reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Kademi- no mi powiedziała że jak na następnym badaniu będzie niżej daje tabletki. Natka pietruszki dużo i do wszystkiego, buraki, czerwone mięsko a szpinak ja jem świeży często jest w biedronce, robię jako sałatę do obiadu z pomidorkiem i jest znośny a ponoć ratuje żelazo bardzo.

reklama
Ja właśnie szpinaku nie jadłam, a sałatę to właśnie z oliwką ziołami i pomidorkiem do obiadu robię albo na chlebek do kanapek. Muszę z tym szpinakiem spróbować :-)

Kademi gratuluje udanej wizyty śliczne zdjęcie.Ja mam hemoglobinę 12,7(przy normach przyjętych 11,5 do 16,5) Żelazo to wątróbka zawsze mówili że w ciąży nie można ale niby raz na kilka tygodni spoko(Bosacka mówiła:-)) ma hoho razy więcej żelaza niż szpinak.Ja szpinak uwielbiam i jem tonami to makaronu,kaszy surowe liście jako sałatkę.Brokuły i niby rodzynki?

GRATULUJE WSZYSTKIM DOBRYCH WIEŚCI...

no ja tez mam problem z hemoglobiną mam 11,2 przy normach od 12,6 biore żelazo może sie poprawi. z fifim tez miałam anemie, a z lilą hemoglobina spadła poniżej 9 mimo żelaza, ale nie miałam jakoś problemów po ciązy byłam tylko trochę blado-sina hehe

No i piękne wieści kobitki ,bardzo się ciesze ,że dzieci zdrowo nam rosną i się rozwijają :-)

a co to 3-e prenatalne i w którym tygodniu się je wykonuje ???
Ja mam USG za każdym razem , nic mi ginek nie mówił o 3 prenatalnym ...

Ja musze czekać do 12 i 13 do następnych obserwacji bo mam wizyty niestety dzień po dniu ;/ może uda mi się tą drugą o tydzień przyspieszyc ,ale wątpie ...

iryska

Czytałam właśnie o wątróbce ale znowu z drugiej strony piszą, że ma dużo witaminy A a jej przedawkowanie też podobnie nie jest za dobre dla dzidziusia i trochę się boje mówiąc szczerze.....

fillil

A to lekarz nie wprowadzał ci żelaza w innych postaciach żeby podnieść wyniki ??

Pewnie wersja mojego lekarza była najczarniejsza ze wszystkich jak się może to dla mnie skończyć, nie wiem w każdym bądź razie zapewnił mnie, że on zrobi tak żeby poszło w górę i że jak urodzę i wyjdę ze szpitala będę miała wyniki z normie bo już jego w tym głowa
:-)

love

Mój lekarz kieruje na 3 badania prenatalne każde z nich jest robione w poszczególnych trymestrach , pierwsze robił On w I trymestrze drugie miałam w II trymestrze z jakimś specjalistą co ma tam jakieś certyfikaty pokończone od tego typu badań a trzecie badanie ma być właśnie w III trymestrze ale nie wiem czy znowu z tym specjalistą czy już z moim gin. podejrzewam jednak że z tym specjalistą. Na szczęście nie musiałam nigdzie jeździć do innych przychodni wszystko było robione w gabinecie u mojego gin. na miejscu

USG też mam w sumie za każdym razem sprawdza główkę, kości,wagę, długość dzidziusia jak serduszko bije ale na prenatalnych bada Jaśminkę bardziej dokładnie i dość dłuugo tam zawsze siedzę.

user-offline.png

Ostatnia edycja:
KADEMI powiem ci że brałam żelazo najpierw w tabletkach potem w syropie ale jakoś tak spadło i dalej nie spadalo ani nie rosło, o zastrzykach nic nie mówił wtedy mi nikt, ale może sie coś zmienia to było ponad 3 lata temu :)

Mój zastanawiał się już nad zastrzykami ale stwierdził że spróbujemy postać płynną i dodatkowo mam brać witaminę C podobno pomaga wchłaniać organizmowi żelazo.

Kademi szpinak, żółtko jajka, buraczki do obiadu :) właśnie sorbifer ma już w składzie wit. C ale i tak popijam sokiem pomarańczowym, wodą z cytryną.

reklama
buraczki nic nie pomogą jeżeli jest w nich ocet ;) najlepsze jest wypicie świeżego soku z buraków , ochydne ale pomaga . teściowa dawała mojemu mężowi jak był mały bo miał hemoglobine na poziomie 7 a nie chciała transfuzji krwi.

Wczoraj byłam na badaniu 3D ;) wszystko ładnie pięknie, pierwsze co to wywalił klejnoty także płeć potwierdzona w 100% waży 524g i jest przepiękny :-)Wszystko ma na swoim miejscu nawet paluszki liczyliśmy ;) a oto Nasz Kochany Julian :) Zdjęcie0259.jpg

Załączniki

• Zdjęcie0259.jpg
    Zdjęcie0259.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 45
Do góry