reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Jestem juz po wizycie ;);););););););)
Wiec tak,z Mlodym wszystko ok,ulozony glowkowo,lezal sobie,kopal podczas badania,potem lezal a glowke mial podparta raczka a obok byla stopa;)nie wiem jak On lezal;)moze tak mu wygodnie;);););)wszystkie narządy ok,serduszko ladnie bije,przeplywy ok,no i wazy 1373g,podobno w normie...termin z OM na 16 stycznia a z Usg na 14,wiec nie ma różnicy w zasadzie;)zaczelam sie tylko zastanawiac bo z pomiaru wyszlo ze glowka jest o tydzień starsza...normalne???
Lozysko w 1 st dojrzalosci,wody plodowe bez zarzutu ;);););)

reklama
ja tez dzis na wizycie byłam....nie wpisuje sie w te tabelki bo ja nie umawiam sie z jakimś wypredzeniem do gina tylko ide tak mniej wiecej co miesiąc i jak potrzebuję

więc byłam eby zrobił mi usg szyjki i sprawdził o ile sie skróciła...skróciła się o 0,5 cm miała 3,5 teraz ma takie 2,9- 3,0 norma to takie 2,4 podobno więc owszem nakazał zwiększone leżakowanie ale nie kazał gnić w łózku ;-) z czego jestem mega zadowolona bo w końcu moge ze spokojnym sumieniem pójść na spacer z córą....taki koło domku nie daleki.
Mam pić magnez, nie macać sie po brzuchu, nie głasiać i doraźnie brać nospe. Za miesiąc usg malucha....i powtórka badań z toxo o teraz tak dla swiętego spokoju, no i mocz...krwi nie kazał bo sie u mnie nic w niej nie zmienia.
i chyba tyle...

Katharine u mnie też główka jest wyczuwalna w badaniu na samolocie... to nie jest dobrze bo to oznacza ze mmożna w każdej chwili urodzić...

Anisen wspaniałe wieści!! jeszcze troszkę musicie wytrzymać :tak:

Gratuluję wizyt kochane!! cieszę się ze z maluszkami wszytko dobrze i że te szyjki co u niektórych z was nie płatają takich figli!

A gin powiedziała żebym spróbowała z tymi połówkami fenoterolu co 3 godziny a na noc całą - bo wieczorem skurcze są najgorsze. Jak mimo to skurcze będą mam jechać do szpitala, zresztą już ustaliłam z mężem że być może po tych wolnych dniach się położę - o ile skurcze nie ucichną całkowicie... bo nie dość że Adrian dostanie sterydy na płucka w razie porodu to jeszcze uspokoją mi tą macice, bo to nieuchronnie prowadzi do porodu niestety a szyjka już jest rozwarta... :no:

A i jutro będe cały dzień u teściów - za ścianą w sumie... :-p To będą 3 pary rąk do zajmowania się małym a ja sobie poleżę i poplotkuję z siostrą męża bo przyjeżdżają razem z ciotka i wójkiem . Cieszę się bardzo bo nieco odetchnę - zwłaszcza psychicznie od 4 ścian i samotności! Siostra jest w 10 tygodniu ciąży więc będzie o czym plotkować :-) Po 2 latach starań im się udało z czego bardzo się cieszę!

reklama
Ikasia super :))
diablica szyjka będzie sie skracać , ale wygląda bardzo fajnie .
Fajnie że nie musisz leżeć :-)

Fifka w sumie ma racje. Mi ciśnienie po feno poszlo w dół a tętno szalej okrutnie . Ale daję radę. Teraz 3 dni chłop w domu :)) Oczywiście nigdzie sie nie wybieramy.

ps - mąz dziś pierwszy raz robi zakupy bez listy, sam ;) Ciekawe co kupi;-)

matko ten tablet mnie do szału doprowadzi !

Ostatnia edycja:
Do góry