reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za porady oczywiście ze wszystkich postaram się skorzystać :-) Chyba przywiozę od mamy sokowirówkę bo tam leży jakaś jeszcze moja nie używana i nakupię buraków, będę próbować wszystkiego i szpinaku i brokuły i więcej cytryny może pomoże, bo może być tak, że mój organizm wymaga opieki niczym hrabianka tylko to co naturalne a nie tam jakieś paście w tabletkach :dry:

Mali zdjęcie śliczne tak jakby buźkę akurat miał otwierać :-) I super że wszystko w porządku :-)

helo !
Ja tak na szybko, odnosnie anemii to żelazo z roślin jest słabo przyswajalne - walczyłam z tym na początku, trzeba by jeść tony szpinaku i buraków, podobno lepiej wcinać mięsko, a najlepiej podroby, tak jak pisała Ameba - żóltko jajka i ja osobiscie brałam jeszcze zamiast żelaza kwas foliowy 5 mg (na receptę) i w ten sposób wróciłam do normy w 3 miesiące.
tutaj jest fajny artykuł, co jeść i z czym łączyć, żeby wyjśc na prostą (może ktoś wklejał link - to przepraszam, nie cofałam się wstecz nawet jednej strony, więc nie wiem jakie rady były)
Żelazo nie lubi herbaty

u mnie walka z cukrem, jedzenie co 2h, latanie z glukometrem, chwilowe wzloty i upadki. Młody szaleje w brzuchu jak dziki, zwłaszcza w nocy:) a dzisiaj miałam badanie, które stwierdziło, że cukrzyca nie zaszkodziła mojemu dziedzicowi ani mojemu organizmowi - i jestem bardzo szczęśliwa :)

dziewczynka pozostaje dalej dziewczynka:-D
warzy 925gram i jest wszystko wporzadku;-)bardzo ruchliwa co bylo widac na usg ;-)nozki ma pod pepkiem tak jak myslalam dupka po prawej a po lewej stronie glowka;-)serduszko bije jak dzwon;-)
cisnienie ok wyniki tez ok..stan zapalny nie wyszedl w badaniach...wiec teraz wiem ze nie ma co czytac w necie i sie nakrecac...
bede miala w 35 tygodniu wymaz na paciorkowce bo grzybica nie jest grozna przy samym porodzie ale paciorkowce tak.lykac zelazo i magnez...waga 2 kg na plus od ostatniej wizyty wiec ksiazkowo tyje ;-)nastepna wizyta 19czerwca;-)
super ze u was tez ok;-)

katjoshka

Najważniejsze, że wszystko w porządku wyszło na badaniu :) Będziesz spokojniejsza :-)

A artykuł bardzo fajny :) Ładnie dziękuje :) Dobrze, że od początku ciąży kawy nie pijam jedynie zbożową a herbate to tylko jak w gościnę jadę :-p a tak to tylko wodę i soki ze względu na moje nerki :-)

Marzenka

Gratuluję udanej wizyty !! Na kolejną idziemy obie bo też mam 19 czerwca :-D

reklama
Do góry