reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

reklama
Dziewczyny Lenka ma ciemieniuchę na główce,jakąś wysypkę na brzuszku od wczoraj i dziś dostała katar :no: Wygląda na alergię, ale na co? Karmię cycem,mm jest głównie do kaszek,kleików itd i daje jej od jakiegoś 1,5 miesiąca. Więc chyba wcześniej wyszłaby alergia na mleko. Przychodzi mi do głowy jeszcze banan i kaszka truskawkowa,którą kupiłam jakiś tydzień temu ;/ A może gluten? :baffled:

Oli też idą 4 ale ida i idą i wyjść nie mogą. Pewnie będą za miesiąc

Asia ciemieniucha nie ma nic wspólnego z alergią. To wzmożona praca gruczołów łojowych
Katar może być z pogody ;-)
a wysypka owszem (choć najczęściej alergia objawia sie najpierw na twarzy) odstaw te rzeczy które podejrzewasz na tydzień, dwa i się przekonasz

Ja się chyba pochlastam :/. Katar przeszedł i już nie męczy Tymka, ale teraz mamy chrypkę. W piątek jak odbierałam go od babci po pracy już słyszałam, że ma jakiś inny głos jak się darł (on sobie tak z babcia krzyczy i śpiewa całymi dniami :p). No i dzisiaj dalej jest taki... hmmm... jakby mu na struny głosowe coś siadło. Jak po niezłej imprezce :p. Nie kaszle przy tym jakoś specjalnie. Nic więcej niż do tej pory, a nawet mniej w porównaniu z czasem kiedy miał katar. Jak nie przejdzie do poniedziałku to znowu lecimy do lekarza...:/ Asia8783, tak jak pisze kakakarolina - ciemieniucha nie ma nic wspólnego z alergią. Tak po prostu niektóre niemowlaki mają, kiedy ich gruczoły łojowe są nadproduktywne ;) Mój Tymek ma tendencje do ciemieniuchy i jedynym sposobem zapobiegania jest po prostu porządne mycie głowy. Już dłuuugo nie mamy nawrotu. Katar może być po prostu objawem przeziębienia. Zobacz - tyle dzieciaczków teraz poprzeziębianych. Tylko ta wysypka... Mnie też się wydaje, że przy uczuleniu na jakiś pokarm wyszłaby najpierw na buzi. Jak nie zejdzie do poniedziałku do wybierz się do lekarza.

dzag jak Manita dostała chrypki w święta to skończyło się na jakiejś francy, ale mam nadzieję, że u Was to nadwyrężenie strun głosowych jednak :tak:

asia Mania jest "wysypana" czerwonymi plamami na brzusiu "od zawsze".
Walczymy z dziadostwem kremami A-Dermy, raz jest lepiej, raz gorzej, niekiedy całkiem zejdzie i znów wraca. Wg naszej lekarki to kontaktowe, albo woda, znaczy chlor. Na alergię mleczną nie wygląda, buzia czyściutka.
Zresztą...Ona po mnie atopowiec, więc byle co ją od razu rusza. Bez paniki. Kup dobry krem, najlepiej z emolientami i obserwuj.
My idziemy w przyszłym tygodniu do alergologa, ale pewnie nic konkretnego się nie dowiemy...

O jezusie zarazy wszedzie i konca nie widac:mad:
Dzag u nas na odwrot, zaczelo sie od zawalonego gardla i meeeega chrypy. Chrypa znikla, troszke kaszle za to zaczal sie koszmarny katar:mad:

reklama
u mnie już ponad tydzień temu zaczęły się katary, potem mokre kaszle ale już dziewczynki prawie zdrowe, nawet wybieramy się dziś na spacer do doliny między górami :) pooddychamy sobie leśnym zimowym powietrzem (u nas -7 i piękne słońce, i sporo śniegu, pięknie biało, pełna zima)

Do góry