reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

No to mnie zdolowalyscie:-(Kakarolina ty juz mnie nie strasz tym gigantem bo jak ja urodze?Luizka wazyla 3300 jak sie urodzila.wlasnie sprawdzilam w karcie i 2500 wazyla w 34 tyg . Gin mowila ze wg usg ciaza 34tydz.Powiedziala ze drugie dziecko jest zwykle wieksze i zeby sie nie przejmowac..
Kakarolina cukry w badaniach ok ,nawet zanizona hemoglobina.
Czesto diety od diabetologa zawodza i potrzeba insuliny. i tak trzeba wszystko testowac na swoim organizmie.Mniej wiecej wiem po czym mi cukry skacza wiec chyba w domu bede na razie sama sie kula

reklama
doti, ale my to piszemy z troski, przecież każda z nas wolałaby nie mieć diety albo mieć wszytko inne super, ale lepiej sprawdzić. Skoro mój gin już przy wyniku granicznych zaleca dietę, a Twoja przy takich cukrach nic, to coś jest nie tak, zawsze lepiej się konsultować ze specjalistą.

taaa ze specjalistą nie byłaś Asia w poradni diabetologicznej chyba ;-) preszkolenie z ww węgolowodanowych polega na odczytaniu ulotki i trwa 5 minut a wizyty u lekarza 3 minuty za to w poczekalni jakieś 40 osób i 4 godziny stania.

Doti
dlaczego Ty poddałaś ten Twój suwaczek nie wiem nawet w którym jestem tygodniu??:cool:

Mi to sie zdaje ze dzieci tyle ważą :-p tylko my tu w wiekszosci wszystkie jakies mini dzieciatka mamy.
Jak cukier wyszedł dobry to po co do diabetologa...

asia, lekarze sie roznia tym ze niektorzy panikuja a niektorzy wychodza z zalozenia ze lepiej tylko powiedziec zeby nie pożerać 30 snickersów dziennie, i nie stresowac pacjentki niepotrzebnie. a na pewno lekarz doti nie ma tego gdzieś głęboko, i gdyby cos moglo byc nie tak to by zlecił powtórke z badania.

No to mnie zdolowalyscie:-(Kakarolina ty juz mnie nie strasz tym gigantem bo jak ja urodze?Luizka wazyla 3300 jak sie urodzila.wlasnie sprawdzilam w karcie i 2500 wazyla w 34 tyg . Gin mowila ze wg usg ciaza 34tydz.Powiedziala ze drugie dziecko jest zwykle wieksze i zeby sie nie przejmowac..
Kakarolina cukry w badaniach ok ,nawet zanizona hemoglobina.
Czesto diety od diabetologa zawodza i potrzeba insuliny. i tak trzeba wszystko testowac na swoim organizmie.Mniej wiecej wiem po czym mi cukry skacza wiec chyba w domu bede na razie sama sie kula

