reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
tak wychodzi że nie może wystawiać daje mi zwolnienia tylko pieczątka jest od innego lekarza a teraz jest problem i ten inny lekarz wyjechał na urlop więc bede miała zwolnienie dopiero 1września a to jest zapoxno i musze załatwić chociaż na tydzien te zwolnienie
Ja sama tego dokładnie nie rozumiem

tak raczej na 90% na kamińskiego

byłam teraz u internisty po zwolnieni też mi powiedziała że ten lekarz coś nie tak i że mogę sama mieć z Zusem problemy przez to ,zobaczyła że nie miałam wogóle ciśnienia mierzonego dla niej to dziwne /ale dała mi te zwolnienie na tydzień wszystko sprawdzała

a ja wróciłam z usg.

mamy już 2280 g, a zdjęcia twarzy dalej nie mam bo mała jest bezwstydna i cipcie pokazała odrazu, a buzię rączką zasłoniła. Pani doktor próbowała bardzo bo i na prawym i na lewym boku robiła mi usg, nawet kazała się przespacerować. Mała jednak uparta i twarzy nie pokazała, za to cipcie w pełnej okazałości :-D

Załączniki

• cc.JPG
    cc.JPG
    17 KB · Wyświetleń: 81
"Bułeczka" śliczna :-D
Nam też udało się Małą w takiej pozie podobnej uchwycić i Gin. fotkę nam strzelił :tak:

Rafka nie ma czym się przejmować, zwłaszcza jak lekarz mówi że wszystko ok.

Zresztą pamiętaj że niektóre dzieci rodzą się ponad 4 kg, a niektóre niecałe 3 kg i są zdrowe. A moja jest 3 tyg starsza od twojej więc i cięższa. Twoje maleństwo przez te 3 tyg napewno przybierze na wadze. No i trzeba wziąć pod uwagę fakt że waga podana na usg jest wagą orientacyjną.

Ja właśnie wróciłam do domku po wizycie. Malutka ma 1850 g:-):-):-). Wszystko ok. Główką w dół obrócona. Szyjka mi się nie skróciła więcej. Potwierdził, że na 100% dziewczynka:-):-):-):-):-):-):-):-). Pokazywał wszystko dokładnie, mówił, że np.to są wargi sromowe. A mój M teraz jest w szoku, że takie duże te wargi:-D:-D:-D a ja mu tłumaczę, że lekarz przecież przybliżenie zrobił:-D:-D:-D:-D. W pewnym momencie też było zabawnie, bo akurat jak włączył to usg i zrobił przybliżenie na buźkę to za oknem zaczęło płakać małe dziecko a to takie fajne wrażenie było jakby to nasza dzidzia płakała:-D:-D:-D:-D.

Arlenko,to rzeczywiście dziwny ten Twój lekarz:tak::tak::tak:
Pszczółko,fajnie,że Wam sie Mała tak ładnie na badaniu odsłoniła,ja muszę wierzyć na słowo lekarzowi,że dziewczynka,bo tylko on widział Jej bułeczkę,ja za grosz :-D:-D:-D:-D:-D
Smerfi,dobrze,ze wszystko z dzidzią dobrze
Rafko,nie przjmuj sie wagą Dzidzi,wszystko jest o.k.

Znalazłam na grudniówkach taki wątek,mam nadzieję,że dziewczyny się nie obrażą,jak go podam,to waga dzidziusiów w kolejnych tygodniach ciąży,oczywiście orientacyjna,ale może któraś chciałaby z nas sprawdzić,lub rozwiać wątpliwości.Oto on:

https://www.babyboom.pl/forum/grudzien-2009-f294/tabela-z-wymiarami-dzidzi-27085/

reklama
pszczółka maja dobrze że na 100% widzieliście bułeczke , chociaż macie pewność że to dziewczynka:tak:

arlena to dziwne że lekarz ciśnienia nie mierzy ,z tym zwolnieniem tez jakaś podejrzana sprawa.:szok:

Do góry