wczoraj zdjęcia.:-( Papier w usg się skończył, a mała tak dobrze leżała, że ślicznie buzię było widać. Ma pulchniutkie policzki, no i bułeczkę nawet wystawiła ;-) A waży 2180 g - 33,5 tc. Termin porodu dalej zbliżony do ustalonego wg miesiączki i wcześniejszych usg tj 3-4 październik. No, a pozatym Pani doktor powiedziała że mam przyjść jeszcze raz to zrobi mi zdjęcie małej już bez płacenia :-)

no to super wieści, idź do Pani doktor jeszcze raz po fotkę :-)
Gratuluję DZIEWCZYNKI! a jakie imię wybrałaś??

Do góry