reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Kora cudny ten Twój synek. Gratuluję !!!:-)

no, Gollum niewyjęty:-D:-D:-D

Korci mnie żeby zrobić sobie prezent na Mikołaja i iść nadprogramowo na USG! w którym tyg tzn od którego robi się to szczegółowe ? z Maja byłam w chyba w 22 tyg.

ja byłąm, bo J. koniecznie chciał wiedzieć i sam zabulił (a jak sie dowiedział to łzy w oczach:szok:), ja byłam w 17 tyg. 3 dniu, ale jak pytałam to genetyczne II trymestru robią od skończonego 16-tego... poprzednio byłam w 22+1

Zapominajka, WEŹ NIE KRACZ! To dopiero gówniana sytuacja, bo nie można kupić nic charakterystycznego... Ja jestem prawie w stu procentach przekonana, że będzie tak u mnie :-(

no co wy.... jak w pierwszej ciąży się moja tak chowała, to lekarka mówiła, ze bedzie dziewczynka, bo tylko one krzyżują wstydliwie nóżki:-D, ale na połówkowym już raczyłą się pokazać, a potem juz każde kolejne potwierdzało...
a pomyśleć, ze niektórzy lubią niespodzianki i nie chcą wiedzieć:szok:

ja wizytuję jutro i chyba już pójdę na L4, zmęczenie - nie zmęczenie, ale te cholerne wirusy krążące w powietrzu - w życiu sie nie doleczę... przyszłam dziś do pracy, a tu następni chorzy i to nie ode mnie, bo inne objawy...

mysiak napewno będzie dobrze. :)
moją ciąże prowadzi ten sam lekarz co pierwszy i mam do niego zaufanie w 100%
za pierwszym razem zobaczył dziewczynkę i to się potwierdziło, więc teraz mam nadzieje ,że tym razem też ma rację.
zresztą dostałam zdjęcie nóża , pupa, nóżka i coś cudowego pośrodku

Dupa, dupa, dupa, nawet dwie dupy. Lekarz nie zrobił mi USG, bo stwierdził, że nie ma potrzeby robić go co miesiąc (nigdy nie wiadomo, jak oddziałowuje to na dziecko) i zrobi dopiero na połówkowym, za 3 tygodnie. Pooglądał sobie tylko moją waginę, poszukał Malutka, Malutkowi serduszko biło, więc to było na tyle z moją wizytą :sorry2:

No to faktycznie szkoda, że go nie podglądnął :crazy: Dla mnie to zawsze najmilsza część wizyty :-) a moja ginka póki co zawsze zaglądała do malucha.
Ale najważniejsze że serducho bije.

reklama
Citrus - że co? Pierwsze słyszę, by usg co miesiąc miało zaszkodzić, to z jakich lat on ma aparat, że tak wg niego daje promieniowaniem.... dobrze że chociaż małemu serduszko wysłuchał, to jest dobra wiadomość :) Ale chyba na Twoim miejscu bym się wybrała do kogoś innego na usg... nie wiem, tak myślę...

Do góry