reklama

Wizyty u lekarza

na pewno będzie wszystko dobrze wiikkii!!!
3mam kciuki!
jak oboje jesteście drobni to raczej pewne że dziecko 4kg ważyć nie będzie! brzuszek masz mały to tym bardziej... spokojnie i głowa do góry!

reklama
wikki na pewno będzie dobrze ... i jest tak jak mówisz z drobnych rodziców drobne dziecko i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej. A z małą na pewno jest wszystko ok, trzymam za to &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&.

dziękuję, jesteście kochane co ja bym bez was zrobiła. Uspokoiłam się i na dodatek eklerka jak mówisz, ze Twoja dzidzia tez miała taka główkę i się unormowała więc już mi ulżyło, a na badania pojadę przynajmniej sie upewnię że wszystko w porządku
Eklerka ja tez nie dam dziecka obracać, trudno może jeszcze i Twoje i moje zmieni pozycję za to trzymam mocno kciuki

na pewno będzie wszystko dobrze wiikkii!!!
3mam kciuki!
jak oboje jesteście drobni to raczej pewne że dziecko 4kg ważyć nie będzie! brzuszek masz mały to tym bardziej... spokojnie i głowa do góry!
z tym bym się kłóciła, mój mąż waży 66 kg, ja przed ciążą ważyłam 52 kg w pierwszej ciąży przybyłam 13 kg, a dziecko urodziło się z waga 4 kg. Teraz oczekujemy też dużego dziecka

Byłam wczoraj u położnej badała mi brzuszek i okazało się że mała jest odrócona główką do góry, że ma jeszcze czas na przekrecenie się ale jeśli się nie przekreci będą próbowali ją odkręcić... Chyba się na to nie zgodze, wydaje mi się że to jest niebezpieczne dla dziecka i mogą jej coś złamać lub przy takim obracaniu pepowina może się zacisnać wokół szyji... A do tego słyszałam że to dla matki straszny ból przy takim obracaniu i nacisku.

ja na obracanie tez bym sie nie zgodzila, pozatym 29 tydzien to za wczesnie na takie plany, dziecko i kilka dni przed planowanym porodem moze sie obrocic...

wiikki- dobrze ze mala ladnie przybrala na wadze, z ta glowka to nie ma co panikowac dopoki nie masz konkretnych badan porobionych, wiadomo latwo mowic... zobaczysz co powiedza po dokladniejszych badaniach, ale czesto lekarze cos tam powiedza i z taka polwiedza matke zostawia, straszne to jest, trzymam kciuki mocno by badania wyszly dobre

Ostatnia edycja:
Niestety... Mieszkam w uk i tak tu robia. Ja się na to nie zgodze!

masakra jakaś :szok::szok::szok: ale możesz się nie zgodzić???? tzn. czy masz coś w tej kwestii do powiedzenia???

Nie wiem, nie pytałam się ale chyba nie mogą zrobić tego czego nie chce powiem żeby cesarke mi zrobili bo będę się sugerowała tym że u nas w polsce sie tego nie robi i nie chce ryzykować. Oni są tu strasznie za naturalnym porodem i będą chcieli też bym spróbowala rodzic dziecko nogami. Na co też się nie zgodze.

reklama
jeśli chodzi o straszenie w ciąży mi w pierwszej na usg powiedziano że dziecko ma wodogłowie...dostałam skierowanie do najlepszego specjalisty w polsce w tej dziedzinie( to był piątek,a specjalistę miałam w poniedziałek,cały weekend wyłam)...poszłam państwowo na badanie,był bardzo niesympatyczny,nawet nie pozwolił bym z mężem weszła na badanie:-(ale spojrzal i powiedział że On tutaj nic niepokojącego nie widzi,że co to za lekarz mi usg robił że takie cuda wymyślił...mimo wszystko i tak już do narodzin się denerwowałam...a tego od usg mąż chciał iść i bić...

jeśli chodzi o ułożenie dziecka,podobno ma czas do 32 tyg by się obracać,w pierwszej ciąży mi mówili że by skłonić malucha by się obrócił,pomaga pozycja "na pieska" tylko że głowa na poduszce i pupa wysoko...(nie chodzi mi o sex:szok:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry