reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Iryska , Galaxia gratuluje i ciesze się razem z Wami!

ciekawe czy mi lekarz tez kaze co 2 tyg chodzic w 3 trymestrze! teraz chodze co 3 i to juz jest nadwyrężenie dla budżetu domowego
;-)no ale jak trzeba bedzie to jakos damy rade!
Ja za tydzien wizyta i też już o zwolnienie z pracy poprosze
...

reklama
galaxia - super że same dobre wiadomości :) nadal jest chłopczyk? :-p ........ mam nadzieje że mój lekarz nie bedzie mi kazał tak szybko chodzic co 2 tygodnie bo zbankrutuje :sorry2:

Nic nie mozna było zobaczyc, był tak zwinięty w kulkę, że nóżki miał na głowie. Gdyby nir to że na połówkowym jego sprzęt zwisał to do tej pory bym nie wiedziała bo wtedy był odwrócony plecami:-)

ja 10 mam wizyte, potem ostatnie genetyczne a potem już co 2 tyg bo to będzie ok 32tc

ja tam jestem niecierpliwa więc nawet sie cieszę :-)Wolę być zbadana dla swojego spokoju(a denerwuje sie byle czym), może nawet nie być USG tylko serducha posłucham :-)

Dziewczyny cieszę się razem Wami :)
Ja wizytę miałam 03 maja ginka potwierdziła że będzie chłopak i wszystko jest ok, ładnie rośnie wsio na swoim miejscu, A następna 28maja ale już bez usg tylko serduszko i moje wyniki. Hemoglobina za niska bo 11,4 jak nie wzrośnie to dostanę w tabletkach a witamin nie biorę może dlatego, w tamtej ciąży do końca miałam ponad 12. A Wy jaką macie hemoglobinę?

Lori już grzecznie się melduję :-) Wczoraj u lekarza się przeciągło dopiero po 19 wyszliśmy , potem jeździliśmy po aptekach zanim wróciłam do domu zrobiłam kolację to byliśmy z mężem tak padnięci nawet nie miałam czasu wejść na kompa ale po kolei

Przede wszystkim to cieszę się i gratuluję udanych wizyt !!:-) I dobrych wyników badań :-)

A co u nas no więc Jaśmina rośnie jak na drożdżach zapamiętałam, że ma 28 cm długości i kurcze waga na pewno ponad 500 chyba 560 ale z tego wrażenia mi wyleciało :zawstydzona/y: W każdym bądź razie wszystko w porządku była bardzo grzeczna jak Pan doktor badał i był zdziwiony że na połówkowym nie chciała współpracować bo wczoraj pokazywała wszystko co chciał zobaczyć bez problemu nawet bardzo śliczne zdjęcie wyszło nic nie zamazane wodami :-D Gin. zażartował że śliczny chłopiec a my z mężem zrobiliśmy wielkie oczy, że jednak chłopczyk ?? To zaczął się śmiać, że sprawdza czy już nie śpimy :-D Ale nic nie urosło nadal zostaje dziewczynka zaglądaliśmy jej między nóżki i dokładnie wszystko było widać, że dziewczynka :-D Glukoza wyszła w porządku jedynie okazało się, że nadal spada mi żelazo co bardzo zaniepokoiło lekarza do tej pory jadłam Tardyferon ale z wyników wyszło, że niestety mój organizm go nie przyswaja :-( Dostałam żelazo w postaci płynu Ferrum Lek i mam jeść z witaminą C która podobno pomaga w jego przyswajaniu jeśli to nie pomoże ( przed następną wizytą mam zrobić badanie na krew i żelazo) będę miała przepisane żelazo w formie zastrzyków :hmm: Jak to lekarz stwierdził nerki się uspokoiły ale teraz trzeba opanować spadek żelaza i grożącą mi anemie stwierdził że stanie na głowie żeby mi to żelazo poszło w górę bo nie ma żartów w przeciwnym wypadku po porodzie tym wysiłku i utracie krwi mogę być tak słaba że nie będę w stanie sama chodzić :oo2:

No i jeździłam wczoraj z mężem po całodobowych aptekach za tym żelazem udało mi się je dostać więc od dzisiaj odstawiam tardyferon a przechodzę na ten Ferrum Lek w płynie....

A tutaj jedno z dwóch wczorajszych zdjęć naszej pociechy :D Tak się poskładała, że nóżkę miała przy brodzie :D Aaa i jest już ustawiona główką w dół :-p
imag0238kv.jpg

Załączniki

• imag0238kv.jpg
    imag0238kv.jpg
    11,7 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
Kademi- no to super że wszystko ok i duża dziewczynka no!!! Kochana a jak poważny to spadek bo mnie też to żelazo niepokoi????

reklama
Galxia, Kademi gratuluję udanych wizyt.
Karolina ja mam hemoglobinę 13, przynajmniej tak miałam 2 tygodnie temu.
Ja podejrzę bąbla dopiero na koniec czerwca albo na początku lipca 30-32t. W poprzednich ciążach w ostatnich 6 tygodniach też pamiętam, że co 2 tygodnie chodziłam i o0czywiście kasa leci, ale cóż zrobić.

Do góry