Kochana ja po prostu sie martwie...wage swoich dzieci podałam ci..po wyliczeniu według usg..a za kazdym razem zachodziłam w ciąże zaraz po okresie ...czyli to był..jakis 34 tydzien u mnie.....dla dobra twojego dzidziusia poproś o konsultacje diabetologiczna......i to w cale nie prawda że kazde dziecko niby więcej ma wazyc..moze dł..wieksza..ale waga nie koniecznie.........np..mam jeszcze wyniki..z 36 tygodnia.....tzn..pewnie 38 tydzien...waga dziecka 3380.........ja bym wolała..iśc nawe na własna reke do diabetologa bez skierowania...niech fachowiec to oceni..moja ginekolog.....tylko pierwszy wynik zły zobaczyła i odrazu natychmias miałam zgłosić sie do diabetologa .......nie chce cie dołowac..ale dziecko..może wazyc przy nie leczonej cukrzycy ...ponad 4 kg...u mnie w rodzinie ciotka urodziła przy nieleczonej cukrzycy córke ponad 5 kg.......a teraz przy wadze ponad 4 kg..robia zazwyczaj cesarki... bo cięzko jest urodzic takiego..grubego duzego bobasa.......mi rano wychodzi wynik..do 110...i to juz jest źle..i bedę brała zastrzyki z insuliny na zbicie go..bo mimo mojej diety..trzustka nie daje rady.......sprubuj isc do lekarza rodzinnego on tez powienien skierowac sie ..do diabetologa...choc idx raz..na wszelki wypadek zeby ..wiedziec że jest wszytsko.ok.....pamietaj..ze to dla dziecka......ja gdyby nie ciaża..to bym sie nie zmobilizowała do diety......czyli zielone warzywa..ciemny chleb...wszystko... mało a 7 posiłków...ale wiem ze to dla mojej dzidzi.........a co do wagi dziecka..dziewczynki rodza sie mniejsze i lzejsze..od chłopaków...ja nie moge sie doczekac...swojego usg..i wtedy doti..aporównamy.....wymiary ...a ile przytyłas w ciazy...kochan nie martw sie tylko to sprawdź...bo..ginekolog to nie diabetolog..to nie jego działka...trzymaj sie cieplutko...i zaczynaj zdrowo jesc.....nowalijki.......dla córci....doti.a jak cukier miałas w pierwszej ciazy????? warzywa targ_0.jpgco do tych centyli..to nigdy tego nie sprawdzalam..pozatym ..przekonałam sie nz na usg..zawsze waga itd..zanizona...i dziecko mi sie rodziło wieksze niz przewidywano...przesyłam..warzywa...mnia mniam..sama jestem juz głodna..ale to jeszcze nie czas..buziaki ..WIERZE ZE BEDZIE WSZYTSKO W POZADKU..I DZIECKO NIE BEDZIE TAKIE WIELKIE...PO ŻYJEMY ZOBACZYMY I ZA PARE TYGODNI.WSZYSTKO SIE WYJAŚNI...PO PORODZIE....

Ostatnia edycja:
Doti, nie martw się wagą Maluszka :) Ja się urodziłam w 31 tygodniu i ważyłam... 2500 g :) Moi bracia byli donoszeni i obydwaj przekroczyli do porodu 4 kilo. Mama bez problemu ich urodziła bez znieczuleń żadnych, mimo że młodszego syna rodziła po cesarce (ja jestem z cesarki).

to nie prawda, że robią cesarki dzieciom 4 kg, znam przynajmniej kilkoro dzieci urodzonych tak naturalnie w tym jedno 4600 bez pęknięcia :szok:
Tak samo nie prawdą jest, że waga z usg zaniża. Maks miał ważyć 2900 ważył 2700. Równie dobrze może zaniżyć co zawyżyć jest po prostu niedokładna
no i nie jest regułą, że wszystkie dzieci jednej matki są podobne. Ja ważyłam 3050 a mój brat rok później 4400;-)

Dziekuje dziewczyny.Wiem ze chcecie jak najlepiej i ciesze sie ze zalogowalam sie na forum i mam takie wsparcie od was we wszystkich problemach.Dobrze. Jak dostane paski,Przez tydzien bede systematycznie mierzyc cukier,zapisywac i jak bedzie wysoki ,udam sie do diabetologa.Bo na razie nie mam z czym isc,przeciez wyniki dobre wyszly.W 1 ciazy tez nie wiadomo bylo czy jest cukrzyca czy nie bo krzywa 50 i 75 wyszly zawyzone a w szpitalu calodobowe badanie wyszlo dobrze i stwierdzili ze cukrzycy nie ma.
Kakarolina z suwaczkiem dalam sobie spokoj bo kiedys nalozylam 2 na kupe i teraz wogole nie moge go wkleic.Calkowicie zle daty wychodza albo ze juz urodzilam:baffled:

reklama
Doti ja wazylam po urodzeniu 4650, moj brat 4000, mama rodzila nas sn nie miala zadnej cukrzycy, dzieci sie rodza z rozna waga i nie przejmuj sie zaraz "przepowiedniami" innych. Tak jak mala.di uwazam, ze skoro wyniki wyszly ok, widziala je Twoja gin, badala i nie stwierdzila nic groznego, to po kiego grzyba lazic po innych diabetologach i sie niepotrzebnie stresowac. Na wszelki wypadek to mozna i po diabetologu isc jeszcze do szamana:-D Taka juz uroda forum, wiele dziewczyn panikuje, ale jesli Ty wiesz co Ci szkodzi a co nie, to zwyczajnie skorygij swoja diete i obserwuj wyniki a bedzie dobrze.

Do góry