reklama

Wizyty u lekarza, USG

karolina
jutro mam się zgłosić na IP 37tc wszystko jest ok tylko że z usg wychodzi że dzidziuś troszke za mały 2300-2500 nie chcę żeby urodzić za wcześnie i żeby nie musiał leżeć w inkubat.mój lekarz ma jutro dyżur przyjmie mnie i będzie konsultował się z innymi wywołujemy czy czekamy.
wolę urodzić w tych 3 dniach do piątku ale muszą mnie zapewnić że jest donoszony i o inkub.nie ma mowy.
to mój szpital
http://www.szpital.ujastek.pl/

Ostatnia edycja:
reklama
bonusowa

Tak jak lekarz powiedział, gdyby coś było nie tak na pewno wylądowałabyś na patologii więc nic się nie martw wszystko będzie w porządku

Anet

Też właśnie nie rozumiem czemu mają wywoływać skoro dzidzia za mała nie lepiej jak jeszcze posiedzi ??

często jest tak że dziecko nie przybiera w brzuchu z jakiś powodów np za szybko starzejące łożysko, złe przepływy etc Czasami jest lepiej podtuczyc dziecko jak jest juz po drugiej stronie. Chyba własnie o to chodzi że lekarz ma wszystko posprawdzać bo może nic się nie dzieje i tylko dzidzia bedzie drobniutka.

jankesowa
tak dobrze pamiętasz.zgadza się dmuchamy na zimne.poprzednio też było wszystko ok.miałam skurcze w nocy tak samo jest teraz mija wszystko po godz do 2 max.tylko ze poprzednim razem jak zgłosiłam się do lekarza to zlekceważył mnie i mówi do domu bo tu wszystko jest ok a za 7 dni było po wszystkim.teraz się boję strasznie wolę urodzić już w 37tc.

Trzymam kciuki aby było dobrze.
Reszcie gratuluję udanych wizyt:tak:
Ja jeszcze piątego co by zwarzyć małą mam wizytę a dziewiątego do szpitala. Więc dziesiątego będzie pewnie po. Co do wagi mała ósmego ważyła koło 2200.

Anet będzie dobrze, trzymam kciuki.
Ja czekam teraz do 6 albo 7 września i tez bedę mieć wywoływany poród tylko że nie farmakologicznie tylko przez położną w domu poprzez masaż szyjki. Mój mały w 34 tyg. ważył już 2600 i jest starszy o tydzień albo dwa niż wychodzi z OM, nie chcemy doprowadzić bym rodziła dużego dziecka. jeszcze tylko wizyta w przyszłym tygodniu i wsio mogę rodzić o ile nagle coś się nie zmieni na usg. :-)

Ostatnia edycja:
reklama
anet będzie dobrze, trzymam kciuki.
Ja czekam teraz do 6 albo 7 września i tez bedę mieć wywoływany poród tylko że nie farmakologicznie tylko przez położną w domu poprzez masaż szyjki. Mój mały w 34 tyg. Ważył już 2600 i jest starszy o tydzień albo dwa niż wychodzi z om, nie chcemy doprowadzić bym rodziła dużego dziecka. Jeszcze tylko wizyta w przyszłym tygodniu i wsio mogę rodzić o ile nagle coś się nie zmieni na usg. :-)

to poród w domciu?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry