reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Dzag u nas na wszelkie odparzenia najlepiej dziala sudokrem. Schodza po jednym dniu, max po dwoch. Tez teraz mial dupke czerwona jak mial trzy dni biegunke. Ale juz jest ok.

A u nas srednio. Katar jest zielony, rano obudzil sie z zaropialym okiem no i kaszle. Na szczescie ten kaszel ani nie krtaniowy ani nie jakis oskrzelowy czy plucny. Zaraz go oslucham jak sie naje. Dzisiaj jeszcze podzialamy objawowo i zobacze do juta jak bedzie wygladal, ale boje sie czy nie skonczy sie to antybiotykiem :-(

Edit: osluchowo jest czysty, gardlo ma ladne, czyli wszystko siedzi w nosie i moze zatokach. No nic,, bede mu czesto nos czyscila, oko przemywala i dawala to co do tej pory. A moze to od zebow tak jak u karolinki???? Eh biedaczek moj.

Ostatnia edycja:
reklama
Marcia u nas od zębów było na początku jak była czysta i gardło ładne. Po kolejnym tygodniu gardło przestało być ładne :-p i jednak antybiotyk jest. Zdrówka dla Tymka

Dzag niech teściowa myje tyłek pod kranem szarym mydłem potem jakikolwiek krem na odparzenia (ja polecam bepanhen). Do wieczora powinno być po krzyku.

U nas też odparzenie ale małe, skończył się właśnie bepanthen i dałam sudocrem. Dziś mam bepanthen i teraz jego używam, my stosujemy codziennie wieczorem bepanthen, akurat jak się skończył i 3 dni niczym nie smarowaliśmy pojawiło się odparzenie.

Zdrówka dla dzieciaczków!

edit: co do naszej dyskusji o kosmetykach, skończył nam się oilatum baby i wczoraj wykąpaliśmy ją z dodatkiem oliwki penaten baby i momentalnie ma wysypkę na ciele.

dzag, co do własnej mikstury, pytałam w 3 aptekach i mówili, że jeszcze nie realizowali nigdy takiej receptury:-(, a to były jedyne apteki które znam co robią własne leki bo wiadomo teraz w większości aptek leków się już dawno nie robi.

Ostatnia edycja:
Asia, kup naturalny olejek, te penateny i inne to tez perfumowane i to uczula...
Ja sudokrem 2 razy użyłam, na codzień niczym nie sparujemy pupy.
A sąsiad doczepił się do odkurzacza, który włączyłam ze 3 razy o 4 w nocy żeby katar odciągnąć. Powiedziałam mu, że jak dziecko się męczy to w dupie mam jego sen. (On kiedyś tak powiedział jak inny sąsiad zwrócił mu uwagę, że ma srrasznie głośny wydech w aucie. To ten sąsiad co kotów nie lubi....)

No ale migdałowy też nie podszedł tom am prawo sądzić, że egzotyczny kokos też nie. Kurde boję się ryzykować bo nie mam żeby znów 50, 60 dych dać żeby stało, potem i tak kupić to co wcześniej.:no: Kurcze ten oliatum jednak dla niej najlepszy ale jak tylko będę mieć 50 dych extra to jej sróbuje kokosa.

asia, to słabo. No ale jeśli nic innego nie pasuje, to może faktycznie bez sensu zbierać. Ale kokos Ci się nie zmarnuje, zawsze możesz na nim ugotować :)

my Zośkę kapiemy w niwea sensitiw z oliwką, a przy zmianie pieluszki cienka warstwę tormentiolu, ta maść jest super, tzn. nie wiem czy to maść czy krem, bo to jest jak fluid, w kazdym razie polecam, jak nasz Filip był niemowlęciem to bardzo miał tyłek odparzony do 3 miesiąca życia, wszystkiego stosowaliśmy, dopiero jakaś wpadła na pomysł, żeby neomecynkę połączyć z tormentiolem, bo sama neomecyna pomoże, ale jest jej za mało do pełnego wyleczenia, a tak rozrabia się tego sporo, po tym dopiero wyleczyłam mu pupę, a miał dosłownie ranę, z groźbą zakażenia, teraz nie eksperymentuje, w domu zawsze mam tormentiol

życzę zdróka Tymkom, Maksiowi, Kacperkowi i wszystkim przeziębionym
u mnie średni pokasłuje, ma zapchany nos, po sobocie latał jak poparzony z kolegami, a to dom , a to podwórko, a to kolega, nie podopinany, bez swetra, efekty są, ech...

Cześć dziewczyny,
zdrowia dla dzieciaków chorujących. Współczuję mamom dzieci z problemami skórnymi... pierwszy i ostatni raz posmarowałam młodego kremem na mróz i wiatr Babydream, nigdy więcej. Wcześniej nie miał wysublimowanych kosmetyków - zwykłą Ziajkę i było ok. Dzisiaj zakupiłam profilaktycznie krem Oilatum na niskie temperatury i wiatr. Wczoraj młody miał ognisto czerwone policzka po spacerze z kremem Babydreama na buźce, dzisiaj zdecydowanie lepiej.
Korzystając z wolnego poniedziałku umówiłam się na wizytę do naszego padiatry, młody waży 8400 i ma 78cm także przystopował z wagą, ufff...
Pani doktor skierowała nas na spotkanie z rehabilitantką bo młody często zaciska pięści jak próbuje raczkować, nie ma co się denerwować ale sprawdzić warto.
poza tym wszystko ok. mamy wprowadzać jogurt, zapytam w innym wątku ;-)

reklama
U nas chyba dalszy ciąg zębów. Titek marudny dzisiaj. Nauczył się "mama" i gada cały czas. No i gorączka. Zrobiłam zimny okładci eferalgan w dupke. Lidlowy termometr pokazał 38,7... Po 30 min było już 37,8.

Do góry