reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, USG

_karolina

Nie wiem jak miałaś z wynikami czy masz tam normy ale u mnie np leci mi w dół Erytrocyty, Hemoglobina i Hematokryt i tak np. na początku ciąży miałam wszystko w normie przed zastosowaniem tardyferonu miałam Erytrocyty 3,6 ( norma: 3,7-5,1) Hemoglobina 11,5(norma 12,0-16,0) i Hematokryt 32( norma:37-47) A teraz jadłam przeszło miesiąc żelazo a wyniki nadal lecą w dół i wczoraj miałam Erytrocyty 3,5 Hemoglobina 11,0 i Hematokryt 32

reklama
Kademi- faktycznie te Twoje wyniki są zastanawiające, znajoma nie tolerowała żelaza w tabletkach lekarz kazał dietą próbować może próbuj też dodatkowo produktów bogatych w żelazo, ja nie wiem jakie ja mam wyniki bo wsio zostaje u Ginki do książeczki wpisują tylko hemoglobinę w marcu miałam 13. a teraz 11,4.

Gratuluje wizyt girls!
Jezeli chodzi o wyniki to odbiore dzis i zobacze jak u mnie to dam znac do porownania.

_Karolina
Też mi lekarz mówił że mam sałatę, szpinak wcinać. Sałatę, owoce, warzywa jadam, muszę z tym szpinakiem spróbować i poczytać co ma jeszcze dużo żelaza....
Hmm.... według tych norm co moje laboratorium podaje to też by ci spadało żelazo podobnie jak mi ja w pierwszym trymestrze Hemoglobinę miałam 13,1 dokładnie a twoja gin. nic ci nie mówiła na ten temat??

Gratuluję udanych wizyt:)))
Ja wyniki z glukozy mam jutro do odbioru, zobaczymy co mi wyjdzie:p
Mam pytanie, wybieracie się na 3 badania prenatalne? Bo ja je sobie odpuszczam

Madajka śliczne zdjęcie

Iryska gratulacje, to teraz tylko grzeszyć :-D

Galaxia gratulacje to już możesz odliczać dni do wolnego:happy:

Karolina ja miałam ostatnio 11,7 i już mi kazał łykać żelazo.

Kademi gratulacje, ja biorę sorbifer

Judyś mi nic nie mówił o trzecim prenatalnym, zresztą on wszystko sprawdza na każdej wizycie więc nie wiem czemu na dwóch bierze więcej kasy :)

judyś ja ze względu na problem z małą mam obowiązkowe usg w 31tc. nawet jeśli to za tydzień kontrolne będzie ok. oby!!!

Kademi - no żeby mit o było ostatni raz bo jak nie to bedziesz tyłek do lania wystawiać :-D
.... z żelazem to najważniejsze że są jeszcze jakieś opcje. Sprawdź które warzywa zawierają dużo żelaza i to tez może troche podniesie. Najważniejsze że z Jaśminką wszystko dobrze :tak:

Judyś
Mój lekarz wczoraj wspominał o 3 prenatalnym i ja się wybiorę ale to dlatego, że nie umiem sobie odmówić obejrzenia znowu Jaśminki i skasowania do domu kolejnego zdjęcia lub filmiku :-) Ale słyszałam, że dużo osób raczej z tego rezygnuje ja jestem za bardzo łakoma na foty Jaśminy do jej albumu z brzuszka :zawstydzona/y::laugh2:

ameba

A do tych tabletek serwujesz jakieś dania bogate w żelazo ??:) Bo tak czytam, że buraki no barszczyk lubię i robię, sałata też jem, rybka też robię przynajmniej raz w tygodniu.... czytałam też że czerwona porzeczka więc chyba zaopatrzę się w jakieś soki z porzeczki :-) Być może jest tak, że mój organizm woli naturalne niż w tabletach, dzisiaj witaminkę C i dawkę żelaza w płynie już zażyłam nawet dobre słodkie :rolleyes2:

Lori
Z lekkim poślizgiem ale grzecznie się zameldowałam;-) Też tak uważam najważniejsze, że Jaśminka zdrowa a z resztą będziemy wszystkimi sposobami walczyć :-)

Ostatnia edycja:
reklama
monia- pewnie, jakby do tej pory też coś lekarza niepokoiło to też byśmy robili. Ale i tak na każdym badaniu mam USG, lekarz sprawdza serduszko itd więc doszliśmy do wniosku, że już sobie to 3 darujemy...

Do góry