reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza

Jak szaleć to szaleć :p umówiłam się na usg na 20 grudnia:-) wizyta na 20.30 więc tym bardziej się szczerzę, bo małżyk ze mną pojedzie:-)

reklama
Kitka super!

gratuluje wszystkich udanych wizyt, no i oczywiscie gwiezdzie wczorajeszego wieczoru Zapominajce i jej corci :)
wierze ze zoladek bardziej ucieszyl niu co miedzy nozkami choc to tez fajnie wiedziec :) to sie z deka nastresowalas...

Framama. tak ci dobrze przepowiedni ida uchyl rabka tajemnicy co w nastepny piatek zobacze ;)

No nikomu nie życzę. I nie ukrywam, że lekarz który mówi, że nie ma żołądka, zamiast że nie widać go bo pewnie jest pusty stracił w moich oczach b. dużo.
Szkoda gadać.

Cóż lekarz bez wyobraźni, pewnie źle dobrał słowa, no ale co Cię nastraszył to Twoje, może lepsza ta kobieta co u niej byłas.
Kitka dobry ginekolog z dobrym sprzętem i teraz wypatrzy

Ten lekarz ma 3d tylko nie wiem czy w moim przypadku to dobry pomysł.
Jak byłam w ciąży z Majcią to byliśmy na 3d i nagrywaliśmy filmik na płytkę. W momencie, w którym gin przełącza obraz na 3d mało co widać ze wzgl na moją tkankę tłuszczowa:zawstydzona/y:

Ja byłam w Polsce na 3d w 16 tyg, troszke sie pospieszylam ale ciekawosc mnie poprostu zjadla i musialam isc i juz...ale wyszlam rozczarowana bo lekarz powiedzial ze jest za wczesnie i nic nie widac, skasował 150 zł i tyle :-( a ja zostalam ze swoja ciekawoscia :-) ale 12 mam wizyte u mojego gina i mam nadzieje ze tez sie juz dowiem.

Zapominajka i Olga ogromne gratulacje! No wreszcie przy tych wszystkich chlopakach pojawily sie dziewczynki! :-)

ja ostatnio malo tutaj bo wrocilam do pracy i jak wracam do domu to juz nie mam sily odpisywac Wam dziewoje... Ale staram sie byc na bierzaco.

Ja na drugie genetyczne ide 20 na 18.15 i strasznir sie stresuje... bardziej niz przy pierwszym....czy wszystko jest ok i malenstwo zerowei wszystko ma jak trzeba....
Do tego mojego martwienia doszla jeszcze reaktywacja mojej alergii z dziecinstwa na cytrusy... wysypalo mnie bombelkami na okolo ust a pozniej mna tym pojawila sie opryszczka z ktora mecze sie 3 dzien :(

Powiem Wam ze czuje juz codziennie ruchy niunia :-) nawet kilka razy na dzien :-) strasznie to smieszne uczucie :-)

no to jestem:D

dzidzia zdrowa, ma już 10,2cm i waży 180g:)
Gin zrobiła bardzo dokładne USG, najpierw zaczęła dowcipnie,potem przeszła na brzuszne, pomierzyła wszystkie kości,obwody itp
Serce bije, jest prawidłowe 4komorowe, widać już żołądek i nerki, mózg prawidłowy, bez przepuklin itp itd.... Powiedziała że za 4tyg pomierzymy wszystko i posprawdzamy bardzo dokładnie, ale że już dziś bardzo dużo udało jej się zobaczyć i wszystko jest ok, więc ona jest spokojna i dobrej myśli:)

a co najważniejsze? BĘDZIE DZIEWCZYNKA!!!!

A tu foty:

15w6da.jpg15w6db.jpg

jedynie dostałam jakąś saszetkę antybiotykuMonural bo jakieś bakterie i coś tam w moczu wyszło - na 1 raz, na dziś... żeby się nic nie narobiło... Oprócz tego Femisept URO...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry