reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza

Aska tez bym sie wkurzyla:/ Ja tez najpierw mialam chodzic to super lekarki....ale slynela ona z tego ze nawet w 9 miesiacu ciazy zwolnien nie dawala. Co prawda ja chcialam pracowac jak najdluzej,coz udalo sie tylko do 16 tyg. ale to duza ulga nie musiec sie wyklocac o zwolnienie .
a jak maluszek? duzy?

reklama
Mnie lekarz co wizytę pyta, czy chcę zwolnienie. A na co mi zwolnienie, skoro pracuję na zlecenie? Jeśli faktycznie będzie powód do zwolnienia, wtedy po prostu będę musiała zostawić pracę.

Asia, współczuję nieprzyjemności... :-(

No to już po połówkowym:)

1. córcia potwierdzona

oto dowód:

Zobacz załącznik 527515

2. Wszystko prawidłowe, tyle tego było że nie sposób zapamiętać!
3. Kilka wymiarów i jakiemu wiekowi ciąży odpowiadają:
BPD 47mm (wymiar dwuciemieniowy/średnica główki) ---- 20t1d (odchylenie standardowe: +/- 12dni)
HC 177m (obwód główki)---- 20t1d (+/- 10dni)
AC 153mm (obwód brzuszka) ---- 20t4d (+/- 14dni)
FL 34mm (długość kości udowej) ---- 20t5d (+/- 13dni)
WF (waga) 347g
4. łożysko na ścianie przedniej, nie przoduje
5. szyjka zamknięta 45mm
5. serce,żoładek,nerki,pęcherz,aorta,pępowina,kr� �gosłup,mózg - wszystko ok, żadnych rozszczepów wargi,podniebienia itp, bez oznak wodogłowia, serce miarowo, oczodoły, komory serca, mózg, móżdżek, sploty naczyniowkowe, kości, paluszki - wsjo OK!

do tego mała najpierw spała, potem ją obudziliśmy,ssała palucha, wierzgała kończynami aż hej! Gin mówi że ruchy powinam poczuć w ciągu 2 tygodni;)
Waga +5 od początku ciąży, za tydzień w sb idę po L4, dostanę na miesiąc i ok 11 lutego następna wizyta. Ok 24tc mam się też umówić z jakąś babką z kliniki, kardiolog, będziemy badać echo serca płodu,przepływy itp...
wyniki ponoć ok bo mocz choć nie doskonały to się poprawił, a krew ok, poza żelazem które pierwszy raz spadło o 1 punkt... póki co bez leków, jedynie dieta bogata w żelazo....

a to profil naszej księżniczki, którą ciężko było zmierzyć ale z nogami ma ok 25cm:)))

Zobacz załącznik 527514

Ostatnia edycja:
naniulka! Super wiesci!! Córa jak sie patrzy,tez mam taka fote wiec to dziewczyny bez dwoch zdan:D Wagowo tez pieknie:D Gratuluje udanej wizyty!!

Nanu pięknie, jak już pisałam w innym wątku :-D

Wiecie co moja kumpela chodziła do takiego gina staruszka, który tez jej nie chciał dać l4. I pewnie nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że od 38 tygodnia sam pracodawca jej KAZAŁ już iść. A ten lekarz nic.
W końcu poszła do innego, ale nie odpoczęła bo maluch był już troszkę przenoszony i na wywołaniu wylądowała.

nie wiem czy widzicie pełny opis wizyty bo BB świruje i raz pokazuje pełny a raz okrojony:(

oto pełny:

No to już po połówkowym:)

1. córcia potwierdzona
2. Wszystko prawidłowe, tyle tego było że nie sposób zapamiętać!
3. Kilka wymiarów i jakiemu wiekowi ciąży odpowiadają:
BPD 47mm (wymiar dwuciemieniowy/średnica główki) ---- 20t1d (odchylenie standardowe: +/- 12dni)
HC 177m (obwód główki)---- 20t1d (+/- 10dni)
AC 153mm (obwód brzuszka) ---- 20t4d (+/- 14dni)
FL 34mm (długość kości udowej) ---- 20t5d (+/- 13dni)
WF (waga) 347g
4. łożysko na ścianie przedniej, nie przoduje
5. szyjka zamknięta 45mm
5. serce,żoładek,nerki,pęcherz,aorta,pępowina,kr� �gosłup,mózg - wszystko ok, żadnych rozszczepów wargi,podniebienia itp, bez oznak wodogłowia, serce miarowo, oczodoły, komory serca, mózg, móżdżek, sploty naczyniowkowe, kości, paluszki - wsjo OK!

do tego mała najpierw spała, potem ją obudziliśmy,ssała palucha, wierzgała kończynami aż hej! Gin mówi że ruchy powinam poczuć w ciągu 2 tygodni;)
Waga +5 od początku ciąży, za tydzień w sb idę po L4, dostanę na miesiąc i ok 11 lutego następna wizyta. Ok 24tc mam się też umówić z jakąś babką z kliniki, kardiolog, będziemy badać echo serca płodu,przepływy itp...
wyniki ponoć ok bo mocz choć nie doskonały to się poprawił, a krew ok, poza żelazem które pierwszy raz spadło o 1 punkt... póki co bez leków, jedynie dieta bogata w żelazo....

księżniczka, którą ciężko było zmierzyć ale z nogami ma ok 25cm

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry