reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wizyty u lekarza

widze,ze tu same dobre nowwiny!! Gratuluje :D To juz takie male ludziki,zadne tam fasoli:D

No to teraz trzymajcie prosze za mnie kciuki-dzisiaj wizyta,nieplanowana. Bole brzucha mnie dopadly:/ no i grypa drugi dzień:/ Zamiast do lekarza rodzinnego przez te bole brzucha lece do gina na 14.30

reklama
Dziewuszki, WIĘC TAK:

W gabinecie byłam już o 7:05 rano (nawet nie zdążyłam się zestresować :-)). Szybko na fotel rozwieracz, cyk cyk, wszystko w porząsiu, macica z delikatnym tyłozgięciem (wiem już, od czego mnie w plecach pobolewa). No to na kozetkę, żeby zrobić USG.
W. zawołany do gabinetu, widzę, że minę ma średnią, zestresowaną z lekka. Żel na brzuchol i USG brzuszne. Widać nie dość dokładnie, więc dowcipne :)-D). Nooooo i się zaczyna jazda!
Pierwiosnek Pimpi Bimpi kręci się, wierci, nogami rozpycha i łapkami macha, pływa jak rybka, we wszystkich możliwych kierunkach, jednym słowem (właściwie dwoma) Dzidziul Wiercipięta. Chryste, w gardle mnie ścisnęło ze wzruszenia! Doktor mówi o nim per "Dzidziuś" (ZAWSZE!).
Dzidziulek zmierzony (4,76 cm). Tętno 160/min. Wg USG spodziewany termin porodu 7 maja, wg daty OM - 12 maja (trzeba zmienić datę, muszę napisać do Biedroneczki). Przezierność karkowa w porządku - 0,8 mm, nosek i wszystko co trzeba, też w porządku. Z TYM ŻE doktor powiedział, że COŚ TAM maleńkiego WIDAĆ między nogami (gdy zapytałam!), ale to o niczym nie świadczy, więc absolutnie nie możemy się tym sugerować (CHCĘ CÓRECZKĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ!!!). Aaaaaa, no i serduszko słyszałam - ale wypas!
W. czerwony jak burak, zestresowany jak bąk i wzruszony. Cudnie! :-)

A oto Pierwiosnek - dostałam 9 fotek, wybrałam dla Was 2 najbardziej widoczne :)

23.10.2012-1.jpg

23.10.2012-2.jpg

Ostatnia edycja:
Cytryna jest cudny/cudna :) GRATULUJĘ!!!! i cieszę się z dobrych wieści:-)

NAsze dzidziole wg suwaczków są prawie na tym samym etapie więc już sobie wyobrażam jak mój fasol wygląda. Normalnie łza się w oku kręci:-p

Ostatnia edycja:
Na pewno dużej różnicy nie ma i Twój też jest już gigantycznym Maluchem :-)

Ale wiecie co? W szoku jestem, że aż tak dokładnie buzię widać, oczy i nosek i usteczka, a zawsze miałam problem z tym, by dostrzec coś :)

Ostatnia edycja:
Citrus uważam, że masz super zdjęcia, nie zawsze uda się zrobic takie foto żeby ta buźka była tak widoczna. Ale to super, że będziesz miała taką pamiątkę:-)

Citrus ale ładny ten Twój Pierwiosnek i taki już duży i znowu na chłopczyka się zanosi coś przyszła era chłopców, jak jestem w parku to wydaje mi się, że w wózkach same chłopczyki.
Miło dzionek zaczął się dla Ciebie.
Noelle trzymam kciuki &&&&& wszytsko będzie dobrze, ja tez wstałam z przeziębieniem. M mnie zaraził i teraz leże zjadłam bułkę z mega ilością czosnku więc lepiej, żebym do ludzi dziś nie wychodziła.

Citrus super!!! A płcią bym się jeszcze nie sugerowała, bo dziewczynki na tym etapie też mają wystające kształty jeszcze :-D
Na tym filmie onetowym, który tu krążył tydzień temu było to fajnie pokazane.

Właśnie właśnie, nie chcę się sugerować żadnym "międzynożnym" wypustkiem :-D W. jest wystarczająco przerażony, bo on wręcz rozpaczliwie pragnie córeczki łobuziary :-D :-)

reklama
Citrus prześliczna Dzidzia!:):) gratuluję:) aż miło popatrzeć jak maleństwo szybko rośnie, za 2 TYG u mnie USG zobaczymy jak moje już będzie wyglądało:)

także jeszcze raz gratuluję!!:)

Do góry