reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Kciuku za wizytę S. :)

Zuzzi , lekarz powiedział,ze na to sie nie wypisuje, bo bym musiała być obłożnie chora aby dostać. Co nie jest prawdą, bo każdy ma prawo 14 dni opiekuńczego na osobę z rodziny. Ustaliłam z Mż,że ok na razie jeszcze daję radę, więc darujemy sobie tą opiekę, ale za tydzień jak jeszcze nie urodzę a będę ledwie chodzić jak teraz to pójdzie do rodzinnego lekarza.

Mój też mnie teraz już zawozi. Boję się jeździć już sama, bo u mnie taka trasa do miasta ,że wiara się na 3 pcha mimo,że warunków na to nie ma za grosz. Np dziś jak wracaliśmy to facet jadący w przeciwnym kierunku zaczął wyprzedzać, później drugi przed nim chyba go nie widząc i ten za nim złapał pobocze, ale się utrzymał i zdążył schować tuż przed nami. Mż musiał hamować i tylko zdążył mu FACK YOU pokazać z nerwów :-/

reklama
Sysiq kciuki sa :)
A wiec ja juz po. Po badaniu palcami lekarz stwierdzil ze sie szyjka juz szykuje do porodu. Niby jest odgieta dalej ale juz jest krotsza bo ma 1, 5cm :D jutro mam jechac na ktg i badanie przeplywow przez te drgawki. Lekarz mowi ze nie widzi nic niepokojacego ale ze lepiej to wszystko sprawdzic i jutro mi powie co dalej. Tzn co bedzie jesli minie termin a ja dalej bede w dwupaku. No i jestem w szoku bo moje niby male dziecie wazy 3300 g :o w 2 tyg 700g przybrala :o
Dziolchy to ja prosze tak ladnie zebyscie trxymaly kciuki zeby na tych badaniach nic nie wyszlo a jesli wyjdziecto zeby mnie nie trzymali na zadnej popieprzonej obserwacji tylko zeby rozwiazali ciaze plis plis plis :D

W ogole to milo mi sie zrobilo ze spytal co bym wolala cc czy sn :o nie sadzilam ze liczy sie ze zdaniem pacjentki w tej kwestii :D a no i fajnie ze nie wrozy koedy urodze bo to tez mozna sie pozniej rozczarowac

Magdus super! :-)

Ja tez juz po wizycie. Mala ma 3200 g :D takze rowniez nie mala kruszynka. Rozwarcie dalej na 1.5 cm wiec stoimy w miejscu. A tak to wszystko dobrze. To byla ostatnia wizyta. Teraz czekamy do daty porodu jesli nie mamy skierowanie do szpitala :-)

Magdus czyli po wizycie nie jest zle :) trzymam kciuki za jutro &&

Lucalew no mam nadzieje ze cie przyjmą bez żadnych problemow ! ;) &&

Sysiq tez widzę dobre wieści :) ja wczoraj jak usłyszałam o tym rozwarcie to mnie lekko moze nie strach ale nerw obleciał ze o matko cos tam sie juz dzieje.. Choć wiadomo ze z tym to mozna choooodzic i choooodzic.. Kruszynka z fajna waga nie to co moj olbrzymek :)

Myślę że nie ma co nakręcac się z tymi wagami mi co rusz albo wychodzi ze przybrał prawie 1kg w 1,5 tyg wiec wiesz Madziu te 700 g to pikuś. Żartuje prawda jest taka że dopiero jak się urodzi dziecko to się okaże ile waży a tak to takie orientacyjne jest. 2 tyg temu waga 3200-3300 a tydzien temu 3170 g i wyszło że taka miał ponoć miesiąc temu :-)

Noi wlasnie przyszły mi wyniki tych testów co mi robili na wizycie.. Teraz zauwazylam a wyniki i wiadomość od Health departament przyszła o 10 wieczór..
Noi na te bakterie co pobierali patyczkiem z nosa jest negatywny, a na gbs pozytywny..
I w wiadomości piszą tylko ze potwierdzają ze wynik jest pozytywny co oznacza konieczność podania antybiotyku przy porodzie.. I ze jak mam jakiekolwiek pytania to żebym pisała itd..
No wiec jednak ale nie ma przecież czy martwić no nie ?? Eh

reklama
Bunia nie ma :) . Jak będziesz rodziła to nie czekaj na ostatnią chwilę tylko jedź szybciej,żeby ci podali antybiotyk :). Najlepiej zadzwoń do szpitala gdzie chcesz rodzić i zapytaj ile czasu przed mniej więcej byś musiała otrzymać zastrzyk. Tu chodzi o to aby mały się nie zaraził. W Polsce jeśli nie zdążysz odebrać wyników do porodu to profilaktycznie dają zastrzyk.

Do góry